Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GRUPA KĘTY: Premise optimiste pentru inceputul anului in curs, plus 18% crestere
GRUPA KĘTY: Premise optimiste pentru inceputul anului in curs, plus 18% crestere
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 12 Apr 2021 06:35
Recent, managerii corporatiei Grupa Kęty au anuntat noi estimari ale rezultatelor financiare, aferente primului trimestru al anului 2021, care ar putea fi modificate odata cu proiectia si reiterarea acestora (in forma consolidata, ce urmeaza a fi data publicitatii la 21 aprilie 2021), luand in considerare si impactul greu de estimat al pandemiei cu Covid-19. Potrivit conducerii furnizorului polonez de sisteme din aluminiu, feronerie si accesorii, unul dintre cei mai importanti din zona est-europeana, in perioada de referinta s-a constatat ca actuala criza sanitara nu a avut momentan niciun efect negativ, de la inceputul acesteia si pana in prezent, asupra afacerilor.
„Cuantificand datele actuale, estimam ca, in ianuarie-martie 2021, veniturile din vanzari au fost optime. Gratie cantitatilor mai mari comercializate de diviziile de produse extrudate, sisteme din aluminiu si ambalaje flexibile, veniturile consolidate din vanzari, pe care le estimam pentru trimestrul intai al anului in curs, sunt de 980 milioane zloti – PLN (+18%). Totodata, profitul operational EBITDA ar putea fi in acelasi interval de 185 milioane PLN (+27%), iar profitul net consolidat ar fi ajuns la 118 milioane de zloti (+42%)”, a declarat Dariusz Mańko, presedintele consiliului de administratie al Grupa Kęty.
Potrivit actualului comunicat al corporatiei poloneze, daca se iau in considerare indicatorii macroeconomici si de dezvoltare a afacerilor din prezent, previziunile pentru primul trimestru din 2021 reflecta astfel un rulaj de cel putin 980 milioane PLN (+18%), structurat pe baza unor cresteri estimate pentru: sectia de produse extrudate (+23%), divizia de sisteme din aluminiu (+13%) si cea de ambalaje flexibile (+14%). Luand in calcul costul deprecierii si amortizarii, profitul pentru activitati operationale, in perioada aflata in discutie, ar trebui sa ajunga la circa 149 milioane PLN, cu +37% mai mare decat valoarea generata in lunile corespunzatoare din 2020, insa rezultatul din activitati financiare ar trebui sa fie negativ (-3 milioane PLN). Dupa aplicarea taxelor specifice, profitul net consolidat din primul trimestru a.c. este posibil sa se fi plasat la aproximativ 118 milioane PLN, reprezentand o crestere de +42% pe baze de comparare anuale, iar nivelul estimat al datoriei nete nu depaseste 500 milioane PLN, ,la data de 31 martie 2021.
Chiar daca actuala pandemie nu a avut consecinte asupra activitatii si, implicit, asupra rezultatelor financiare, managementul grupului a luat decizia de a implementa si in continuare un plan de masuri precaut, bazat in principal pe mentinerea si chiar intensificarea procedurilor de asigurare a sigurantei sanitare a angajatilor la posturile lor de lucru, precum si pe derularea fara nicio sincopa a productiei, avand in vedere volumul mare de comenzi.
***
Activitatea Grupa Kęty – care integreaza in structura sa marcile/companiile GK, Aluprof, Metalplast Stolarka, Krajowe Akcesoria i Rozwiaznia Okuciowe (Karo, actuala Romb SA), Alutrans System si Alupol Packaging – se deruleaza intr-o forma complexa, prin intermediul mai multor departamente specializate pentru fiecare segment de afaceri in parte (produse extrudate destinate aplicatiilor industriale, sisteme din aluminiu pentru tamplarie, fatade cortina si constructii, ambalaje flexibile, servicii pentru ramura de constructii, segmentul accesoriilor – inclusiv feronerie si altele). In tara noastra, Grupa Kęty este reprezentata prin intermediul Aluprof System Romania (din Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, dar cu sediul social in Capitala), prin cel al societatii ABM Construct din Targu Jiu – judetul Gorj (pentru Metalplast Karo – sistemele de feronerie Romb) etc. Pentru informatii suplimentare si descarcarea raportului integral, click aici!
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left