Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home
AKZO NOBEL investeste 20 milioane euro in cresterea sustenabilitatii productiei
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 16 Oct 2020 05:55
Fabrica din Como - deja cea mai mare fabrica a companiei din Europa pentru producerea de vopsea pulbere - este prevazut sa gazduiasca o extindere majora a capacitatii pentru productia de vopsele pentru industria auto. Noua facilitate va oferi un back-up strategic pentru site-ul Arnsberg al AkzoNobel din Germania (unde si acolo se adauga o noua linie de productie), ajutand la asigurarea aprovizionarii clientilor.
Capacitatea suplimentara din Como este instalata intr-o cladire renovata unde a fost produsa initial vopsea pulbere in trecut- o reutilizare durabila a unei parti istorice a sitului. Pe langa introducerea echipamentelor si tehnologiei avansate pentru a oferi rate mai mari de productivitate si cresteri de eficienta, noua operatiune din Como va utiliza si energie reciclata pentru a reduce consumul.
Aceasta investitie urmeaza investitiile recente din China si Vietnam, concepute pentru a instala linii si metode de productie mai ecologice, care la randul lor vor ajuta compania sa isi atinga ambitiile de sustenabilitate.
„Implementam un plan de extindere structurat pentru a creste capacitatea atat pe site-urile noastre din Como, cat si din Arnsberg”, explica Daniela Vlad, Director de afaceri al AkzoNobel Powder Coatings. „Ne va ajuta sa ne consolidam pozitia pe piata si sa ne oferim un back-up in cazul in care intampinam probleme de aprovizionare.
Noua cladire de ultima generatie din Como si linia suplimentara din Arnsberg vor ajuta compania sa creasca in continuare cu clientii sai, in special in segmentul Auto. Si, la fel ca in cazul oricarei cladiri noi, accentul este pus pe indeplinirea celor mai inalte standarde in productia sustenabila.
„Desi vopselele pulbere sunt deja inerent sustenabile, ne-am angajat si sa ne facem propriile cladiri si facilitati cat mai sustenabile posibil”, continua Vlad. „Compania si-a stabilit o ambitie clara de a-si reduce emisiile de carbon cu 50% in 2030 si de a deveni neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2050, astfel ca ne acceleram eforturile de a imbratisa energia regenerabila si de a introduce mai multe tehnologii inteligente de fabricatie”
Investitia din Como a urmat anuntului din august cu privire la o extindere majora a uzinei la instalatia Amata Industrial Park din Vietnam. Capacitatea de productie a vopselelor marine si de protectie si a vopselelor de lemn este in crestere, fiind introdusa o gama larga de caracteristici de sustenabilitate in productie. Acestea includ generarea de energie solara, recoltarea apei de ploaie si sistemele de recuperare a solventului.
Intre timp, un alt upgrade recent din Guangzhou, China, implica trecerea completa la produsele pe baza de apa. Odata complet functional, site-ul de vopsele decorative va creste reutilizarea apei cu 70% si va reduce apele uzate cu 50% - ajutand compania sa isi atinga ambitia de reutilizare a apei in proportie de 100% in cele mai intensive situri pana in 2030. ”
Aceste eforturi continue fac parte din abordarea durabilitatii in AkzoNobel - “Oameni. Planeta.Vopsea.". Aproximativ 33% din locatiile companiei utilizeaza acum electricitate regenerabila - cu mai multe alte imbunatatiri pe drum - indicand intentia ferma de a ramane in fruntea sustenabilitatii in industria vopselelor si a acoperirilor. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left