Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SunEwat (AGC): Vitrajele moderne, ca sursa de obtinere a energiei regenerabile
SunEwat (AGC): Vitrajele moderne, ca sursa de obtinere a energiei regenerabile
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 01 Dec 2022 06:05
Sticla are in prezent un rol mult mai complex decat cel de simplu control al energiei, prin peliculele de acoperire care protejeaza impotriva frigului sau caldurii. In ultima perioada, panourile transparente genereaza energie prin intermediul celulelor fotovoltaice (PV) incorporate. Aceasta abilitate pozitioneaza sticla ca o solutie de luat in considerare pentru cladirile pasive.
Ca raspuns la preocuparile vizand eficientizarea energetica a cladirilor, AGC Glass Europe si-a propus sa reinventeze sticla fotovoltaica, adesea blamata pentru faptul ca este inestetica si, uneori, prohibitiv de scumpa. Prin urmare, AGC a adoptat o noua abordare industriala si si-a reinnoit complet gama de produse fotovoltaice, asigurand astfel o competitivitate mai mare si o gama extinsa de solutii estetice pentru piata fatadelor cortina.
Grupul a stabilit parteneriate cu companii specializate in productia automata de module fotovoltaice, precum PHYSEE Technologies, Sonnenstromfabrik, SolTech, Issol si Solar Visuals, rezultatul fiind constituit de dezvoltarea sistemului SunEwat. Acesta nu numai ca are o contributie esentiala la atingerea obiectivului NZEB (Near Zero Energy Building), ci isi amortizeaza investitia in mai putin de 10 ani, ceea ce constituie o reala performanta in domeniul anvelopantelor generatoare de energie!
 
 
Pe langa SunEwat clasic, ce incorporeaza celule fotovoltaice in forma rectangulara (Vision Square), gama transparenta include si Vision Stripe, caracterizata prin faptul ca celulele formeaza benzi orizontale subtiri. Aceasta asigura o mai mare transparenta si o aparenta estetica mai placuta. Aceste sisteme pot fi montate pe acoperisuri, jaluzele, copertine etc. In fine, SmartSkin asigura aspectul unei ferestre total transparente, ce inglobeaza suplimentar celule fotovoltaice, care, prin intermediul unor senzori conectati la sistemul de management al cladirii, optimizeaza utilizarea energiei.
Prin contrast, linia opaca destinata parapetilor (suprafata vitrata din dreptul placilor care separa etajele unei cladiri) si a placarilor ventilate exploateaza la maxim suprafata ramasa libera, pentru a genera energie electrica. Aceasta linie cuprinde, in mod similar celei dintai, trei produse cu celule ascunse care permit accesul razelor solare. Artlite Active este un model de sticla laminata, in care celulele PV sunt acoperite de o imagine pre-imprimata, care poate sustine o gama infinita de modele si culori.
 
 
In cazul Lacobel T Active, celulele sunt acoperite de un strat uniform de vopsea lucioasa de inalta calitate. In fine, Stopray Active beneficiaza de un strat de control solar cu aceleasi proprietati optice (reflexie si nuanta), ca si gama conventionala Stopray. Aceasta compatibilitate ofera un efect de armonie pe intreaga anvelopanta.
Prin gama SunEwat, AGC ofera solutii practic nelimitate pentru proiectarea fatadelor care genereaza energie electrica. Teoretic, un sistem integrat SunEwat aplicat pe intreaga suprafata a cladirii ar putea acoperi intregul consum de energie a acesteia.
 
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left