Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 25 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - BUCIN MOB vrea o crestere de 16% a afacerilor din anul 2022, la 24 milioane lei
BUCIN MOB vrea o crestere de 16% a afacerilor din anul 2022, la 24 milioane lei
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 19 Sep 2022 06:00
Producatorul de tamplarie din lemn Bucin Mob, ce detine o fabrica la Reghin, estimeaza ca va realiza o cifra de afaceri de 24 milioane de lei in 2022, in crestere cu aproape 16% fata de nivelul de 20,7 milioane de lei realizat in 2021. Aproximativ 20% din vanzarile anuale sunt generate de vanzarile de usi si ferestre din lemn triplustratificat, cea mai mare parte a bsuinessului datorandu-se comercializarii elementelor de mobilier pentru casa si gradina, precum si casutelor din lemn pentru gradina. Potrivit datelor companiei, aproximativ 70% din productie ajunge la export.
"Bucin Mob a fost infiintata in anul 1993 ca o firma de familie, iar echipa constituita atunci a fost nucleul de dezvoltare al unei companii ale carei cuvinte de ordine sunt experienta, profesionalismul si unitatea in dezvoltarea de produse noi si competitive pe orice piata. Astfel, fiecare produs Bucin Mob este certificat FSC (produsele realizate sub control FSC provin din material lemnos din paduri bine gospodarite), dar detinem si toate certificarile internationale de management al calitatii, mediului si sanatatii si securitatii ocupationale in vigoare. Pentru constructia usilor de exterior, utilizam semifabricate din esente de molid sau stejar. Molidul pe care il folosim provine din muntii Gurghiului si este cunoscut pentru calitatile sale, stabilitatea deosebita si rezistenta in timp. Cheresteaua este debitata la diferite dimensiuni in functie de comenzi si este uscata in camere de uscare, controlate de softuri speciale care permit configurarea si monitorizarea procesului in functie de tipul de cherestea, umiditatea lemnului ajungand la 8%-10%. Lemnul triplustratificat este format din trei lamele care sunt dispuse fibra contra fibra, pentru a elimina tensiunile interne, imbinate pe lungime in dinti, rezultand astfel trei tipuri de calupi: molid-molid-molid, stejar-molid-stejar si stejar-stejar-stejar.
Profilele din lemn triplustratificat sunt de tip Eurofalz 68 si toate acestea sunt finisate cu lacuri ecologice ICA (Italia) pe baza de apa si cu protectie UV. Utilizam feronerie Roto DoorSafe, produsa in Germania, care are un grad ridicat de etanseizare si rezistenta superioara", a declarat Lucia Bucin, fondatoarea si directorul general al Bucin Mob.
Investitii in instalarea de panouri fotovoltaice, in contextul crizei energetice
In contextul cresterii continue a preturilor la energie, Bucin Mob va investi in instalarea de panouri fotovoltaice de 400 kwh la fabrica din Reghin, proiect menit sa reduca din presiunea exercitata de aceste scumpiri asupra productiei locale.
"Preturile la materiile prime sunt in continua crestere inca de acum doi-trei ani si, din pacate, se mentin pe o panta ascendenta, ceea ce ne face sa ne confruntam cu incapacitatea de a face previziuni pe termen mediu si lung. Atat rentabilitatea economica, cat si cea comerciala au un trend descendent, pe fondul majorarii costurilor cu materia prima, energie si combustibil, in contextul in care preturile de vanzare nu au crescut direct proportional cu cheltuielile. Scumpirile au inceput din anul 2019, continuand in 2020 si 2021 si, din cauza situatiei geopolitice actuale, au ajuns la cel mai inalt nivel de pana acum. Lipsa materiei prime reprezinta, de asemenea, un element problematic, in special in cazul produselor de feronerie pentru mobilierul de gradina. Cheltuielile pe unitate de produs continua sa creasca din pricina motivelor sociale, economice si politice.
In acest context extrem de dificil, principalul proiect de investitii pe care ne-am propus sa il dezvoltam in 2022 este reprezentat de instalarea de panouri fotovoltaice de 400 kwh la fabrica din Reghin. Acest proiect vizeaza utilizarea sursei solare pentru a genera energia electrica necesara consumului si este menit sa reduca impactul preturilor in continua crestere. Totodata, impreuna cu cerintele legale de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, instalam statii electrice de incarcare necesare autovehiculelor hibride si electrice pentru angajati si vizitatori. Totodata, pentru anul in curs ne dorim sa obtinem o cifra de afaceri de 24 milioane de lei, in crestere fata de rezultatele din 2021.
Produsele Bucin Mob ajung, in proportie de 70%, pe pietele externe din Germania, Italia, Austria, Elvetia, Slovenia si Ungaria, iar la nivel national vanzarile se desfasoara atat prin intermediul unei retele de dealeri, cat si in mod direct, online si fizic, prin intermediul showroom-urilor din Bucuresti, Brasov si Reghin", a precizat Lucia Bucin. Informatii suplimentare, la www.bucinmob.ro 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left