Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - BUCOVRAD a inregistrat o crestere a numarului comenzilor in anul pandemic 2020
BUCOVRAD a inregistrat o crestere a numarului comenzilor in anul pandemic 2020
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 14 Apr 2021 06:10
Producatorul de tamplarie din PVC si aluminiu Bucovrad - Radauti (judetul Suceava) a inregistrat, in 2020, un trend ascendent al comenzilor pe plan zonal, unde isi deruleaza activitatea. Directorul general al firmei, Dan Mironiuc a precizat ca, desi situatia generala a domeniului propriu de activitate a fost foarte dificila, firma a inregistrat o crestere a numarului de lucrari ai caror beneficiari au fost persoane fizice. Totodata, au fost intensificate si activitatile de export. Astfel, au fost livrate aproximativ 25% din ansamblurile termoizolante de la Bucovrad, pe pietele din Germania, Italia si Belgia.
- Prezentati principalele tipuri de lucrari pentru care ati furnizat produse specifice in ultima perioada.
- In ultimul timp, am livrat ansambluri termoizolante in principal pentru locuinte individuale, unde ne-au fost solicitate modele din gama premium realizate cu profile Swingline, dar si profile din categoria medie, achizitionate tot de la furnizorul Veka. Dupa cum am mai precizat, numarul acestora a fost in crestere, datorita faptului ca persoanele fizice au avut in 2020 un cumul de capital, fiind fortati de pandemie sa cheltuie mai putini bani in alte directii. De exemplu, fondurile alocate pentru concedii au putut fi cheltuite pentru proiecte de amenajare interioara. De asemenea, am accesat si lucrari publice. Pe pietele externe, ne livram produsele atat prin intermediul dealerilor, cat si prin cel al contractelor directe.
- Cum se deruleaza activitatile de productie si cum au fost afectate acestea de criza sanitara mondiala?
- Recent, am finalizat un proiect de investitii care a presupus achizitia unor utilaje de tip CNC destinate productiei de tamplarie din PVC, care ne-a majorat cu 10% capacitatea de productie ce se situa pana la acest moment la valoarea de 100 unitati/zi. Pentru realizarea ferestrelor si usilor din PVC, utilizam profile Veka pentacamerale sau cu 7 camere de izolare, feronerie Roto sau Siegenia si geam termoizolant realizat cu sticla Saint-Gobain de cealalta firma a grupului nostru - Profil Exim. Totodata, pentru realizarea ansamblurilor termoizolante din aluminiu, utilizam profile Alumet si Alumil. Activitatile de productie nu au fost intrerupte in timpul perioadelor mai dificile pe care le-am traversat anul trecut. Dispunem de un spatiu foarte generos care ne permite cu usurinta sa respectam regulile de distantare fizica, iar singura masura pe care am adoptat-o a constat in reducerea personalului angajat in productie, in urma investitiilor pe care le-am realizat in retehnologizare, finantate din fonduri proprii, in valoare de aproximativ 100.000 de euro. Desi, datorita automatizarii, am redus numarul personalului implicat in productie, angajatii respectivi au fost implicati in activitati de teren si de vanzari. In perioada critica a anului 2020, o parte a personalului a ajuns in somaj tehnic, iar fabrica a functionat la 60% din capacitatea sa.
- Care a fost evolutia pietei de profil in ultima perioada?
- Piata de profil este imprevizibila la inceputul acestui an. Sper totusi sa inregistram o crestere constanta a afacerilor, tot asa cum si in 2020 am inregistrat o majorare de aproximativ 8% a cifrei de afaceri.
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left