Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 25 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - DR. HAHN a reusit sa surmonteze toate dificultatile pietei impreuna cu partenerii
DR. HAHN a reusit sa surmonteze toate dificultatile pietei impreuna cu partenerii
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 19 Sep 2022 06:10
Asemenea intregului mediu de afaceri, si compania Dr. Hahn GmbH & Co. KG a fost afectata in mod direct de pandemia Covid-19. „Chiar si in aceste conditii, la nivelul anului 2019, am reusit realizarea unei cifre de afaceri la nivel de grup marcata chiar de o usoara crestere. Totodata, desi pentru anul 2022 se prognozase o crestere substantiala a cifrei de afaceri raportata la 2021, impactul provocat de declansarea conflictului din Ucraina a creat un recul la nivelul productiei si al vanzarilor. Acesta provine din scaderea drastica a vanzarilor pe pietele celor doua tari implicate in conflict. In acelasi timp, a trebuit sa facem fata si majorarilor bruste ale costurilor la materiile prime de baza (aluminiu si zinc) si sa aplicam la fel ca si ceilalti producatori europeni de pe piata o crestere, neplanificata initial, la preturile din 2021 - binecunoscutul «material price surcharge». Referitor la piata de profil din Romania, in anul 2021, am realizat o crestere de aproximativ 10% a incasarilor.
In prezent, cele mai solicitate produse din oferta proprie sunt balamalele pentru productia de usi, realizate cu profile de aluminiu (seria de balamale aplicate TB4 -AT, balamalele cilindrice Rollenband -AT si balamalele rapide Klemmband). Nu este de neglijat nici sectorul de usi produse cu profile PVC, unde am inregistrat cresteri pe seriile balamalelor cilindrice (KT-R), precum si a balamalelor destinate pentru usi cu toc de renovare (KT-EV, KT-SV). La sfarsitul anului 2021, am lansat seria noua de balamale cilindrice destinate usilor din PVC seriile KT-RV si KT-RN, iar incepand cu luna august 2022 am introdus in productie seria noua de balamale ascunse VL-AT, destinata usilor realizate cu profile de aluminiu. Avantajele tehnice ale produselor Hahn VL-Band AT sunt reprezentate de existenta unor elemente variabile de prindere, ce contribuie la o instalare rapida si simplificata, reglare usoara in trei dimensiuni, capacitate mare de incarcare, dezasamblare facila, design elegant si confort sporit pe santier. Toate balamalele din seria VL sunt modele adaptate la sistem, ce implica solutii speciale in functie de diferitele combinatii de profile. Experienta Dr. Hahn acumulata pentru dezvoltarea balamelor din gama VL a fost valorificata in dezvoltarea noului model VL-Band AT, dupa cum mentioneaza designerii grupului nostru. Noul model este este cea mai buna balama din intreaga familie de balamale pentru usi ascunse, grupul nostru avand peste doua decenii de experienta in realizarea de produse de acest tip.
Partenerii Dr. Hahn GmbH & Co. KG au ramas, in continuare, producatorii de profile si distribuitorii consacrati, impreuna cu care am reusit sa surmontam atat cresterea neplanificata de preturi, cat si dificultatile aparute pe lantul de aprovizionare, incercand ca aceste aspecte sa nu fie resimtite la nivelul clientilor finali. In ceea ce priveste evolutia viitoare a pietei de usi, speram ca partenerii nostri consacrati sa reuseasca sa depaseasca momentul de criza actual si sa putem sa revenim la o crestere a vanzarilor, asa cum fusese prognozata la inceputul anului 2022”, a mentionat Horatiu Cristea, Area Sales Manager pentru Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Grecia in cadrul firmei. Informatii suplimentare, la www.dr-hahn.de 
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left