Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - BUCOVRAD: Exporturile din Italia au sustinut intreaga activitate a firmei din 2022
BUCOVRAD: Exporturile din Italia au sustinut intreaga activitate a firmei din 2022
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 04 Nov 2022 06:00
Producatorul de tamplarie termoizolanta Bucovrad - Suceava exporta, in prezent, aproximativ 35% din productia totala de ansambluri realizate.
"Principalele piete externe pe care exportam sunt Italia si Germania, in trecut deruland activitati de acest tip si in alte tari, precum Irlanda sau Belgia. In 2022, operatiunile de export au fost cele care ne-au ajutat sa ne mentinem activitatea la un nivel optim, acestea derulandu-se preponderent in Italia. In aceasta tara, ferestrele si usile pe care le-am livrat au fost folosite preponderent la proiecte de reabilitare termica a cladirilor deja existente. In Italia, lucrarile de acest tip se deruleaza cu fonduri europene, iar modalitatile de accesare a finantarilor sunt foarte usoare, la fel ca implementarea proiectelor, spre deosebire de ceea ce se intampla la noi in tara. Autoritatile italiene au imbunatatit periodic programul de reabilitare termica, revenind asupra prevederilor acestuia si a modalitatilor de plata. In general, am lucrat pentru persoane fizice, dar ne-am implicat si in alte proiecte de utilitati sau edilitare.
Pentru distributia la export, avem in derulare contracte cu firme locale de constructii, montaj si transport, noi operand livrarile din depozit. Configuratia ferestrelor si usilor exportate este putin diferita de ceea ce distribuim in Romania, apropiindu-se foarte mult de nivelul standard. Cautam sa evitam cotele dificile, pentru a evita complicatiile, lucrarile cele mai complexe - cum ar fi spatiile vitrate mari - fiind aceesate mai ales la nivel intern. Ansamblurile termoizolante din PVC integreaza profile Veka, feronerie Siegenia si geam termoizolant realizat fie de cealalata firma a grupului din care facem parte (Profil Exim), fie de alti colaboratori, cum ar fi Olin (Brasov)", a declarat Dan Mironiuc, directorul general al Bucovrad.
Stabilizarea indicatorilor economici, cea mai mare provocare pe termen scurt
Potrivit managerului, compania Bucovrad a trebuit sa faca fata, in 2022, foarte multor provocari, inclusiv pe segmentul exportului.
"Cele mai agresive dintre acestea au fost preturile la utilitati, respectiv la gaz si la curentul electric, care efectiv ne-au destabilizat total indicatorii economici, mai ales ca avem si linii de credit. Perioada iernii se contureaza destul de amenintator din acest punct de vedere, dar si pentru ca nu putem sa facem un buget de cheltuieli pentru viitor. In ceea ce priveste majorarile preturilor la materiile prime, anul acesta a trebuit sa facem fata unor cresteri care au ajuns pana la 35% si, in continuare, depindem intr-o foarte mare masura de furnizori. La energia electrica, am inregistrat incepand cu luna decembrie 2021, facturi de pana la 7 ori mai mari. De altfel, majorarile la energia electrica sunt cele costisitoare si mai problematice pentru noi, mai ales in contextul in care am derulat mai multe proiecte de automatizare si am inlocuit chiar angajatii cu sisteme automate. Am incercat sa instalam panouri fotovoltaice cu finantare europeana, insa deocamdata nu am ajuns la un numitor comun.
In ceea ce priveste businessul, anul acesta am inregistrat, pana acum, o majorare a cifrei de afaceri, dar aceasta este o crestere negativa, pentru ca in multe cazuri cheltuielile au depasit veniturile. Si anul trecut am inregistrat o evolutie a veniturilor, care au atins valoarea de 6,1 milioane de lei, la care a contribuit in proportie de 80% comercializarea tamplariei din PVC, restul revenind vanzarilor de ansambluri din aluminiu. Marea provocare este reprezentata, in continuare, de stabilizarea indicatorilor economici", a mentionat Dan Mironiuc. Informatii suplimentare, la www.bucovrad.ro         
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left