Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PLAST TECHNIK: Un sfert de secol de excelenta in domeniul calitatii tamplariei
PLAST TECHNIK: Un sfert de secol de excelenta in domeniul calitatii tamplariei
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 13 Dec 2022 06:20
Fondata in 1997 in Cluj-Napoca pornind cu o echipa restransa de numai cinci oameni, firma a castigat treptat notorietate si, gratie performantei financiare obtinute, a reusit sa se extinda rapid. Un impuls hotarator a fost dat de accentul pus pe investitii, avand ca sursa fondurile europene si imprumuturile bancare. Aceasta strategie dinamica a permis achizitia unor spatii de productie in Turda, care in prezent au ajuns la circa 10.000 mp, situate pe un teren cu o suprafata de 27.000 mp. Cea mai recenta investitie este reprezentata de deschiderea unei noi unitati de fabricatie in Ungaria, dotata cu instalatii tehnologice moderne des­­fasurate pe o arie de 3.500 mp, unde activitatea a inceput la finalul lunii iulie 2022. Pe plan intern, PLAST TECHNIK a achizitionat recent un important producator de ferestre si usi din PVC din Bucuresti, prin aceasta actiune urmarindu-se consolidarea pozitiei grupului. 
Astfel, Grupul de firme Plast Technik include la sfarsitul anului 2022, firmele AMG FENSTER - Ungaria si IZOTERMA PLAST - Bucuresti.
 
 
Echipa de specialisti - ingredientul principal in reteta succesului
Performanta operationala este o urmare fireasca a viziunii si profesionalismului managementului companiei, precum si a eforturilor echipei de specialisti ce asigura buna desfasurare a activitatii. "Chiar daca de-a lungul timpului personalul nostru a suferit modificari, aceste fluctuatii nu s-au repercutat negativ asupra performantei ofertei. Fiecare membru care a facut parte din echipa la un moment dat, pentru un an, doi, cinci sau zece, si-a adus aportul la dezvoltare si a avut un rol esential in consolidarea pozitiei noastre competitive", afirma Florin Tataru. In prezent, in cadrului grupului PLAST TECHNIK activeaza circa 245 de angajati, care se bucura de o serie de beneficii salariale negociate anual intr-un proces colectiv, de o strategie coerenta de sanatate si securitate a muncii, precum si de o politica atenta de fidelizare pe termen lung. Echipa PLAST TECHNIK beneficiaza periodic de cursuri de specializare, avand in vedere faptul ca activeaza intr-un domeniu de lucru in care se inoveaza continuu. De aceea, compania pune la dispozitia personalului oportunitati de a afla cele mai noi tendinte in domeniu, prin intermediul prezentarilor realizate cu ajutorul firmelor partenere.
 
 
Perspective marcate de incertitudinea geopolitica si economica
Evolutia actuala a pietei a modelat strategia curenta a PLAST TECHNIK. Recent, industria de profil - si nu numai - a fost afectata de lipsa materiilor prime si materialelor, fapt care s-a rasfrant asupra activitatii celor mai multe companii, inclusiv asupra firmei ardelene. Daca initial, cea mai stringenta problema a fost constituita de penuria mentionata anterior, expertii companiei observa ca la momentul actual provocarea majora este data de ajustarea pozitiva a costurilor de executie a produselor finite, cu un impact major asupra vanzarilor. "Cresterea preturilor la combustibil, la energie, precum si modificarile survenite in ceea ce priveste disponibilitatea materiei prime au dus la o scadere a livrarilor pe piata interna, iar respectiva situatie se resimte acut. In contextul dat, devine cu atat mai important ca produsele oferite sa respecte cele mai inalte standarde de calitate, astfel incat beneficiarul final sa obtina toate avantajele preconizate de la produsul sau serviciul achizitionat", explica directorul general al companiei. In ceea ce priveste evolutia financiara, datorita faptului ca activitatea comerciala a companiei este orientata preponderent catre export, rezultatele financiare din ultimii ani au reflectat acest lucru. In consecinta, anul 2021 a fost un an foarte bun pentru PLAST TECHNIK, insa lucrurile sunt incerte pentru anul 2023, ceea ce-l determina pe Florin Tataru sa fie precaut si sa afirme ca "nu putem face previziuni cu privire la evolutia in perioada urmatoare, dar observam ca puterea de cumparare a scazut foarte mult". In plus, au aparut provocari suplimentare reprezentate de contextul politic si economic, care influenteaza in sens negativ activitatea tuturor companiilor, indiferent de domeniul in care activeaza. Cotatia petrolului si tariful la energie sunt cele care influenteaza in cea mai mare masura costul materiilor prime, desi in ultimul timp s-a observat o scadere a preturilor de la furnizori. Evolutia este insa impredictibila, motiv pentru care activitatea companiei noastre pastreaza in prim-plan clientul si nevoile sale atat pe piata interna, cat si internationala".
 
Locul al saptelea in topul producatorilor de ferestre 
In pofida provocarilor curente, PLAST TECHNIK isi continua strategia investitionala, prin demararea unui proiect in valoare de 4,5 milioane de euro, sustinut din fonduri obtinute de la Ministerul Finantelor, ce va fi orientat spre modernizarea si retehnologizarea capacitatilor de productie. Au fost demarate deja procedurile pentru obtinerea autorizatiei de constructie, urmand ca in 2023 sa fie livrate primele utilaje, care vor fi achizitionate printr-un proces de licitatie. Aceasta politica va asigura consolidarea pozitiei avantajoase pe care PLAST TECHNIK o ocupa la momentul de fata pe piata de profil, compania plasandu-se pe locul al saptelea in randul producatorilor din tara. In prezent, compania utilizeaza in productie sisteme VEKA si Salamander, calitatea superioara a acestor materiale constituind, dincolo de design, o garantie a performantelor termo - fonoizolante ale ferestrei. "Reusim sa ramanem astfel aproape de clienti, chiar si dupa incheierea procesului de vanzare, asigurandu-ne ca produsele sunt exploatate corespunzator si ca se intervine rapid si cu solutii eficiente, in cazul in care acest lucru este necesar. In opinia noastra, calitatea serviciilor si produselor oferite reprezinta cea mai buna carte de vizita pentru o companie care activeaza atat la nivel national, cat si in afara granitelor tarii", mai subliniaza Florin Tataru. 
 
 
Oferte competitive pentru revanzatori si solutii complete pentru dezvoltatori
In momentul de fata, prin bazele de productie existente, personalul calificat, echipele de montaj proprii si partenere, grupul PLAST TECHNICK poate asigura, in conditii de calitate exceptionala, tot pachetul de servicii asociat industriei ferestrelor din PVC. Liderul mondial de necontestat al profilelor PVC, VEKA AG, alaturi de cel mai activ jucator de pe piata ferestrelor din Romania, grupul Salamander - Brugmann, reprezinta principalii furnizori de sisteme. Astfel, sunt acoperite toate cerintele, de la ferestre economice pana la usi culisante cu ridicare de mari dimensiuni, certificate din perspectiva izolarii termice si a parametrilor functionali, intr-o paleta de culori care include cel putin 20 de solutii standard (cu livrarea din stoc).
Pentru revanzatori se asigura pachetul complet de servicii, incluzand proiectare, productie, transport, asistenta de montaj, garantie si post-garantie, in conditiile unei grile de preturi competitive si cu termene de livrare rezonabile.
Dezvoltatorii imobiliari beneficiaza de servicii de proiectare care includ calcule de rezistenta personalizate, in raport cu caracteristicile solicitate si regimul de inaltime al cladirii, sudura “zero" si echipare completa in ceea ce priveste feroneria, pachete de sticla termoizolanta fabricata robotizat in unitatile de productie ale grupului, montaj adaptat cu echipe proprii. Asfel se poate acorda garantie integrata, pentru tot pachetul de servicii. Dupa montaj, ferestrele si usile sunt protejate cu folie lichida, care asigura dupa intarire protectia ferestrelor si usilor la praf, scantei, UV, pana la finalizarea tuturor lucrarilor. 
 
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left