Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GEALAN: Un secol de prezenta pe piata produselor inovatoare pentru constructii
GEALAN: Un secol de prezenta pe piata produselor inovatoare pentru constructii
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 31 Dec 2021 06:34
Grupul de companii GEALAN este unul dintre principalii producatori din Europa de profile din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta. Toate produsele din portofoliul companiei sunt dezvoltate, fabricate si comercializate folosind in mod exclusiv resursele financiare, tehnice si umane ale GEALAN. Aceste active deosebit de eficiente constituie fundamentul pe care se bazeaza realizarea unor sisteme caracterizate prin caracteristici inalte de performanta, utilizate la executia unor ansambluri de ferestre/usi de o calitate ridicata. La acestea se adauga solutiile moderne de glisare, cu un aspect deosebit in ceea ce priveste designul, extrem de stabile si asigurand un grad maxim de securitate si siguranta in exploatare. Beneficiind de o indelungata experienta in domeniu, expertii GEALAN au reusit sa asigure, inclusiv pe acest tip de deschidere, valori de top ale izolatiei termice.
 
O istorie de 100 de ani presarata de numeroase succese
In 1921, Adam Fickenscher infiinta un atelier de pielarie, dupa 47 de ani avand loc productia primului profil pentru realizarea de tamplarie termoizolanta. In anii ce au urmat de la momentul respectiv, grupul s-a extins prin deschiderea altor 16 unitati de productie si comercializare, una dintre acestea fiind construita si in Romania, in 1997. Perfectionarea constanta a tehnologiilor utilizate, orientarea spre inovatie si sustinerea activitatilor de cercetare-dezvoltare au asigurat promovarea unor sisteme din materiale PVC de foarte inalta calitate. La aniversarea a 100 de ani de la fondarea companiei, echipa de experti a GEALAN a ajuns la peste 1.400 de angajati activi la nivelul intregului continent european si a inregistrat, in anul precedent, vanzari de 245 milioane de euro. Din 2014 GEALAN face parte din afacerea familiala VEKA AG, cu sediul central in Sendenhorst, Renania de Nord - Germania.
 
 
Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei
Pe plan local, GEALAN Romania deruleaza o activitate intensiva, plasandu-se permanent in topul furnizorilor de profile PVC pentru tamplarie. Performanta produselor promovate a fost demonstrata recent, cand compania a fost agreata ca Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei, solutiile constructive dezvoltate de grupul german fiind utilizate la proiecte de mare valoare istorica aflate in proprietatea acesteia. Colaborarea dintre GEALAN Romania si Casa Regala a Romaniei a inceput in 2015, atunci cand doua cladiri situate pe Domeniul Regal de la Savarsin si-au redobandit identitatea si eleganta de odinioara. Pentru renovarea Casei Musafirilor si a Casei Intendentului, s-au folosit sisteme GEALAN imbinand cerintele functionale cu aspectul ferestrelor traditionale. 
Anul acesta, cu ocazia unui alt proiect desfasurat pe aceeasi proprietate, GEALAN Romania a demonstrat inca o data faptul ca produsele sale integreaza cele mai moderne tehnologii si inovatii, pentru pastrarea infatisarii autentice a fatadelor. Reconfirmarea GEALAN Romania ca Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei, demonstreaza inca o data calitatea exceptionala a sistemelor promovate, precum si consecventa strategiei companiei in identificarea celor mai potrivite solutii pentru clienti. La jumatatea lunii octombrie a.c., la Palatul Regal din Bucuresti, in Sala Tronului, au fost acordate distinctii unor institutii, organizatii si personalitati din Romania si Republica Moldova, in preajma aniversarii centenarului nasterii Regelui Mihai I. Diplomele au fost inmanate chiar de Alteta Sa Regala, Principesa Margareta. Directorul General al GEALAN Romania, domnul Nicu Craciun, a reprezentat compania la eveniment, primind cu mandrie Diploma care certifica titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale.
 
GEALAN participa la Fensterbau/Frontale 2022
Manifestarea expozitionala internationala Fensterbau/Frontale, care va avea loc in Nurnberg, ca eveniment cu participare fizica, in perioada 29 martie - 1 aprilie 2022, va constitui pentru GEALAN un nou prilej de a-si populariza inovatiile. Grupul german saluta decizia de organizare in formatul traditional a acestui targ de referinta pentru industria mondiala de profil, oficialii GEALAN manifestandu-si increderea ca expozitia va avea loc in primavara anului viitor in pofida provocarilor pandemiei de Covid-19, in conditiile respectarii normelor sanitare in vigoare. Prezenta la un astfel de eveniment este considerata foarte importanta pentru promovarea noutatilor si consolidarea relatiilor de afaceri - elemente pe care sistemele online nu le pot sustine in totalitate.
 
 
Cel mai important targ comercial din lume pe segmentul de tamplarie termoizolanta va avea un caracter usor diferit fata de editiile anterioare. Astfel, conform reglementarilor legale curente, accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate, recuperate sau testate, mastile de protectie vor fi obligatorii in toate pavilioanele expozitiei, se va respecta o distanta minima de 1,5 metri intre persoane, iar activitatile de catering se vor desfasura in limitele conceptului de igiena valabil in cazul restaurantelor. "In pofida noilor conditii-cadru de la Fensterbau/Frontale, noi suntem incantati sa putem intra in contact direct cu clientii si partenerii la targ, conform stadiului actual de planificare si in conditiile respectarii tuturor specificatiilor organizatorilor", au precizat oficialii GEALAN. Deoarece GEALAN a avut deja experiente excelente cu ocazia organizarii propriilor evenimente digitale (de pilda, la Digital International Future Forum 2021), pentru toti specialistii care, din motive obiective date de eventualele restrictii de circulatie, nu se pot deplasa la Fensterbau/Frontale in primavara anului urmator, se pregateste in paralel un targ virtual, accesibil de oriunde prin intermediul unei platforme online special concepute in acest scop.
 
 
LINEAR si KUBUS, sisteme GEALAN de ultima generatie, promovate la Nurnberg
Tehnologia de 74 mm, folosita la sistemul GEALAN-LINEAR®, constituie o dezvoltare suplimentara a segmentului de 70 mm, asigurand o stabilitate ridicata. Datorita constructiei cu mai multe camere, ofera o siguranta suplimentara, precum si caracteristici optime de termo - fonoizolare (coeficient de transfer termic ce poate ajunge la 1 W/mpK la nivelul ramei). Universalitatea sistemului este completata de designul liniar si urmeaza astfel tendinta minimalista a arhitecturii contemporane. Indiferent daca este vorba de constructii noi sau renovari, sistemul impresioneaza prin marea sa adaptabilitate, putand fi folosit pentru realizarea de ferestre, usi de intrare si glisante. De asemenea, GEALAN-LINEAR® este compatibil cu tehnologia GEALAN-STV®.
GEALAN-KUBUS® defineste, la randul sau, un nou limbaj arhitectural al formelor pentru ferestrele din PVC. Sistemul ofera posibilitatea proiectarii unor suprafete mari de sticla, pentru a beneficia de transparenta, de un aport suplimentar de lumina naturala, concomitent asigurand o mai mare libertate in ceea ce priveste designul. 
 
Privind in interior, sistemul convinge prin aspectul unitar, fara baghete, in timp ce la exterior, cerceveaua ascunsa accentueaza senzatia de armonie. Din punct de vedere dimensional, profilele au o latime de 100 mm atat in cazul combinatiei toc-cercevea, cat si la montant. GEALAN-KUBUS® ofera arhitectilor oportunitati extinse in materie de proiectare si noi perspective. Indiferent daca este vorba despre tocuri 100% vizibile, semi-ascunse sau aproape invizibile, proportiile rezultate lasa o impresie puternica. De asemenea, aceasta solutie constructiva impresioneaza din punct de vedere practic, in special in ceea ce priveste usurinta proceselor de intretinere. Astfel, la nivelul geometriei profilelor s-a acordat o atentie deosebita contururilor fluide ale ramei, s-a renuntat la garnitura de toc si s-a integrat garnitura mediana la nivelul cercevelei. Finisajul, stratul acrilic colorat este de doua ori mai dur decat suprafata PVC a ferestrelor albe. Acesta prezinta o rezistenta ridicata la zgariere si impotriva actiunii factorilor agresivi de mediu.

 Nicu Craciun, manager general GEALAN Romania: "Grupul nostru asigura gama completa de profile pentru lumea ferestrelor, acoperind astfel cele mai exigente cerinte privind designul, functionalitatea, izolarea termica si fonica, eficienta, stabilitatea si - nu in ultimul rand - confortul.
Stabilim tendinte cu cele mai inovatoare sisteme de tamplarie cu suprafete si solutii digitale si cream cadrul pentru lumea ferestrelor. Cum reusim? Prin orientare catre viitor, prin materialele de calitate si prin procese examinate critic si optimizate in mod rational. Astfel, GEALAN Romania va atinge in anul 2021 o cifra de afaceri record, de peste 30 milioane de euro. Aceasta cifra a fost posibila nu doar datorita orientarii consecvente catre cerintele pietei, ci si angajamentului echipei subsidiarei locale a grupului, care isi indeplineste cu succes sarcinile de lucru. Daca la inceputul anului in curs, personalul GEALAN Romania numara 130 de specialisti, la finele lui 2021 ne mandrim cu o echipa de aproximativ 140 angajati. In aceasta perioada dificila, in contextul pandemiei de Covid-19, am incercat sa oferim personalului propriu flexibilitate, prin adoptarea unui program mixt, impartit intre tele-munca si prezenta fizica, acordarea de sprijin financiar, precum si crearea unui cadru propice care sa ofere posibilitati multiple de dezvoltare, prin organizarea de training-uri interne.
Si in 2022, GEALAN Romania isi va continua orientarea catre inovatie, iar impreuna cu partenerii nostri vom incerca sa identificam si mai bine nevoile clientilor finali, in vederea implementarii cu succes a inovatiilor GEALAN".

 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left