Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Noi reguli pe piata de vitraje arhitecturale si noi oportunitati
FEREASTRA: Noi reguli pe piata de vitraje arhitecturale si noi oportunitati
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 15 Aug 2022 06:08
Editia August 2022 a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa importatorilor/ distribuitorilor de sticla arhitecturala, a fabricantilor de geam termoizolant, a celor din domeniul utilajelor destinate executiei de ferestre sau industriei sticlei si a celor producatoare de elemente din categoria sistemelor de umbrire. Analiza este conturata inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de elemente vitrate. In consecinta, perspectivele acestor segmente de piata sunt reliefate intr-o maniera exhaustiva, inclusiv prin integrarea celor mai recente informatii referitoare la fabricanti si furnizori. Sunt incluse si opinii ale reprezentantilor pietei, care se refera atat la situatia actuala sau perspectivele afacerilor proprii, cat si la evolutia segmentelor de piata specifice.
 
In primul material al revistei, Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) anunta intrarea in vigoare a reglementarii tehnice privitoare la pachetele de geam termoizolant. In mod concret, la data de 1 iulie 2022, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) a aprobat, prin Ordin al Ministrului, documentul intitulat "Instructiuni tehnice pentru configurarea, folosirea si montarea vitrajelor si a altor produse din sticla in constructii, Indicativ C 47-2022", document ce clarifica cele mai importante aspecte ale sectorului de vitraje arhitecturale. De mentionat faptul ca in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a noii versiuni, C 47-1986 isi inceteaza valabilitatea. Instructiunile stabilesc principalele conditii, performante si nivelurile de performanta ale vitrajelor utilizate in domeniul constructiilor, astfel incat acestea sa indeplineasca cerintele fundamentale ale Directivelor Europene si sa fie in conformitate cu Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, cu toate modificarile ulterioare. Documentul mai include, printre altele, trasarea responsabilitatilor in domeniu si prevederi speciale pentru aplicatii care implica riscuri, si reprezinta o dovada a maturizarii sectorului de vitraje arhitecturale.
 
 
In continuare, la rubrica Eveniment, este publicat un reportaj realizat in urma evenimentului World of Windows (WOW) 2022, solutia pe care furnizorul de sisteme din PVC Rehau a construit-o pentru a satisface nevoia de informare a profesionistilor din domeniul tamplariei termoizolante si care compenseaza in totalitate sistemul traditional de prezentare a noutatilor, de la Fensterbau/Frontale. Materialul prezinta, pe scurt, principalele solutii promovate re Rehau la WOW 2022, precum sistemele ARTEVO, SLINOVA si SLINOVA X, respectiv sistemele Smart Shading, Smart Privacy si Rehau Smart Guard, precum si inovatii digitale, precum amprenta de identitate Window.ID sau eticheta electronica Rehau.
Un alt reportaj a fost realizat in urma evenimentului Fensterbau/Frontale, care a avut loc in iulie 2022, in paralel cu targul dedicat procesarii lemnului Holz-Handwer, la centrul expozitional din Nürnberg. Conform statisticilor oficiale, standurile celor 708 companii participante, venite din 33 de state de pe mapamond, au fost vizitate de aproximativ 28.500 de specialisti din peste 100 de tari. Accentul s-a pus pe intalniri si relatii directe intre experti, pe identificarea de solutii pentru diverse probleme si pe verificarea produselor noi, pe explorarea oportunitatilor de formare a unor relatii solide de afaceri si pe discutarea celor mai recente probleme cu care se confrunta industria de profil. Pe parcursul celor patru zile ale targului, specialistii care au trecut pragul centrului expozitional Nürnberg Messe au aflat o serie de informatii interesante, legate, de pilda, de cele mai recente tendinte in prelucrarea lemnului sau de executia ansamblurilor de ferestre, usi si fatade cortina. Reportajul include si noutati prezentate la editia din acest an a Fensterbau/Frontale, promovate de companii traditionale in industrie, precum Urban, Salamander, Graf Synergy etc.
 
 
Editia din luna august a revistei Fereastra include si un material de tip Cover Story, realizat cu prilejul aniversarii a 125 de ani de existenta a marcii Kömmerling, celebrata in intervalul 23-25 iunie 2022 la complexul industrial din Pirmasens. Articolul este un reportaj asupra celor trei zile de sarbatoare pentru grupul german, marcat de relansarea marcii Kömmerling, opinia dr. Peter Mrosik, proprietar si CEO al profine, cu aceasta ocazie, prezentarea sistemului de ferestre Kömmerling ReFrame, precum si un interviu cu Dan Ionescu, directorul general al profine Romania, care vorbeste despre realizarile companiei in tara noastra, precum si despre provocarile si perspectivele de business din aceasta perioada.
La rubrica opinii, La rubrica opinii, Dan Cucu (administratorul Danprod), Marinela Vaduva (fondator, Hamat Impex), Catalin Iuhasz (manager, Delta Glass) si prof. Jörn Peter Lass (Director of ift Rosenheim) prezinta, pe rand, evolutia companiilor pe care le conduc in noul context, precum si planurile de viitor si obiectivele pe care acestea le au in noua realitate economica.
Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul vitrajelor pentru aplicatii arhitecturale. Analiza este realizata pe baza datelor selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum AGC Flat Glass Romania, Saint-Gobain Glass, Sisecam, Valras Prod, Achetrans, Brad Glass, Elvimar Glass, Giba, Gridoma Serv-Com, Magnicom, Modern Ambient, Ro Grup Glass, TDC RO si Tiberiu Glass.
 
 
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul utilajelor utilizate la fabricarea tamplariei termoizolante, sector pentru care vanzarile sunt dependente de indeplinirea conditiilor impuse in PNRR, dar si de programele guvernamentale de sprijin pentru companii, cum sunt granturile sau schemele de ajutor de stat. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate, si aici, cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Urban C&O, FOM Romania, Elumatec Romania, Palisander Rom Com, W-Tech si Wintec. Materialul mai include repere ale activitatii unor companii globale din domeniu, precum Weining, care pregateste noi investitii in productie, si Forel, care prezinta principalele noutati si tehnologii pe care le va promova, in premiera, la Glasstec 2022.
Cel de-al treilea articol inclus la aceasta sectiune este reprezentat de analiza sectorului de sisteme de umbrire, care este impulsionat de schimbarile climatice. Si in acest caz, materialul se deschide cu o analiza succinta a pietei si cateva concluzii privind posibilitatile de dezvoltare a companiilor din domeniu in perioada urmatoare si continua cu opinii ale managerilor unor firme specializate, precum Warema, Cherubini, BBB Invest, Euro-Dan, Ferotech Distribution, Hamat Impex, Jadex Trading, Kronlux FM, MCA Grup, Smart Fenster, Tentrom Paradise si Vanvest International.
Editia include si un material de consultanta, referitor la reciclarea sticlei si la solutiile ce pot fi identificate pentru a utiliza deseuri si in productia de vitraje pentru ferestre. In material sunt subliniate dificultatile de sortare a deseurilor contaminate, precum si alt provocari in utilizarea deseurilor de sticla pentru productia de vitraje arhitecturale. Articolul este realizat pe baza informatiilor publicate in Jurnalul European de Proiectare si Inginerie a Fatadelor.
In partea finala, editia August 2022 a revistei fereastra include si un TOP 500, cu date actualizate, al producatorilor de tamplarie si geam termoizolant din Romania, precum si 5 pagini de index cu datele de contact ale principalelor companii prezente in revista.
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left