Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Deceuninck: Consolidarea marcii si cresterea cotei de piata, obiective primordiale
Deceuninck: Consolidarea marcii si cresterea cotei de piata, obiective primordiale
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Nov 2021 06:55
Ovidiu Cilibiu, manager regional de vanzari in cadrul Deceuninck Romania se refera, in cele ce urmeaza, la o serie de aspecte esentiale ale activitatii grupului belgian in tara noastra, intr-o perioada atipica, marcata de provocarile generate de pandemia Covid-19 si de masurile implementate pentru minimizarea efectelor negative ale crizei sanitare.
 
- Cum caracterizati evolutia financiara a companiei din ultimul an?
- Atat piata de tamplarie din PVC din Romania, cat si Deceuninck, de pe pozitia sa de furnizor consacrat de sisteme de profile, s-au adaptat conditiilor impuse de Covid-19, urmand o panta ascendenta pe plan local. Aceasta ascensiune este datorata inclusiv cresterii cererii de ferestre de pe piata autohtona. Consolidarea, precum si majorarea cotei de piata reprezinta obiective pe care incercam sa le realizam prin promovarea portofoliului nou de produse, constituit din sistemul complet pentru ferestre si usi Elegant, respectiv sistemul Twinson - o solutie practica pentru terase. De asemenea, urmarim si fructificarea unor noi oportunitati de colaborare.
 
- Cati parteneri - firme specializate in productia de tamplarie termoizolanta - aveti la momentul actual si cum decurg relatiile de afaceri cu acestia?
- Ultimul an a fost unul atipic pentru noi toti, insa incercam sa avem parteneri ce produc tamplarie termoizolanta in fiecare regiune a tarii. Desi aceasta pandemie risca sa reduca numarul producatorilor de ferestre si usi din PVC, numarul clientilor Deceuninck creste de la un an la altul, acoperind practic aproape intreg teritoriul Romaniei. Aceasta performanta se datoreaza portofoliului diversificat de produse, care se pliaza pe nevoile pietei, precum si seriozitatii si implicarii echipei Deceuninck Romania.
 
 
- Realizati o scurta trecere in revista a noutatilor in ceea ce priveste portofoliul de produse.
- In anul urmator, ne dorim sa extindem prezenta noii platforme Elegant pe piata de profil. Deceuninck a lansat cu succes acest sistem in zone precum Benelux, Germania, Polonia etc. Pur si simplu, oriunde popularizam aceasta solutie, beneficiarii apreciaza designul si conceptul sau, fapt ce faciliteaza tranzitia de la sistemele deja utilizate de clientii nostri. Incepand cu luna septembrie 2020, am lansat si Twinson Terrace Click - faza 2, care este o substructura fara suruburi, usor de instalat compatibila cu profilele pentru terasa Twinson Massive Majestic, respectiv Majestic Pro. De asemenea asteptam cu nerabdare lansarea seriei de usi culisante "Legend slide", la inceputul lui 2022. Deceuninck este consecvent in continuare cu misiunea sa de sustenabilitate, prin aplicarea tehnologiei de co-extrudare si prin promovarea gamei Phoenix, ce foloseste material 100% reciclat. De asemenea, se lucreaza intensiv la implementarea completa a noilor investitii la fabrica din Diksmuide.
 
- Care sunt principalele probleme intampinate pe piata din Romania si ce masuri adoptati pentru solutionarea lor?
- Principalele dificultati cu care ne confruntam, inclusiv pe plan local, sunt legate de lipsa materiei prime la nivel mondial si de cresterea excesiva a pretului acesteia, in contextul crizei sanitare. Multumita furnizorilor cu care colaboram, am reusit sa trecem si peste aceasta perioada critica pentru noi toti, avand capacitatea sa furnizam, fara intreruperi in ciclul de activitate, produsele noastre. Multumim pe aceasta cale tuturor partenerilor care ne-au fost alaturi pe parcursul acestei stari atipice a pietei de tamplarie din PVC.
 
 
- Care sunt perspectivele de dezvoltare a sectorului in care activati, in contextul actual, in care accentul se pune tot mai puternic pe sustenabilitate?
- Avand in vedere faptul ca activam inca din 1998 pe piata din Romania si suntem un partener de incredere, care se dezvolta in permanenta, investim in mod continuu in dezvoltarea de produse inovatoare, ce vin in intampinarea cerintelor pietei de ferestre si usi moderne si care indeplinesc concomitent standardele ecologice. Fiind parte a unui grup orientat spre viitor, respectam intru totul politica de crestere, fundamentata pe cei trei piloni care ne definesc: incredere, inovatie si sustenabilitate. In acest sens, putem spune ca fabrica de reciclare Deceuninck din localitatea Diksmuide/Belgia are o capacitate de procesare de pana la 45.000 de tone de materiale plastice dure in fiecare an. Acesta este echivalentul a 2,3 milioane de ferestre vechi pastrate la depozitele de deseuri si incineratoare in fiecare an. Actualmente volumul reciclat anual fiind cuprins intre 20.000 si 25.000 de tone. Astfel noi le transformam, pur si simplu, in ferestre noi. Energia consumata pentru procesul de reciclare a PVC-ului este cu 90% mai putina decat cea aferenta producerii de materie prima virgina. PVC-ul poate fi reciclat de mai mult de zece ori, fara a suferi degradari ale proprietatilor, fiecare ciclu de exploatare fiind de 35 ani. In consecinta, potentialul total al materialului poate ajunge pana la 350 de ani. Toate aceste actiuni sunt, de altfel, in stransa legatura cu motto-ul nostru: "Building a sustainable home".
 
- Cum va adaptati la noile curente referitoare la digitalizare, mai ales intr-o perioada in care tot mai multe activitati s-au conectat la acest nou mod de lucru?
- Tendinta de digitalizare este tot mai vizibila in toate domeniile, iar cel al tamplariei din PVC nu face exceptie. Cel mai nou instrument pe care Deceuninck l-a dezvoltat este configuratorul Winspirator. Acesta este o aplicatie accesibila clientului final, care il ajuta sa aleaga in sistem virtual stilul de ferestre pe care si-l doreste. Astfel partenerii nostri isi pot orienta clientii catre acest configurator modern de ferestre, ce permite alegerea celei mai bune solutii pentru stilul arhitectural pe care il doresc, precum si pentru parametrii de performanta. Noile ferestre Elegant se incadreaza cu usurinta in tendintele actuale, prin minimalism, prin performante de termo - fonoizolare, precum si printr-un design contemporan al unei ferestre moderne si rezistente!
 
 
- In final, va rugam sa transmiteti un mesaj catre piata de profil, adresat atat partenerilor actuali si potentiali, cat si competitorilor.
- In principal, dorim sa multumim tuturor partenerilor care folosesc si promoveaza produsele noastre si care ne ajuta sa crestem familia Deceuninck. De asemenea, le multumim si pentru ca au strabatut anul 2021 alaturi de noi si am putut gasi solutii optime impreuna, Deceuninck fiind un partener de incredere si atent la nevoile lor. In ultimii ani, am putut observa o dorinta a bransei de a pune accent pe performanta produselor si de a veni in intampinarea clientului final cu solutii personalizate, pentru fiecare in parte, ceea ce ne bucura si ne da siguranta ca aceasta piata este in continua ascensiune. Concurenta ne motiveaza prin varietatea portofoliilor lor de produse si ne bucuram ca exista atat pentru a impinge industria sa se dezvolte, cat si pentru a ne fi aproape in demersul de a educa consumatorii si a face cunoscute solutiile moderne disponibile acum pentru ferestrele si usile din PVC, care in urma cu 10 ani, de exemplu, nu existau. In final, potentialilor nostri clienti le transmitem ca ii incurajam sa faca cunostinta cu sistemul de ferestre Elegant si cu avantajele sale, pentru ca noi consideram ca vor fi cu siguranta impresionati. 
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left