Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home
EMI preia 70% din Access Systems, furnizor de servicii de acces industrial
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 02 Mar 2022 11:10
EMI, liderul national in domeniul solutiilor si serviciilor complete pentru acces industrial, anunta achizitionarea pachetului majoritar de actiuni, 70%, din Access Systems, o companie din Belgia specializata in furnizarea de servicii pentru acces industrial. Investitia in Access Systems face parte din strategia EMI, elaborata impreuna cu Morphosis Capital, de extindere a prezentei companiei la nivel international prin realizarea de tranzactii de tip M&A.
„Unul dintre obiectivele anuntate la semnarea parteneriatului nostru cu Morphosis Capital a fost de a ne extinde prezenta pe piata europeana, prioritar in Belgia si in Franta. Prin tranzactia anuntata astazi, suntem bucurosi ca am reusit sa facem inca un pas major in directia extinderii prezentei noastre in afara Romaniei. Sunt entuziasmat ca am gasit in Access Systems un partener cu care impartasim aceleasi valori si care pune mai presus de orice calitatea serviciilor oferite clientilor sai. Impreuna cu fondatorii companiei avem in plan sa transformam Access Systems intr-un jucator semnificativ in sectorul serviciilor de acces industrial din Belgia, printr-o crestere sanatoasa a cifrei de afaceri anuale, care sa ajunga intr-un final la acelasi nivel cu cea a EMI in Romania,” a declarat Jerome France, fondator si CEO al EMI.
Access Systems este prezenta pe piata din Belgia de peste 8 ani si este specializata in furnizarea de servicii personalizate privind vanzarea, instalarea, intretinerea si depanarea tehnica a tuturor marcilor de usi industriale. Compania isi desfasoara activitatea intr-o fabrica situata in provincia Liege, in zona industriala Villers-le-Bouillet. Access Systems are 21 de angajati si peste 4.000 de clienti, majoritatea in regiunea Valoniei, din sectoare diverse, precum farmaceutice, constructii, transport, procesarea alimentelor sau distributie. Portofoliul de clienti al Access Systems include companii precum Aldi, Delhaize, Mercedes-Benz, TNT Express, Emerson, Carrefour Group, Logistics Base Intermarché, aeroporturi, mai multe spitale locale si centrale nucleare.
Prin parteneriatul cu EMI, Access Systems isi va diversifica portofoliul de clienti datorita posibilitatii de a furniza servicii personalizate integrate pe baza modelului de digitalizare unic al EMI. In acelasi timp, avand in vedere ca Access Systems nu este si producator de usi industriale, EMI isi va putea extinde prezenta pe piata din Belgia prin vanzarea de astfel de solutii de acces industrial produse in Romania. Access Systems va continua sa functioneze in Belgia sub brandul propriu, iar fondatorii, François Pimay si Jean-Benoit Leroy vor ramane in continuare angrenati in desfasurarea activitatii companiei. In plus, cele doua companii au in plan intrarea pe piata din Luxemburg.
Prin aceasta tranzactie, EMI realizeaza un prim pas in atingerea obiectivului pe termen lung, de a deveni furnizorul preferat in Romania si Europa de solutii totale industriale si pentru proiecte tehnice complexe. De asemenea, EMI are in plan sa finalizeze o a doua tranzactie de M&A pe piata din Belgia in prima parte a acestui an, pentru a continua sa isi mareasca cota de piata in regiunea Benelux.
Pentru 2021, Access Systems estimeaza o cifra de afaceri de 4,6 milioane de euro, in linie cu anul 2020. De partea cealalta, EMI preconizeaza venituri de aproximativ 14 milioane de euro in 2021, o crestere cu 23% fata de anul 2020. Compania considera ca pe fondul dezvoltarii tot mai accelerate a proiectelor de logistica in 2021, clientii din zona industriala si de logistica vor ramane principalii vectori de dezvoltare si in urmatorii ani. In 2022, EMI se asteapta sa inregistreze venituri de peste 18 milioane de euro, incluzand cifra de afaceri realizata de Access Systems.
EMI are o experienta de 22 de ani pe piata din Romania, specializandu-se in solutii de acces industrial - usi, porti, rulouri, cortine, garduri si alte inchideri industriale. Compania are 80 de angajati si furnizeaza solutii integrate, de la consultanta, proiectare, fabricare, montare, pana la mentenanta si service, pentru solutii globale de acces pentru sectorul industrial, comercial si logistic. La fabrica sa de la Cateasca, EMI dezvolta inclusiv solutii tehnice unicat, adaptate nevoilor clientilor.
In luna septembrie 2021, EMI a anuntat intrarea in actionariatul companiei a fondului de private equity, Morphosis Capital, care a achizitionat impreuna cu investitorii fondului o participatie de 51% pentru 15 milioane de euro. Investitia EMI in Access Systems a fost realizata partial din capitalul atras de la Morphosis Capital, precum si prin intermediul unei finantarii bancare.
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left