Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - FOREL la GLASSTEC 2022: Automatizare, inovatie si noutati tehnologice
FOREL la GLASSTEC 2022: Automatizare, inovatie si noutati tehnologice
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 18 Iul 2022 06:24
Furnizorul italian de utilaje pentru procesarea sticlei Forel participa fara intrerupere inca din anii 1980 la editiile bienale ale targului international Glasstec, organizat la centrul expozitional din Dusseldorf. In cele patru decenii, angajamentul Forel pentru inovatie si automatizare a ramas acelasi, in intervalul 20-23 septembrie 2022 compania anuntand-si din nou prezenta la eveniment, dupa pauza fortata de pandemie, care a impiedicat reunirea bransei in 2020. Avand in vedere semnificatia deosebita a perioadei actuale (de reamintit faptul ca 2022 a fost declarat de ONU Anul International al Sticlei), Forel a ales sa participe cu un stand mai mare, aducand imbunatatiri importante in ceea ce priveste amenajare sa. Scopul declarat este acela de a oferi o experienta superioara vizitatorilor, in cadrul targului – considerat o expozitie cu participare ”obligatorie” pentru industria de profil – urmand ca fie prezentate din nou solutii inovatoare, sisteme de automatizare de urmatorul nivel, echipamente de fabricatie a geamului termoizolant cu procesare verticala si logistica integrata. Astfel, la Glasstec 2022 vizitatorii vor avea ocazia sa testeze noua linie complet automata cu sistem de distantier termoplastic, care a fost dezvoltata in conformitate cu principiile Industriei 4.0. Aceasta poate fi gestionata de la o singura statie de lucru, oferind productivitate ridicata, precizie si calitate superioara cu un aport minim al fortei de munca umane. Linia este incarcata automat cu ajutorul sistemului de sortare si manipulare Sorting System.
 
 
Printre avantajele produsului se numara iluminarea blocajelor, erorile de secventa, controlul procesului, siguranta si calitate. In ceea ce priveste robotul de aplicare a baghetei, acesta a fost dezvoltat pentru a asigura usurinta in utilizare si o productivitate sporita, extrudand si aplicand produsul Termoplastic cu maxima precizie. Pachetul software include cele mai utilizate programe de productie, asociate in mod obisnuit cu diferitele cerinte legate de acest tip de IGU. Interfata cu utilizatorul este foarte usor de utilizat, simplu de inteles si intuitiva pentru cerintele operationale. Automatizarea aplicatoarelor este cheia pentru o productivitate ridicata, utilajul beneficiind de optiuni de modificare automata a grosimii profilelor, razei coltului si vascozitatii, prin modificari simple ale parametrilor de lucru, direct de pe computer. Distantiarul termoplastic este procesat in mod continuu prin intermediul unei unitati de pompa tandem, constand in doi acumulatori de precizie, care alimenteaza capul de aplicare. Aceasta configuratie se dovedeste deosebit de benefica atunci cand este necesara reaprovizionarea produsului, permitand schimbarea neintrerupta a tamburilor si eliminand orice pierdere asociata in productie.
 
 
Datorita caracteristicilor distantierului termoplastic, temperatura este monitorizata si controlata automat pe tot parcursul procesului de extrudare. Forel a acordat o atentie deosebita presei de cuplare, care permite modulului sa proceseze atat bara de distantare rigida traditionala, cat si pe cea termoplastica. In ceea ce priveste sigilarea secundara, aceasta este executata de robotul de etansare SR „High Tech”, care este deja apreciat pe scara larga pentru calitatea proceselor sale. Linia este completata de sistemul automat de descarcare. Dupa ce a fost sigilat, panoul vitrat este preluat de un dispozitiv vertical special prevazut cu ventuza, care depune produsul finit pe carucioarele amplasate in partea frontala a liniei de productie. Acesta asigura amplasarea precisa a urmatoarei unitati, care se sprijina pe panoul anterior, eliminand riscul deteriorarii. Odata ce caruciorul a fost incarcat complet, acesta se roteste pentru a facilita continuarea procesului de descarcare. Forel va expune la Glasstec si optiuni de utilaje pentru pregatirea distantierului rigid traditional: sistem de indoire a profilelor, incarcator pentru sita moleculara  si aplicatorul manual de butil. Procesul de indoire a baghetelor a fost completat cu o serie de inovatii, pentru a permite procesarea optima a distantierului warm-edge, astfel incat sa ofere un colt perfect de 90°, prin tehnologia patentata Smart Arm.
 
 
Gama Forel pentru prelucrarea verticala a marginilor 
In premiera la Glasstec 2022, Forel va prezenta intreaga gama pentru procesarea verticala a marginilor. Linia reprezentand un varf industrial, include o masina de prelucrare a cantului, o freza de foraj si un utilaj de spalare, fiind apreciata de specialisti ca produs de clasa mondiala. Aceasta combinatie de module de masini poate indeplini o multitudine de sarcini de procesare, inclusiv slefuirea, fazetarea, lustruirea, frezarea si gaurirea, finalizate prin spalarea finala atat foilor monolitice, cat celor laminate. Cele trei masini din componenta liniei reprezinta solutii independente, capabile sa functioneze simultan pe diferite foi de sticla. Acestea sunt gestionate cu ajutorul aplicatiei software dedicate, sporind productivitatea si calitatea procesarii. Toate modulele DM au o reputatie dovedita la nivel mondial in ceea ce priveste stabilitatea si acuratetea, constituind parametri esentiali pentru obtinerea rezultatului dorit.
 
 
O alta linie, recunoscuta pentru randamentul sau ridicat este cea care include un utilaj de ridicare si o masina de spalare. Proiectata special pentru operatiunile care vizeaza indepartarea marginilor ascutite si a microfisurilor din structura sticlei, linia este caracterizata printr-o configurare minima si o putere maximizata. Produsul include intregul pachet de brevete al gamei, beneficiind de doua capete de operare care garanteaza o viteza remarcabila de executie. Datorita configuratiei sale, masina de ridicare poate prelucra doua foi separate simultan sau o foaie mare intr-o singura trecere, fara rabat la viteza sau precizie. De mentionat faptul ca toate masinile de prelucrare a marginilor verticale Forel folosesc unelte standard de slefuit cu diamante, care garanteaza o calitate inalta a procesarii marginilor si un ciclu de exploatare prelungit.
Solicita informatii suplimentare
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left