Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home
ROCA a finalizat achizitia cotei de 70% din producatorul de usi Eco Euro Doors
Producatori de tamplarie Publicat de Stelian DINCA 19 Mai 2022 11:32
ROCA Industry, holdingul ROCA Investments din sectorul materialelor de constructii, a finalizat achizitia pachetului de 70% din actiunile Eco Euro Doors (EED). Cu afaceri de peste 13 milioane euro in 2021, EED este cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale, pe o piata rezilienta in ciuda contextului regional.
“Odata cu aceasta tranzactie ducem mai departe misiunea noastra de a amplifica potentialul companiilor locale si a dezvolta branduri made in Romania. Investitiile pe termen lung au la baza lor un set de valori la care ne uitam, iar acesta este un proces pe care il facem de fiecare data cand intram intr-o companie. Credem in puterea parteneriatului si ne implicam in profunzime, atat cu resurse, cat si cu know-how. Totodata, avem o abordare diferita a riscurilor, punand accent in egala masura pe oportunitati”, a declarat Ionut Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Presedinte al Consiliului de Administratie ROCA Industry.
Prin concentrarea competentelor si resurselor la nivelul holdingului, ROCA Industry creeaza strategii comune si sinergii intre companiile din domeniul materialelor de constructii.
Sub umbrela holdingului, EED va intra intr-o noua etapa, iar planurile de dezvoltare includ diversificarea portofoliul de produse, adaptate la nevoile in schimbare ale consumatorilor, dar si abordarea unor noi piete.
“Preluam o companie solida, cu oportunitate de crestere, cu un produs care, desi este unul industrial, vine cu o valoare emotionala data de design-ul pe care il aduce in casele consumatorilor. E important sa ne folosim de tehnologia avansata pentru a livra produse care sa fie la cel mai inalt nivel, intr-o tara de traditie in acest sector. Continuam misiunea ROCA Industry de a reindustrializa Romania, prin dezvoltarea si scalarea de branduri autohtone puternice”, declara Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.
Achizitia producatorului roman de usi, cu o experienta de 27 de ani pe piata si peste 320.000 unitati vandute in 2021, este a doua tranzactie perfectata in prima parte a anului de ROCA Industry.
“In ianuarie, la semnare, spuneam ca ROCA deschide usa catre un nou capitol in viata EED, acum am trecut deja in aceasta noua etapa de dezvoltare. Apreciez profesionalismul de care a dat dovada ROCA si am incredere ca sub umbrela holdingului, compania va ajunge la un nou nivel si va avea un viitor solid”, declara Claudiu Casvean, fondatorul Eco Euro Doors.
La jumatate de an de la infiintare, ROCA Industry grupeaza in holding companiile: BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%) si se afla in procesul de finalizare a tranzactiei pentru preluarea integrala a Dial.
ROCA Industry (HOLDINGROCK1) a fost listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, in luna ianuarie a acestui an si este tranzactionata sub simbolul bursier ROC1. Este inclusa si in indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din aceasta piata.
Totodata, holdingul va fi cunoscut, incepand de astazi, sub noua sa denumire, ROCA Industry Holdingrock1, care va dezvolta astfel identitatea companiei.
Cea mai recenta estimare a sectorului local al producatorilor de usi, era cifrata la o valoare totala de 140 milioane euro la nivelul anului 2020, cu o rata de crestere anuala (CAGR) care ar urma sa ajunga la 6% intre 2022-2025, potrivit Interbiz Research Consulting.
In aceasta tranzactie ROCA Industry a fost asistata pe partea de consultanta juridica de Bancila, Diaconu si Asociatii, iar din partea Eco Euro Doors a fost implicata echipa BICF, in ceea ce priveste asistenta de M&A.
 
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left