Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Aprilie 2024
Hilti
Home
AGENDA CONSTRUCTIILOR: Analiza pietei autohtone de invelitori pentru acoperis
Actualitatea interna Publicat de AG&F 16 Nov 2006 11:30
In curand, va fi disponibila editia NOIEMBRIE-DECEMBRIE a publicatiilor FEREASTRA, AGENDA CONSTRUCTIILOR si FERESTRE & USI! Revista AGENDA CONSTRUCTIILOR prezinta informatii de afaceri referitoare la investitii in constructii, instalatii si tamplarie. Sunt incluse rubrici de actualitate, analiza, opinii, proiecte, lucrari, santiere, investitii, companii, materiale si tehnologii etc. Tema centrala o reprezinta analiza activitatii firmelor specializate in productia/comercializarea de sisteme de invelitori si materiale necesare executiei acoperisurilor. Aceasta include date referitoare la livrarile de produse specifice inregistrate pe piata autohtona, precum si informatii despre vanzarile realizate de societatile Bigimpex, Coilprofil, Edil Group, Elpreco, Final Construct, Finn Steel, Hard Industry, Lindab, Rova Romania, Ruukki, Tegola Romania, Thyssenkrupp Sisteme de Constructii etc. De asemenea, sunt incluse precizari referitoare la problematica acestui segment de piata, fiind prezentate opiniile reprezentantilor celor mai importanti furnizori ai bransei. Totodata, in cadrul rubricii de interviuri, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, ofera informatii referitoare la strategia de dezvoltare a infrastructurii rurale, precum si la alte proiecte ale ministerului de resort (constructia de locuinte, consolidarea imobilelor cu un risc seismic ridicat, reabilitarea termica a cladirilor etc.). Din sumar:

Piata de invelitori pentru acoperis va creste cu 32%
Conform unui studiu de piata realizat de compania Neomar Consulting - Bucuresti, in domeniul invelitorilor pentru acoperis se estimeaza o crestere a segmentului cu 32% in 2006, comparativ cu 2005. Dintre cele patru categorii de produse analizate (tigla metalica, ceramica, de beton, sindrila bituminoasa), piata tiglei metalice detine peste o treime din produsele comercializate in 2005. Se previzioneaza ca acest trend ascendent se va mentine si in 2007. In ultimii trei ani, majorarea pietei tiglei metalice si a ponderii acesteia in cadrul segmentului de invelitori a fost determinata si de investitiile din sector. Din 2004 si pana in prezent mai mult de cinci producatori au inaugurat noi fabrici. Anul trecut, jumatate din valoarea vanzarilor realizate a fost reprezentata de livrarile de..., ...% de tiglele din beton si 13% de... In 2005, s-au livrat circa... milioane mp de invelitori, in valoare totala de 88 milioane de euro. Conform estimarilor Neomar Consulting, pe segmentul invelitorilor activeaza in prezent aproximativ 60 de furnizori. Dintre acestia, circa 40% sunt companii mici, cu o piata locala sau - cel mult - regionala, specializate in productia de prefabricate din beton (pavele, borduri, dale, tigla). Doar doua firme care activeaza pe aceasta piata depasesc pragul de 10% din punct de vedere al cotei de piata, iar 4 detin cote cuprinse intre 5% - 10%. Cele mai mari vanzari de invelitori se inregistreaza in... Fiecare tip de invelitori se executa in functie de specificul constructiilor si conditiile de mediu din regiunile carora le sunt destinate. Astfel, trei zone cumuleaza jumatate din totalul vanzarilor:... (17%), ... 16,5%) si... (15%). De asemenea, se observa o crestere a numarului de beneficiari care solicita acoperisuri realizate din materiale organice, cu garantie indelungata (tigla metalica acoperita cu microceramica sau roca, tigla de beton si ceramica lucioasa). Mai multe informatii, in paginile revistei.

Obiectivul MTCT pe 2007 vizeaza dezvoltarea infrastructurii rurale
Obiectivele pe care si le-a propus Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) in domeniul lucrarilor publice si al amenajarii teritoriului vizeaza, in primul rand, programele aflate in derulare, respectiv cele privind infrastructura rurala, constructia de locuinte, consolidarea imobilelor cu un risc seismic ridicat, reabilitarea termica a cladirilor etc. "Ca si in acest an, in 2007 infrastructura rurala va fi o prioritate, deoarece este un domeniu in care suntem deficitari. La acest capitol, avem doua programe importante: de alimentare cu apa si de pietruire / asfaltare a drumurilor locale. Suma alocata prin bugetul pe anul 2007 este de 1,2 miliarde lei, incluzand si creditele externe. Cele mai mari fonduri vor fi utilizate pentru constructia de locuinte si proiecte de infrastructura. Pentru programul de locuinte pentru tineri sunt asigurate 232 milioane de lei, iar la infrastructura rurala, alimentarea cu apa si reabilitarea de drumuri au fost alocate 237 milioane de lei", a declarat Laszlo Borbely. Pentru detalii suplimentare, lecturati articolul.

Proiecte imobiliare dezvoltate de...
Compania... dezvolta proiectul centrului comercial..., amplasat pe un teren de 34,7 ha, in apropiere de... Suprafata totala construita este de 85.610 mp, din care cea destinata inchirierii fiind de circa 60.000 mp. Solutia arhitecturala prevede fundatii izolate (din beton armat monolit cu grinzi soclu) si continue, structura din elemente prefabricate din beton armat si metalice, inchideri exterioare din panouri tip sandwich si beton. Tamplaria va fi din aluminiu, cu geam termoizolant. Se preconizeaza amenajarea unei parcari cu o capacitate de 2.500 de locuri, a unui complex cinematografic multiplex cu opt sali si a unui spatiu polivalent (de aproximativ 2.000 mp) pentru festivitati, concerte etc. Demarate la sfarsitul lunii iunie a.c., lucrarile vor fi incheiate in trimestrul al treilea din 2007. Valoarea investitiei va depasi 140 milioane de euro. De asemenea, in localitatea... se intentioneaza realizarea unui centru comercial cu o suprafata de 68.000 mp, pentru care se vor investi circa 110 milioane de euro. Mai multe informatii, in paginile revistei.

Constructia obiectivului... incepe in 2007
Prima etapa de executie a obiectivului..., din Capitala, este preconizata pentru anul 2007. Proiectul vizeaza reconversia functionala a amplasamentului delimitat de..., pe o suprafata de 107.140 mp. Planurile generale cuprind centre comerciale, culturale si de recreere (120.000 mp), cladiri de birouri (210.000 mp), spatii hoteliere si locuinte (90.000 mp), integrate intr-un proiect urban complex, un mini-oras cu strazi, piatete si gradini. Complexul multifunctional se va realiza in parteneriat public-privat. Conform datelor comunicate de reprezentantii..., valoarea investitiei va fi cuprinsa intre 800 milioane de euro si un miliard de euro. Pentru detalii suplimentare, lecturati articolul.

Proiecte rezidentiale dezvoltate de...
Compania... va investi 67 milioane de euro pentru realizarea, in zona..., a complexului rezidential..., pe un teren de 38.000 mp. Planurile generale au fost elaborate de societatea..., antreprenor general fiind... Cartierul va fi alcatuit din 14 blocuri (S+P+2E+M), cu 304 apartamente de lux si doua cladiri multifunctionale. Solutia arhitecturala prevede structura din beton armat si tamplarie din PVC, cu geam termoizolant. Finisajele interioare vor fi realizate cu parchet, gresie si faianta. Lucrarile se vor incheia in luna mai din 2008. Un alt obiectiv se afla in faza de executie, definitivarea fiind preconizata pentru trimestrul al doilea din 2007. Amplasat pe un teren cu o suprafata de 17.700 mp..., complexul de locuinte va dispune de 36 de vile. Valoarea investitiei este de 11 milioane de euro. Pana in prezent, compania a inaugurat trei proiecte rezidentiale, cu un numar total de 72 de vile, pentru realizarea carora s-au alocat fonduri de 13,5 milioane de euro.

Firma... construieste cartierul Belvedere
In luna august a.c., compania... a inceput lucrarile de constructie pentru prima etapa de realizare a cartierului Belvedere, din localitatea... Obiectivul este realizat in parteneriat cu..., pe un teren cu o suprafata de 134.581 mp, situat in zona... Prima faza a proiectului cuprinde executia unui numar de 65 de unitati locative, dintr-un total de 296 de locuinte. Firma a propus 20 de modele de case unifamiliale, cu suprafete cuprinse intre 101 mp si 190 mp. Pentru ansamblul Belvedere, societatea... a intocmit doua variante de sistem constructiv. Prima dintre acestea prevede realizarea structurii de rezistenta cu fundatii continue din beton simplu, samburi din beton armat si zidarie portanta (cu o grosime de 25 cm). Cealalta varianta propusa include fundatii continue din beton armat, cu stalpi si grinzi metalice. Planseul peste parter va fi, de asemenea, din grinzi metalice, iar sarpanta din metal. Compartimentarile interioare vor fi cu gips-carton, iar pentru finisaje se vor utiliza tencuieli uscate (pentru pereti si tavane), zugraveli lavabile, gresie si parchet laminat. Tamplaria va fi din PVC, cu geam termoizolant. Termenul de executie stabilit pentru prima etapa a dezvoltarii cartierului este de 12 - 18 luni, cea de-a doua urmand sa fie demarata in prima parte a anului viitor. Valoarea investitiei este de aproximativ 29 milioane de euro.

Proiect pentru cartierul...
Recent, a fost lansat pe piata imobiliara din... proiectul rezidential..., dezvoltat de compania... A fost inaugurata prima etapa a procesului de vanzare a apartamentelor, pretul pe metru patrat construit fiind de 1.219 euro (plus TVA). Ansamblul de locuinte, amplasat pe..., va include patru blocuri (cu 17 etaje) ce vor avea in total 500 de unitati locative, cu doua pana la cinci camere. Suprafata totala a apartamentelor este de 56.982 mp. Firma... ofera 14 tipuri de apartamente, cu suprafete construite cuprinse intre 60 mp si 239 mp, compartimentarile fiind executate in functie de preferintele beneficiarilor, pe baza unor planuri specifice. Este prevazuta amenajarea unei parcari subterane, cu o capacitate de 600 de locuri. Proiectul general a fost elaborat de firma... Antreprenor este societatea..., executia lucrarilor fiind demarata in luna august a.c. Definitivarea obiectivului este preconizata pentru a doua jumatate a anului 2008. Valoarea estimata a investitiei este de aproximativ 40 milioane de euro.

Societatea... promoveaza cartierul...
Firma... promoveaza proiectul imobiliar..., situat pe un teren de 10 hectare, in zona de nord a lacului..., pe Soseaua... Proiectul (elaborat de societatea Studio T Arch, din Capitala) prevede realizarea a 545 de locuinte (disponibile in 17 variante): 79 de vile (unifamiliale, insiruite sau cuplate) si blocuri (S+P+4E; S+P+6E) cu 466 de unitati locative (garsoniere, apartamente cu doua, trei si patru camere).Cartierul va beneficia de zone de birouri, centre comerciale, un club, un centru de agrement, restaurante si o gradinita. Intr-o prima faza, se vor construi 39 de vile (patru tipuri, cu suprafete construite cuprinse intre 262 mp si 407 mp) si patru blocuri cu 118 apartamente (cu arii construite cuprinse intre 57 mp si 163 mp). Lucrarile au fost demarate in semestrul al doilea a.c. In prezent, se executa operatiuni de turnare a betonului armat pentru definitivarea radierului general. Incheierea primei etape de executie a lucrarilor este preconizata pentru trimestrul al treilea din 2008. Sistemul constructiv va avea fundatii tip radier general si -partial- piloti forati, structura din beton armat si zidarie din caramida. Tamplaria va fi din aluminiu, cu geam termoizolant. Finisajele exterioare includ placi ceramice, tencuiala decorativa, materiale compozite (pentru fatade), marmura si panouri tip Cotto (pentru terase). Antreprenor general este compania... Pentru prima etapa de dezvoltare se vor aloca fonduri de aproximativ 40 milioane de euro, valoarea totala a investitiei fiind de 100 milioane de euro. Publicatia include si alte informatii/imagini despre mai mult de 350 de obiective de investitii aflate in diverse stadii de proiectare/executie. Abonati-va acum la AGENDA CONSTRUCTIILOR! Click aici!
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left