Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Glass for Europe: Remodelare a legislației europene de eficiență energetică
Glass for Europe: Remodelare a legislației europene de eficiență energetică
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Ian 2022 06:40
Glass for Europe salută propunerea Comisiei Europene de a realiza economii mai mari de energie și de a integra mai multe surse regenerabile în construcții pentru ca UE să-și atingă noul obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) în 2030, respectiv pe cel de tranziție către neutralitatea climatică, până în 2050. Reducerea consumului de energie al clădirilor este principalul instrument pentru a asigura scăderi rentabile și de durată ale emisiilor de dioxid de carbon. Soluțiile de vitrare de înaltă tehnologie sunt esențiale în acest scop. De exemplu, geamurile de înaltă performanță ar putea economisi aproximativ 29% din energia consumată în clădiri în 2030, asigurând astfel la economii anuale de peste 94 milioane tone CO2. Pe lângă contribuția la eficiența energetică, sticla arhitecturală are o contribuție majoră la producția de energie regenerabilă prin integrarea sa în panourile fotovoltaice convenționale, precum și în sistemele integrate BIPV. Atât directiva privind eficiența energetică (EED), cât și directiva privind energia din surse regenerabile (RED) au nevoie, în opinia experților Glass for Europe, de unele ajustări și îmbunătățiri pentru a fi pe deplin eficiente și pentru a se completa reciproc în cel mai bun mod posibil, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse. 
Pentru a-și operaționaliza și a-și valorifica potențialul, principiul eficienței energetice în primul rând (EE1) ar trebui să stea la baza deciziilor de investiții ale tuturor statelor membre ale UE legate de sectorul construcțiilor. Principiul EE1 ar trebui să fie luat în considerare atât în renovarea energetică în etape, cât și în profunzime, a clădirilor publice și trebuie să fie în centrul strategiilor naționale de renovare. În acest sens, în articolul 3 din cadrul EED este necesar să se asigure faptul că principiul EE1 este aplicat în timpul planificării tuturor politicilor și investițiilor care au impact asupra sectorului construcțiilor. Astfel, ar trebui să se acorde prioritate inițiativelor care vizează reducerea cererii de energie din clădiri.
În ceea ce privește îmbunătățirea eficienței energetice și consolidarea obiectivului respectiv la nivelul UE, este esențială reducerea cu 55% a emisiilor de GES până în 2030. Glass for Europe salută caracterul obligatoriu al noului obiectiv propus, dar consideră că nivelul acestuia ar trebui să fie a crescut de la 9% propus de Comisia Europeană la cel puțin 17% (Scenariul de referință UE 2020). Ulterior, pentru a asigura responsabilitatea statelor membre și pentru a contribui la stimularea investițiilor, directiva ar trebui să stabilească obiective naționale de eficiență energetică, care să devină obligatorii fără echivoc. Pentru informații suplimentare, click aici
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left