Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - NHDP: Investitiile vor asigura incasari de peste 5 milioane euro in urmatorii 4 ani
NHDP: Investitiile vor asigura incasari de peste 5 milioane euro in urmatorii 4 ani
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Iul 2022 06:23
Alex Moise este tipul de manager optimist si linistit, care actioneaza cu diligenta pentru dezvoltarea armonioasa a grupului pe care il conduce de peste 17 ani. Prin perseverenta, investitii inteligente si efort continuu, acesta a reusit sa transforme un mic furnizor de servicii cu activitate pe o nisa extrem de ingusta intr-o veritabila platforma integrata, ce ofera partenerilor siguranta unor prestatii de inalta calitate. Aflat permanent in cautarea celor mai potrivite metode pentru maximizarea performantei tehnice si a profitabilitatii, Alex Moise a exploatat toate oportunitatile oferite, asigurand companiei un ritm extrem de alert de dezvoltare, ce va duce cifra de afaceri la un nivel de peste 5 milioane de euro, pe termen mediu. In cele ce urmeaza, administratorul NHDP se refera pe larg la situatia financiara curenta, obiectivele de investitii in curs de realizare si principalele masuri ce vor fi adoptate in perioada urmatoare pentru a securiza prosperitatea operationala.
 
- Ce performanta financiara a inregistrat NHDP in timpul pandemiei si care sunt prognozele pe termen scurt si mediu in ceea ce priveste cifra de afaceri?
- 2021 a fost un an extraordinar in plan operational, la finalul caruia am contabilizat vanzari de circa 1,5 milioane de euro, din care 0,8 milioane de euro a fost aportul diviziei de infoliere a profilelor din PVC. Avand in vedere conditiile speciale de desfasurare a activitatii, rezultatele sunt cu atat mai bune, inclusiv daca ne raportam la 2020, cand pe segmentul de infoliere inregistram incasari in valoare de numai 0,5 milioane de euro. Noi nu am obtinut aceste cresteri ca alte companii prin majorarea preturilor de livrare, ci ne-am axat preponderent pe sporirea productiei. Nu putem spune ca a fost usor, mai ales din cauza volatilitatii accentuate a preturilor la materiile prime si energie, dar am rezolvat toate dificultatile intampinate printr-o abordare rationala, ce a prevenit o depreciere semnificativa a eficientei financiare a companiei. Pentru anul urmator, dupa ce vom pune in functiune noile echipamente, estimam ca vom consemna o dublare a cifrei de afaceri, care va depasi, in 2023, cel mai probabil, pragul de 3 milioane de euro, pentru ca in exercitiul financiar urmator sa se situeze intre 3,5 si 4 milioane de euro. Tinta de management este ca pe termen mediu, intr-un orizont temporal de 4 - 5 ani, sa atingem un volum al vanzarilor de peste 5 milioane de euro.
 
- Care au fost principalele modalitati de gestionare a problemelor generate de pandemie, in special cele legate de relatia cu clientii, dificultatile de transport, intreruperile lanturilor de aprovizionare, inflatia preturilor la materiale si materii prime etc.?
- Privind retrospectiv, nu putem spune ca am fost afectati in mod direct de criza sanitara, societatea noastra inregistrand o crestere a comenzilor in acea perioada, dupa cum mentionam anterior. Aceasta majorare nu a fost neaparat cauzata de o sporire generala a nivelului comenzilor clientilor la momentul respectiv, ci a fost datorata extinderii gamei de parteneri deserviti, in special prin introducerea serviciilor logistice. De asemenea, rezultatele pozitive au fost o consecinta directa a maririi semnificative a stocurilor de materii prime, astfel incat nu am resimtit deficientele lanturilor de aprovizionare, implicit nici dificultatile consemnate pe relatia de transport. Dimpotriva, constatam ca aceste dificultati sunt mult mai pregnante in 2022, inca de la inceputul anului confruntandu-ne cu intreruperi ale livrarilor de materiale, cu cresteri masive de preturi si cu lipsa predictibilitatii in ceea ce priveste evolutia acestora.
 
- In ce masura actualele dezechilibre de natura militara, respectiv razboiul din Ucraina, afecteaza activitatea curenta a NHDP?
- Din fericire, nu resimtim inca efectele negative ale razboiului, mai ales pentru ca folosim foarte putina materie prima provenita din regiunea afectata de conflict. Daca analizam obiectiv perioada scursa de la declansarea ostilitatilor, putem afirma ca singurul inconvenient, din punctul nostru de vedere, este reprezentat de marirea preturilor generale la materiile prime. Desigur, este posibil ca in viitor alte efecte generate, de exemplu, de cotatiile la energie sau cele la carburanti, sa duca la aparitia unor probleme suplimentare, insa este dificil de spus cand si daca se va intampla acest lucru. Cu toate acestea, toate datele indica un trend ascendent pe segmentul de infoliere, in ultima perioada sporind in mod semnificativ solicitarile pentru finisajele premium, destinate mai ales tamplariei livrate pe piete externe, unde exigentele consumatorilor sunt extrem de stricte. De aceea, este posibil ca dezechilibrele respective sa nu fie deloc resimtite la nivelul grupului nostru.
 
- Care sunt principalele masuri strategice avute in vedere in aceasta perioada tulbure?
- Intentionam sa aplicam anumite ajustari ale preturilor, care nu vor depasi insa 10%. Speram ca acestea vor acoperi in totalitate efectele date de cresterile inerente ale costurilor. Trebuie precizat ca pozitia noastra competitiva a fost consolidata deja pe toate segmentele de activitate, prin masuri care au vizat cresterea productiei. De exemplu, in ceea ce priveste infolierea profilelor, la momentul actual avem peste 100 de clienti, dintre care doi furnizori de sisteme din PVC. De asemenea, colaboram cu cel putin 15 companii reprezentative, ce activeaza in sectorul de tamplarie termoizolanta din Romania. Activitatea pe centrul respectiv de profit va fi sustinuta prin achizitia unei noi linii de la Fux - Austria ce va avea un impact pozitiv de 40% asupra capacitatii de productie, sperand ca anul urmator doar pe acest segment sa consemnam incasari de 1,3 milioane de euro. Putem afirma, fara teama de a gresi, ca in continuare infolierea este varful de lance al societatii noastre, avand o pondere de aproximativ 50% din cifra de afaceri, urmata de cele doua sectii de vopsire, cu cote sensibil egale. Prin investitia mentionata anterior, este foarte probabil ca activitatea de infoliere sa ajunga la 65%. De asemenea, odata cu instalarea liniei de pretratament a profilelor de aluminiu si a celei de a patra cabine de vopsire din cadrul liniei de finisaje electrostatice, avem convingerea ca sectia respectiva se va consolida vizibil si va trece pragul de un milion de euro in 2023.
 
- Oferiti detalii despre investitia care vizeaza segmentul de finisare a profilelor din aluminiu.
- Instalatia de pretratament chimic care se afla in curs de montaj va deveni functionala la inceputul lunii octombrie a.c. si va asigura majorarea capacitatii de productie de la 50.000 mp/an la peste 200.000 mp/an, precum si obtinerea unui nivel de calitate net superior celui actual, in conformitate cu standardele de calitate Qualicoat si Qualisteel.
Prin respectarea acestor exigente, care sunt unanim acceptate pe plan international, stabilind normele de calitate la categoria finisajelor industriale, compania noastra va intra in categoria vopsitoriilor certificate international - fapt ce va duce la sporirea semnificativa a tipologiilor de clienti pe care ii vom putea deservi in viitor.
 
- Ce alte actiuni aveti planificate pentru perioada imediat urmatoare?
- Din dorinta de a satisface cat mai bine doleantele clientilor nostri, am decis ca la jumatatea lui 2022 sa deschidem un nou punct de colectare si distributie a serviciilor si produselor oferite de grupul nostru, in localitatea Floresti - Cluj, la doar un km de autostrada Transilvania. Astfel, partenerii din vestul Romaniei vor putea beneficia de serviciile NHDP fara a mai avea grija operatiunilor de transport. Totodata, ne propunem ca pana la finele anului in curs sa inauguram si punctul de colectare Bacau, astfel ruta de distributie devenind usor accesibila tuturor clientilor. Odata cu aceasta investitie, proiectul centrului de finisaje va fi complet din punct de vedere al serviciilor oferite, ceea ce insemna ca incepand cu 2024 NHDP va intra in linie dreapta din punct de vedere investitional si pe un trend ascendent prin prisma financiara. Nu ne vom opri insa aici, iar aceasta este o promisiune!
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left