Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Rezultat record obtinute de grupul VKR Holding (Velux), in primul an de pandemie
Rezultat record obtinute de grupul VKR Holding (Velux), in primul an de pandemie
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 13 Apr 2021 06:15
Recent, managementul corporatiei VKR Holding A/S, care controleaza activitatea grupului Velux, a dat publicitatii o serie de documente referitoare la rezultatele financiare aferente anului 2020, dupa ce in 2019 s-au consemnat, pentru al patrulea an consecutiv, rezultate record. Inca de la inceput, se subliniaza ca, intrucat a avut un profit (dupa achitarea taxelor) de circa 3,07 miliarde coroane daneze – DKK, similar celui din 2019, in pofida pandemiei de coronavirus, VKR Holding s-a remarcat in 2020 printr-un nou rezultat-record, din punct de vedere istoric.
„Grupul care coordoneaza, printre altele, activitatea Velux a finalizat exercitiul financiar anterior pe o pozitie mult mai puternica fata de 2019, in pofida problemelor cauzate de criza sanitara provocata de maladia Covid-19, VKR Holding reusind sa raporteze pentru 2020 o cifra de afaceri de 22,6 miliarde DKK (+4,9% comparativ cu 21,56 miliarde DKK in anul anterior), insa in conditiile unei rate a profitului EBITA de 18,6% (fata de 13,9%). Astfel, activitatile noastre s-au situat pe un trend ascendent, chiar daca veniturile s-au redus cu -0,7% in primul semestru al anului trecut, dar am luat rapid diverse masuri de redresare si ne-am focalizat pe consolidarea, in continuare, a pozitiei pe care o detinem in domeniile noastre fundamentale (Velux si Dovista), renuntand complet, din anul 2021, la solutiile de incalzire prin intermediul energiei solare”, a subliniat Mads Kann-Rasmussen, CEO al VKR Holding.
In consecinta, la nivelul lui 2020, grupurile Velux si Dovista, responsabile pentru afacerile cu ferestre de mansarda, respectiv cu ferestre verticale au reusit sa raporteze cresteri ale rulajului, iar in ianuarie 2021 Dovista a achizitionat divizia de ferestre a Arbonia (cu 2.500 de angajati si patru marci: Dobroplast, EgoKiefer, Slovaktual si Wertbau), ceea ce va permite consolidarea pozitiei pe piata central-europeana. Tot in ianuarie a.c., compania-sora a Velux, Altaterra, a preluat afacerile firmei olandeze Dakoplast, care includ si un portal online de vanzari. In plus, prin diverse achizitii, metode de restructurare, sustenabilitate si implementarea unor masuri care sa raspunda provocarilor generate de schimbarile climatice, grupul Velux si-a stabilit un plan pe termen lung, urmand sa devina complet neutru din punct de vedere al emisiilor de bioxid de carbon, cu titlu permanent, pana la aniversarea unui centenar de activitate, in anul 2041. In pofida pandemiei, in anul 2020, la Velux s-a reusit implementarea unei noi structuri organizatorice, vanzarile si operatiunile de marketing din Europa, din sectorul rezidential, fiind structurate in patru regiuni. In cadrul Dovista, avand in vedere si noile achizitii, procesul de restructurare organizatorica se deruleaza in continuare. „Pentru 2021, ne asteptam la o crestere continua a afacerilor, mai ales ca urmare a preluarii afacerilor cu ferestre derulate de Arbonia. Rezultatul anual ar putea fi acelasi ca in anul 2020, dar trebuie sa avem in vedere ca nivelul redus al costurilor, consemnat dupa declansarea pandemiei, nu va mai fi atins, in timp ce fluxul de numerar ar putea fi mai redus ca in precedentele 12 luni. Totusi, in 2021, aniversam 50 de ani de la infiintarea Villum Fonden, pregatindu-ne sa achitam dividende mai mari, totalizand 2 miliarde DKK si sa finantam inclusiv diverse granturi, cu caracter exceptional, marcand aceasta aniversare, in pofida efectelor vizibile ale crizei sanitare pe care o traversam”, a incheiat Mads Kann-Rasmussen. Pentru mai multe informatii, click aici!
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left