Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Jaluzele pentru fatade SkyFlow - armonia dintre umbra si lumina de la ALUPROF
Jaluzele pentru fatade SkyFlow - armonia dintre umbra si lumina de la ALUPROF
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 23 Apr 2021 10:13
Inceputul anului 2021 va fi pentru ALUPROF o perioada a noutatilor. Ca raspuns la tendintele predominante pe piata protectiei solare, Aluprof introduce pe piata jaluzelele pentru fatade SkyFlow - o solutie care protejeaza eficient interiorul incaperilor impotriva incalzirii excesive, asigurand, totodata, un confort optic adecvat. Structura bine gandita a sistemului permite confectionarea acestora la dimensiuni sporite, iar datorita acestui fapt pot fi utilizate cu succes in cladiri cu geamuri mai mari. De aceea, produsul este perfect atat pentru cladirile publice, cat si pentru investitiile rezidentiale.
Jaluzelele de fatada se caracterizeaza, in primul rand, prin reglarea libera a unghiului de inclinare a lamelelor, care permite selectarea nivelului adecvat de umbrire si posibilitatea controlului individual de catre utilizator. In plus, lamelele profilate estetic, combinate cu ghidajele si casetele din aluminiu, confera fatadei un aspect modern si original.
Solutie personalizata
Sistemul proiectat de ALUPROF este disponibil in trei variante constructive, putandu-se alege solutia in functie de tipul constructiei. Versiunea SkyFlow SZF/P este destinata montajului incastrat in cladiri nou-construite sau cladiri existente, dupa efectuarea modificarilor necesare in zona buiandrugului. Aceasta varianta va asigura un aspect estetic al fatadei, datorita posibilitatii de a ascunde elementele constructive sub tencuiala fatadei. Caseta de mascare este fabricata din aluminiu extrudat si are un suport special care permite aplicarea oricarui tip de material de finisare.
„A doua propunere o constituie jaluzelele autoportante SZF/S, care au fost proiectate, in principal, pentru instalarea pe fatadele cladirilor cu geamuri mari. In cadrul acestei solutii, elementele portante ale sistemului sunt ghidajele, prin urmare, nu este nevoie sa fie atasate suplimentar casete in stratul izolator. La fel ca si in cazul jaluzelelor incastrate, acest sistem a fost realizat din aluminiu extrudat. Merita adaugat ca este disponibil in doua forme ale casetei: ovala si patrata. Produsul ofera, de asemenea, posibilitatea de asamblare modulara, ceea ce este extrem de important atunci cand este vorba despre o fatada de tip montant-traversa care construita din mai multe segmente”, explica Sabina Gustof, Marketing Project Manager in cadrul companiei ALUPROF SA.
Ultima varianta este SkyFlow SZF/A intr-o versiune adaptata, destinata instalarii pe o fatada sau o nisa de fereastra in cladirile deja existente. Sistemul este disponibil cu ghidaje pentru lamele, pentru care sunt dedicate manere telescopice cu optiune de reglare.
Integrare completa
Sistemul MB-SR50N ZF a fost creat pentru proiectele de cladiri, in care armonia deplina dintre aspectele tehnice si estetice are un rol special. Aceasta este o solutie inovatoare care combina sistemul jaluzelelor pentru fatade SkyFlow cu sistemul dedicat peretilor cortina ALUPROF - MB-SR50N. Avand in vedere acest aspect, au fost proiectate profile speciale care permit montajul si mascarea fatadelor, care actioneaza si ca un ghidaj pentru jaluzele. Datorita acestui fapt, decizia de a instala acest tip de umbrire poate fi luata si intr-o etapa ulterioara a investitiei, cand tamplaria este deja instalata pe cladire.
„Este demn de remarcat faptul ca jaluzelele noastre pentru fatade sunt singurele de pe piata care au fost echipate cu garnituri speciale care reduc zgomotul generat de lamele atunci cand lovesc ghidajele. In plus, elementele textile sunt realizate din poliester si sunt izolate termic, ceea ce garanteaza rezistenta la conditiile meteorologice, intindere, frecare, precum si la efectele nocive ale radiatiilor UV, respectiv cele generate de aparitia mucegaiului. Oferta include, de asemenea, doua modele de lamele: in forma de C (bucla interioara cu doua fete asigura rigiditate si rezistenta la efectele vantului) si Z, care ofera o etansare mai mare si, astfel, asigura efectul de black-out”- subliniaza expertul ALUPROF.
Paleta bogata de culori a lamelelor jaluzelelor pentru fatade care este disponibila in oferta va satisface cu siguranta nevoile celor mai preten­­tiosi clienti. Invelisurile structurilor extrudate sunt realizate prin metoda de lacuire cu vopsea-pulbere, ceea ce garanteaza o calitate inalta si rezistenta mare a produsului. In plus, este posibila finisajul lamelelor in orice culoare din paletarul RAL, ceea ce va permite potrivirea culorilor la cele ale tamplariei sau fatadei.
Management eficient al razelor solare
Constructiile moderne trebuie sa indeplineasca, in prezent, trei criterii: functionalitate, economie si in acelasi timp, sa aiba un design interesant. Asteptarile investitorilor sunt, de asemenea, axate pe obtinerea celui mai inalt confort posibil, care poate fi asigurat prin automatizarea selectata corespunzator. Utilizarea unui sistem de control complet automat, inclusiv senzori solari, permite monitorizarea constanta a pozitiei soarelui si controlul facil al jaluzelelor. Acest lucru permite controlul nivelului de energie solara care patrunde in interiorul cladirii si astfel, protejarea impotriva supraincalzirii incaperilor si eliminarea efectului de orbire, ce poate perturba vizualizarea pe ecranele televizorului sau computerului. Utilizarea altor elemente de automatizare, cum ar fi senzorii de ploaie sau de vant, pot, la randul lor, sa ofere o protectie suplimentara parasolarului in conditii meteorologice nefavorabile. Este important de mentionat faptul ca tehnologia inteligenta permite controlul jaluzelelor din orice loc si in orice moment, cu ajutorul tabletei sau smartphone-ului. In plus, sistemul poate fi extins si cu alte elemente, cum ar fi: senzori de miscare, de lumina, camere video si dispozitive de alarmare. Informatii suplimentare, la www.aluprof.eu
 
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left