Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - IZOTEC Group a inaugurat o noua linie de productie a tamplariei din PVC
IZOTEC Group a inaugurat o noua linie de productie a tamplariei din PVC
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2022 06:35
Izotec Group a inaugurat o noua linie de productie a tamplariei din PVC, realizata cu sprijin nerambursabil de 628.000 de euro din partea Granturilor SEE si Norvegiene.
 "Oamenii trebuie sa isi schimbe conceptia despre ferestre, pentru ca este vorba atat de banii lor, cat si de viata planetei", spune Ciprian Chelariu, proprietarul Izotec.

Linia de productie, formata din roboti industriali de ultima generatie, raspunde exact acestei idei: functioneaza cu economie de energie, are impact redus asupra mediului; creste productivitatea, munca este mai usoara si sanatatea angajatilor este protejata; se executa produse performante, pe care si le permit cat mai multi romani.
Ca urmare, ferestrele Izotec vor avea rezistenta crescuta si design deosebit, fiind executate pe cel mai nou utilaj de sudura invizibila din Romania, produs de compania germana URBAN. Timpul de sudura este la jumatate fata de alte modele, ceea ce conduce la o productivitate sporita si la scaderea consumului de energie.
Fluxul tehnologic este completat si de o linie automatizata de montaj feronerie pe cercevea, de asemenea produsa in Germania de firma URBAN GmbH & Co.
 
 
Valoarea noii linii de productie inaugurate depaseste un milion de euro, din care 628.000 de euro reprezinta valoarea sprijinului nerambursabil din partea Granturilor SEE si Norvegiene.
"Prin investitiile in tehnologie, urmarim sa furnizam ferestre cu geam termopan de inalta calitate, cu un pret accesibil. Vrem sa invatam tot mai multi romanii sa vada ferestrele casei ca fiind mai mult decat o achizitie, sa le vada ca pe o investitie in viitor", a precizat Ciprian Chelariu.

Orientare catre inovatie, de la infiintarea companiei
Ciprian Chelariu a fondat Izotec in anul 2004, la Piatra Neamt, ca o companie romaneasca specializata in productia de ferestre premium PVC. Inca de la inceput, accentul s-a pus pe investitii in tehnologie si materii prime de calitate, pentru a oferi oamenilor ferestre cu geam termopan la un nivel inalt de calitate si in acelasi timp la un pret accesibil.
 
 
Izotec Group a fost primul producator care a adus in Romania, in anii 2007-2008, un centru de prelucrare comanda numerica, pentru a asigura o productie de calitate superioara ferestrelor PVC, la standarde internationale.
In martie 2008, Izotec a avut prima fereastra cu marcaj CE din Romania. Din acel punct, procesul de productie din cadrul Izotec Group este verificat constant de specialisti din partea Institului german IFT Rosenheim, unul din cele mai prestigioase institute pentru tehnica ferestrelor din Europa.
De la inceputul anului 2019, ferestrele Izotec au primit, de la ift Rosenheim, nivelul superior de certificare – ift Qualitat.
 

Furnizori atent selectati si certificari ce atesta calitatea
In acest moment, Izotec este printre putinele companii romanesti care simultan, sunt certificate de ift Rosenheim Germania si au si acest nivel superior de atestare.
"Selectam atent si colaboram doar cu furnizori de materii prime verificate si certificate, astfel incat sa fim recunoscuti si apreciati pentru standardul ridicat de calitate si siguranta al produselor noastre.
Investitiile constante in tehnologie performanta si materiale de calitate sustin sunt viziunea noastra de a schimba perspectiva oamenilor asupra ferestrelor. In general, majoritatea considera ca acestea au un singur rol, acela de a inchide golurile unei cladiri. In realitate, ferestrele ne pot imbunatati considerabil viata si pot contribui pastrarea unui mediu inconjurator mai bun pentru generatiile viitoare. Resursele de care dispunem sunt tot mai limitate, asa ca economisirea energiei, prin ferestre produse cu consum mai mic de resurse si care sa ajute la reducerea costurilor de intretinere ale unei locuinte, au devenit prioritare.
 
 
In Romania, multi se raporteaza la pret si uita de faptul ca au nevoie de fapt de ferestre bune!
Oamenii trebuie sa isi ia timp sa inteleaga beneficiile pe care le aduce un produs de calitate, si pentru asta ne-am asumat acest rol de a educa piata, chiar daca acest lucru e posibil sa ne coste mai mult decat se poate integra in pretul final.
Pastram mereu mintea deschisa si credem ca inovatia este cel mai bun mod prin care putem evolua si ne putem scrie viitorul asa cum ni-l dorim, ca sa devenim un reper al excelentei in business si un model pentru companiile romanesti din domeniul ferestrelor PVC.
Suntem bucurosi ca am reusit sa finalizam cu brio acest proiect si multumim pe aceasta cale pentru oportunitatea de colaborare si finantare din partea fondurilor SEE si norvegiene!", a mai spus Ciprian Chelariu.
***
Acest proiect a fost realizat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, in cadrul „Programului Dezvoltarea IMM-urilor din Romania” si al granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, in cadrul „Programului Dezvoltarea IMM-urilor din Romania”. 
 
 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left