Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Alukonigstahl a semnat contracte de 17 milioane de euro in primele noua luni
Alukonigstahl a semnat contracte de 17 milioane de euro in primele noua luni
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 28 Oct 2021 11:26
Alukonigstahl Romania, subsidiara locala a liderului european pe piata sistemelor din aluminiu, PVC si otel, a semnat in primele 9 luni ale anului 2021 business in valoare de 17 milioane de euro, reprezentand contracte pentru sisteme arhitecturale pentru pereti cortina, usi si ferestre, pentru proiecte imobiliare realizate in Bucuresti si in marile orase din tara.
Astfel, compania a semnat anul acesta livrarea a 19.000 mp de tamplarie din aluminiu, din care 3.900 mp usi glisante in diverse variante constructive. Tendinta principala a acestui an este cresterea cererii pentru produse cu coeficienti energetici ridicati, ferestrele eficiente energetic reprezentand 25% din totalul sistemelor contractate.
“Se observa clar o preferinta din ce in ce mai ridicata a dezvoltatorilor de proiecte rezidentiale pentru utilizarea de sisteme pentru ferestre si usi cu eficienta energetica ridicata. Nu este vorba doar de noul standard european NZEB – Nearly Zero Energy Building sau de cerintele specifice pentru obtinerea certificarilor verzi LEED sau BREEAM, cat de elemente de diferentiere pe care dezvoltatorii proiectelor premium incearca sa le aduca pe piata pentru cumparatorii finali ai apartamentelor (un grad mai ridicat de confort si economii considerabile la factura de incalzire),” declara Attila Beer, Country Manager Alukonigstahl Romania si Moldova, care a comercializat anul acesta sisteme arhitecturale sustenabile pentru un numar total de 120 de proiecte, pana in prezent.
Intre proiectele rezidentiale pentru care Alukonigstahl a livrat sisteme din aluminiu si tamplarie PVC anul acesta se numara ansambluri precum Nusco City (NUSCO Imobiliara), Cortina North (Eden Capital Development), ansamblul rezidential Avalon Baneasa Residence Park (Prime Kapital), Isho Living 2 Timisoara (Mulberry Development), Buena Vista Residencial (Latres Investii), Triama Residence (Speedwell).
„Pe segmentul de retail, desi au lipsit marile investitii, in primele 9 luni ale anului am livrat sau avem in curs de livrare sisteme de tamplarie din aluminiu pentru 18 magazine Kaufland, un centru logistic Lidl si alte 40 de magazine Lidl, distribuite pe intreg teritoriul tarii,“ adauga reprezentantul Alukonigstahl.
Ponderea proiectelor de cladiri de birouri fata de segmentul rezidential s-a modificat anul acesta, conform dinamicii pietei. Astfel, 60% din cerere a fost inregistrata pe segmentul rezidential, 16% - proiectele de retail, 8% - proiectele de birouri, restul de 16% fiind inregistrat pe segmentul proiectelor hoteliere, industriale si logistice, stadioane sau clinici si spitale.
Cele mai importante proiecte contractate de Alukonigstahl in ultimele luni au fost ansamblul rezidential One Peninsula (One United Properties), Complexul Cortina North (Eden Capital Development), cladirea de birouri Equilibrium (faza 2, dezvoltata de Skanska), Swissotel din Bucuresti (Niro Investment Grup), Unique Residence Iasi (M2M Solution).
 
Principalele provocari ale pietei de profil in acest an:
Provocarile principale ale acestui an raman in continuare cele legate de cresterea preturilor materiilor prime, care au crescut necontrolat pe pietele internationale, ceea ce a determinat o lipsa de predictibilitate pe segmentul dezvoltarii imobiliare, cat si o crestere inevitabila a preturilor de achizitie la beneficiarii finali ai proiectelor.
O alta problema este generalizarea penuriei de materii prime, care se reflecta si pe segmentul profilelor din aluminiu, dar si in activitatea de productie a izolatorilor si garniturilor, dar si a profilelor din PVC, fapt care duce la cresterea imprevizibila a temenelor de livrare, subliniaza oficialii companiei.
Alukonigstahl este furnizor exclusiv in Romania pentru Schuco (lider mondial in sisteme din aluminiu si PVC) si Jansen (furnizor de sisteme de profile din otel).
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left