Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home
Saint-Gobain produce primul tip de sticla cu continut redus de carbon pentru fatade
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 21 Iul 2022 11:19
Saint-Gobain Glass devine pionierul unei inovatii tehnice de referinta, reusind sa ofere pietei constructiilor de fatade un nou tip de sticla cu cel mai scazut nivel de carbon incorporat din lume. Aceasta premiera industriala, obtinuta printr-un proces de productie care combina un continut ridicat de sticla reciclata (aproximativ 70% cioburi de sticla) cu energia regenerabila, se datoreaza efortului sustinut al echipei de Cercetare & Dezvoltare si a excelentei echipelor industriale ale Saint-Gobain.
Avand in vedere ca fatadele reprezinta pana la 20% din amprenta de carbon a unei cladiri, aceasta inovatie va reduce semnificativ amprenta de carbon a constructiilor si va accelera dezvoltarea economiei circulare.
Inovatia Saint-Gobain Glass succede primei productii zero emisii de carbon finalizata in mai 2022 la fabrica din Aniche, Franta, o productie pilot care a permis companiei sa isi perfectioneze considerabil procesele de productie si know-how-ul.
Saint-Gobain Glass integreaza acum in portofoliul sau de solutii pentru fatade produse cu continut redus de carbon, incepand cu gama COOL-LITE® XTREME cu control solar, fara a compromite performantele tehnice sau estetice.
Noile produse vor utiliza o sticla cu o amprenta de carbon estimata la numai 7 kg CO2 eq/m2 (pentru un substrat cu grosime de 4 mm). Acest nou tip de sticla cu continut redus de carbon este folosit ca substrat pentru depunerile de control solar din gama existenta COOL-LITE® XTREME, care reduce deja considerabil emisiile de carbon generate de consumul de energie necesar pe durata de viata a cladirii, gratie performantelor sale ridicate in ceea ce priveste aportul de lumina naturala, controlul solar si izolarea termica.
Astfel, noua gama va avea cea mai redusa amprenta de carbon de pe piata, cu aproximativ 40% mai mica fata de produsul nostru european de baza. Informatiile referitoare la mediu, verificate de o terta parte, vor fi detaliate in Declaratiile de Mediu ale Produselor (EPD). In prezent, acestea sunt in curs de elaborare si vor fi disponibile la inceputul anului 2023.
Ca o prima confirmare a interesului crescut manifestat de piata, trei parteneri importanti din domeniul imobiliar - Bouygues Immobilier, Icade Santé si Nexity - au decis deja sa utilizeze sticla COOL-LITE® XTREME cu continut redus de carbon in proiectele lor. Bouygues Immobilier o va integra in cadrul proiectului sau de cladiri de birouri Kalifornia (Hauts-de-Seine, Franta). Icade Santé o va instala la Polyclinique du Parc, administrata de grupul Elsan in Caen (Calvados, Franta), in timp ce Nexity o va utiliza in cadrul proiectului de reabilitare Carré Invalides (Paris, Franta) - trei proiecte ambitioase din punct de vedere ecologic.
Aceasta initiativa de pionierat este un prim pas catre o oferta extinsa de produse cu continut redus de carbon pe diferitele piete ale Saint-Gobain Glass, fiind pe deplin aliniata cu planul strategic “Grow & Impact” si in special cu ambitia noastra de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050.
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left