Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - PROFINE investeste peste un miliard de euro in Bulgaria, intr-un parc fotovoltaic
PROFINE investeste peste un miliard de euro in Bulgaria, intr-un parc fotovoltaic
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 09 Dec 2022 06:20
Compania germana Profine Energy, parte a grupului Profine, unul dintre cei mai importanti furnizori globali de profile din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, a anuntat intentia de constructie a unui parc de sisteme fotovoltaice in nord-vestul Bulgariei, volum necesar de investitii depasind un miliard euro. Practic, aceasta ar fi cea mai mare investitie unica din istoria economiei bulgare. La o intalnire care a avut loc intre ministrul bulgar al Economiei si Industriei, Nikola Stoyanov si consiliul de administratie al Profine Energy GmbH, cei doi directori generali ai companiei germane - Dr. Peter Mrosik – Profine  si Markus Wirth, de la grupul Wirth - au explicat acest proiect, care deja se afla intr-o faza foarte avansata din punct de vedere al deciziei. „Avem un mare interes pentru investitiile in domeniul producerii de energie din surse regenerabile”, a subliniat Markus Wirth, iar Peter Mrosik a adaugat ca „infiintarea unei filiale a Profine Energy conform legislatiei bulgare este in prezent in curs de derulare. Scopul sau este dezvoltarea si realizarea de sisteme fotovoltaice la scara larga in regiune”. Nikola Stoyanov a asigurat sprijinul deplin al statului vecin pentru accelerarea procedurilor administrative in vederea implementarii acestor proiecte de investitii. El a prezentat posibilitatile de masuri adecvate de stimulare pe care Profine Energy le poate folosi de pe pozitia sa de investitor. ”Firmele germane se simt confortabil in Bulgaria, iar unele companii planuiesc deja noi extinderi. Acestea ar putea servi drept referinta pentru Profine Energy, care suntem siguri ca se va convinge rapid de conditiile-cadru excelente pe care le asiguram pentru investitiile in Bulgaria”, a aratat oficialul guvernului de la Sofia.
 
***
Profine Energy GmbH este un joint venture al grupurilor Profine, din Troisdorf si Wirth, din Waghäusel, oferind servicii in domeniul energiilor regenerabile in Germania si in afara granitelor federale. Activitatea companiei include planificarea proiectelor, dezvoltarea, constructia si operarea sistemelor fotovoltaice impreuna cu stocarea bateriilor si realizarea de sisteme pentru producerea de energie eoliana si pe baza de biomasa. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left