Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 24 Aprilie 2024
Hilti
Home
ROCA Industry preia 70% din actiunile Eco Euro Doors, mare producator de usi
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 21 Ian 2022 10:36
ROCA Industry, holdingul care reuneste companiile din domeniul materialelor de constructii aflate in portofoliul ROCA Investments, a semnat contractul de achizitie a unui pachet de 70% din actiunile companiei Eco Euro Doors (EED). Cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale, cu o experienta de 27 de ani pe piata si peste 320.000 de unitati vandute in 2021, se va alatura astfel celor doua companii prin care-si desfasoara activitatea ROCA Industry - BICO Industries si Sarcom. Tranzactia este supusa aprobarii Consiliului Concurentei.
"Aceasta tranzactie este aliniata strategiei ROCA Industry de a dezvolta si scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de constructii, atat pe baza unei strategii comune, cat si prin sinergiile generate din activitatea acestora. Cu know-how-ul si resursele pe care le avem deja in acest sector de activitate, vom aborda impreuna cu echipa de management din EED provocarile si oportunitatile care ne asteapta, cu scopul de a duce compania la urmatorul nivel. Eco Euro Doors este un jucator consacrat, cu o pozitie consolidata in industrie, un portofoliu variat de produse si o strategie comerciala bine definita. Ne bucuram ca experienta sa vasta va deveni parte a ROCA Industry si suntem pregatiti sa crestem in continuare acest business romanesc. Conform planurilor si obiectivelor noastre, ROCA Industry are un potential urias de a contribui la cresterea competitivitatii si autonomiei industriei de materiale de constructii autohtone", a declarat Liviu Stoleru, CEO al ROCA Industry.
 
Business anual de 13 milioane de euro
Cu o cifra de afaceri de aproape 13 milioane euro in 2021, Eco Euro Doors va continua sa se dezvolte prin introducerea de noi produse adaptate nevoilor in schimbare ale consumatorilor, prin orientarea catre nisa Premium si prin extinderea portofoliului de clienti si a capacitatii de productie.
"Astazi deschidem usa catre un nou capitol in viata Eco Euro Doors si suntem bucurosi sa ne alaturam ROCA Industry. Credem in aceleasi valori, in nevoia de agilitate si rezilienta in business si impartasim aceeasi incredere in capacitatea de a construi un viitor solid. Prin planurile si strategia noastra am urmarit mereu sa raspundem nevoilor in schimbare ale romanilor si vom continua sa ne dezvoltam si diversificam portofoliul de produse intr-o perioada favorabila industriei noastre, in care consumatorii tind sa acorde mai multa importanta si atentie spatiului in care locuiesc", a declarat Claudiu Casvean, fondatorul Eco Euro Doors.
Prin concentrarea competentelor si resurselor catre domeniul materialelor de constructii, ROCA Industry vizeaza crearea de strategii comune si de sinergii in activitatea companiilor sale. BICO Industries este cel mai mare producator autohton de plasa si armaturi din fibra de sticla si unul dintre principalii producatori la nivel european, iar Sarcom este unul dintre cei mai mari producatori de vopsele si lacuri din Romania.
 
Productia de usi, evaluata la 140 milioane de euro anual
Tranzactia are loc in contextul unei dinamici bune a sectorului producatorilor de usi, estimat in 2020 la o valoare totala de 140 milioane euro, la nivel local si cu o rata de crestere anuala (CAGR) estimata sa ajunga la 6% intre 2022-2025. La nivel european proiectia pentru aceasta rata este de 7%, pentru aceeasi perioada, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodata, pe sectorul constructiilor rezidentiale este asteptat un avans de 6% pana in 2024, in conditiile in care, potrivit Eurostat, Romania este tara cu cea mai ridicata rata a numarului de proprietari de locuinte, cu nu mai putin de 96,8%.
 
ROCA se pregateste de listare pe piata AeRO
Holdingul de materiale de constructii Roca Industry va fi listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, iar ultima investitie contribuie la implementarea strategiei pe termen lung a companiei, aceea de a construi o structura solida, formata din investitori, antreprenori, specialisti din diverse domenii si un management dedicat, cu o capacitate de adaptare la orice conditii economice.
ROCA Industry grupeaza sub umbrela unui holding specializat companii romanesti producatoare de materiale de constructii si urmareste generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare si modernizare a capacitatilor de productie romanesti.
Proiectele holdingului vor facilita, pe termen lung, cresterea competitivitatii industriei autohtone, dar si reducerea dependentei fata de importuri, avand totodata un impact pozitiv semnificativ asupra economiei romanesti in ansamblu.
***
Eco Euro Doors este o companie cu capital integral romanesc fondata in Reghin in anul 1994. In urma cu 15 ani a inceput productia locala de usi, iar in 2009 a finalizat constructia unei fabrici moderne pe o suprafata totala de 60.000 mp, din care 5.000 mp hale de productie si peste 13.000 mp spatii de stocare, dotata cu utilaje performante si roboti industriali. Productia este axata in principal pe realizarea usilor de interior si a accesoriilor.
Eco Euro Doors produce astazi peste 180.000 de usi pe an din MDF, HDF, lemn masiv rasinos si fag, avand toata gama de finisaje, de la cel economic cu vopsele pentru interior pana la finisajul premium cu melamina, acompaniate de feronerie de calitate. Pentru a asigura continuitatea si calitatea productiei, compania utilizeaza lemn din resurse regenerabile din zona adiacenta Reghinului si livrarea produselor finite se face in timp record cu ajutorul parcului auto propriu. Societatea comercializeaza produsele la nivel national prin lanturi DIY, distribuitori de materiale de constructii, retaileri dar si direct catre clienti finali sau dezvoltatori imobiliari.
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left