Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SALAMANDER: Sistemele Greta, sustenabile, orientare catre design si reciclare
SALAMANDER: Sistemele Greta, sustenabile, orientare catre design si reciclare
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Iun 2021 16:37
Design, neutralitate climatica si reciclare – acestea sunt caracteristicile cheie ale celui mai recent produs al companiei Salamander Window & Door Systems. Greta®, fereastra orientata spre design, cu un aspect modern ce imita aspectul betonului, demonstreaza importanta pe care o acorda compania stilului si viziunii.
− Greta® este realizata pe baza unei retete special dezvoltate, care foloseste ca materie prima ferestre vechi si deseuri din productie, finisate intr-un obiect de design de inalta calitate.
− Salamander a creat un sistem de profile pentru ferestre sustenabil si reciclabil
− Design unic, gratie texturii moderne cu aspect de beton.
 
Aplicand strategia MyWindow, Salamander isi defineste ferestrele ca elemente de legatura intre fatada si designul interior. „Consideram ca fereastra este mult mai mult decat pur si simplu un produs tehnic. O vedem ca fiind veriga de legatura dintre designul locuintei si cel al fatadei. Fereastra da forma arhitecturii casei si imbunatateste spatiul de locuit”, spune Till Schmiedeknecht, co-CEO al Salamander Industrie-Produkte GmbH. Solutia C3, special dezvoltata de Salamander, ia in considerare factorii de amplasare (lumina, caldura, zgomot, vant), caracteristicile specifice proprietatii (inclusiv varsta si orientarea cladirii) si preferintele personale ale proprietarilor in ceea ce priveste suprafetele care pot fi experimentate. Astfel, ferestrele Salamander se incarca emotional, imbogatind, in mod individual, calitatea vietii. Toate acestea impun solutii inteligente de ferestre, pe care Salamander le configureaza in functie de situatia specifica, de caracteristicile si arhitectura cladirii, precum si de dorintele individuale. Doar printr-o analiza holistica se poate gasi calea logica catre configuratia optima a ferestrelor. Compania imbina in noua sa linie premium Greta® multi ani de experienta tehnologica cu gustul pentru design si eleganta atemporala.
 
Greta®: sustenabilitate, orientare catre design si reciclare
Greta® imbina profilele pentru ferestre cu prestatii ecologice. Acest sistem de profil este produs in mod sustenabil: materialul PVC folosit provine 100% din ferestre vechi si resturi de productie si este conceput astfel incat sa fie 100% reciclabil. In plus, Greta® dispune de cele mai bune niveluri de izolare, compatibile cu standardul de case pasive. Textura moderna si naturala, cu aspect de beton, nu doar corespunde tendintelor arhitecturale actuale, ci transforma ferestrele intr-un obiect de design tangibil. „Modul de gandire sustenabil si standardul estetic merg mana in mana: luam in considerare intregul ciclu de exploatare a unui produs, inca de la prima schita. Exact acest lucru a fost important pentru noi aici. Cu Greta® am creat o fereastra care impresioneaza prin durabilitate, un ciclu de produse inchis si un design minimalist”, rezuma co-CEO Götz Schmiedeknecht conceputul promovat.
 
Designul si suprafetele modelului Greta®
In afara de aspectul sau unic, Greta® ofera o experienta tactila. Gratie retetei sale de reciclare inovatoare si nou dezvoltate, Salamander obtine o textura unica si moderna, oferind un sistem inovator de ferestre. Desi suprafetele cu aspect de beton sunt la moda, inca nimeni nu avusese curajul sa le aduca la nivelul ferestrelor, pas care a fost initiat acum Salamander gratie experientei de peste 50 de ani in domeniul tehnologiei. Aspectul de beton al modelului Greta® poate fi comandat la partenerii selectati in nuate de gri-deschis, alte culori fiind in curs de dezvoltare. Aspectul natural nu corespunde doar unui design atemporal, ci impresioneaza prin durabilitatea sa. Greta® rezista la precipitatii, raze solare si solicitari mecanice. In afara de aceasta, este usor de folosit si de ingrijit.
 
Salamander Window & Door Systems ofera Greta® pentru sistemul multicompatibil greenEvolution, in variantele free si flex A, precum si pentru sistemul bluEvolution. Greta® convinge, in special in varianta greenEvolution free, prin designul sau zvelt. Prin intermediul Greta®, Salamander Window & Door Systems investeste din nou in strategia sa sustenabila. Obiectivul final este reducerea amprentei de carbon, aducerea unei contributii importante la protejarea mediului si crearea de lumi de produse tangibile, orientate catre design si durabile.
 
Despre Salamander Industrie-Produkte GmbH
Compania Salamander Industrie-Produkte GmbH cu sediul in Türkheim/Unterallgäu este unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de sisteme de usi si ferestre de inalta calitate si orientate spre un design de inalt nivel, destinate reducerii consumului de energie. Compania de familie ofera produse inovatoare, personalizabile si tangibile, care se caracterizeaza prin sustenabilitate, durabilitate si orientare catre viitor. Ca partener cu experienta al constructorilor de ferestre, Salamander isi adapteaza gama de produse performante si solutiile bazate pe aplicatii exact la nevoile cumparatorilor de ferestre, sub semnul calitatii excelente „made in Germany”, caracterizate prin sustenabilitate, servicii fiabile si capacitate de livrare ridicata. Salamander are o cifra de afaceri de peste 250 milioane de euro si aproximativ 1.450 de angajati in intreaga lume, dintre care  60 ucenici la mai multe centre de productie, comercializand sistemele sale de profile in peste 50 de tari din toata lumea. Divizia de afaceri Salamander Window & Door Systems opereaza la nivel international si contribuie la realizarea celei mai mari parti a cifrei de afaceri. In afara de afacerea principala, grupul de firme Salamander si filiala sa Salamander SPS GmbH & Co. KG sunt lideri de piata mondiali in ceea ce priveste fabricarea produselor naturale, individuale si, mai presus de toate, sustenabile, din piele naturala prelucrata la un inalt nivel de calitate. 
 
Compania este laureata a premiului pentru sustenabilitate 2020.
Tinand seama de responsabilitatea ecologica, economica si sociala, grupul de firme Salamander a fost distins cu renumitul premiu pentru sustenabilitate 2020 de catre „Deutschland Test“ si „Focus Money“ in cadrul unui sondaj de opinie realizat pe un esantion reprezentativ. La Salamander, sustenabilitatea este o chestiune de traditie si de sistem. Respectarea mediului, traita direct, incepe deja din etapa de proiectare atenta a produselor si continua cu cea de fabricare, in care economisirea resurselor si utilizarea responsabila a materiilor prime si a energiei au cea mai inalta prioritate. Incepand din 1917, necesarul de energie electrica pentru productia de la sediul central din Türkheim / Unterallgäu a fost acoperit partial de catre hidrocentrala interna, detinuta de companie. Cota de electricitate verde provenita din surse regenerabile este in continua crestere. Marca Salamander se caracterizeaza de la infiintare si pana in prezent prin cultura progresului, sustinuta de o strategie avansata de marketing. Prin urmare, fiecare dintre produsele orientate spre design defineste, inca de la inceput, exigentele referitoare la sustenabilitate, reciclare si inovatie. In cadrul programului de strategie S500, se urmareste, de asemenea, optimizarea continua din punct de vedere al sustenabilitatii, pana in anul 2030.
 
Informatii suplimentare, la www.salamander-windows.com 
 
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left