Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PPTT (EURO-Fereastra): Sustinem certificarea firmelor, pentru cresterea calitatii
PPTT (EURO-Fereastra): Sustinem certificarea firmelor, pentru cresterea calitatii
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Ian 2023 06:19
Cu ocazia ultimei ediții din 2022 a videoconferintei EURO-Fereastra, Lőrincz Barnabás, director executiv al Patronatului Producatorior de Tamplarie Termoizolanta, a afirmat ca ”in 2022 PPTT a implinit 20 de ani de activitate patronala, incununata de un succes incontestabil, care insa nu ar fi fost inregistrat fara aportul membrilor – veritabili parteneri de nadejde care ne-au sprijinit in demersurile noastre. Cea mai mare realizare a fost, fara indoiala, obtinerea facilitatilor fiscale din 2018, care de atunci pana in prezent au fost in permanenta aflate sub spectrul anularii sau diminuarii. Am dus cu totii o lupta acerba cu autoritatile pentru a mentine respectivele avantaje pentru firmele din domeniu si, din fericire, am reusit. In plus, din 2023 pe langa acestea se va adauga si o crestere a salariului minim din bransa la 4.000 de lei, ceea ce noi speram ca va duce la o stabilizare a fortei de munca la nivelul actual. Desigur, exista carente in ceea ce priveste calificarea si din acest motiv consideram benefica initiativa PPTT legata de demararea cursului postuniversitar vizand ingineria si managementul fatadelor cortina. Vom continua programul respectiv si in 2023, bazandu-ne pe succesul consemnat in prima sesiune de specializare. Daca am face o analiza a activitatii PPTT, concluzia ar fi ca rezultatele actuale sunt o consecinta a unor actiuni demarate cu multi ani in urma. Au fost demersuri migaloase, al caror rezultat devine vizibil, de regula, intr-un timp destul de indelungat. De exemplu, pentru implementarea ideii legate de cursurile mentionate anterior a fost nevoie de o perioada de aproape 8 ani, dar in final, prin perseverenta, am atins obiectivul urmarit. Pentru PPTT calitatea produselor si serviciilor promovate de companiile din domeniu este de maxima importanta, dupa cum transmite foarte clar si sloganul nostru: «Produse de calitate, oameni calificati». Ordinea pe piata montajului de tamplarie termoizolanta se va instaura insa daca normele promovate de noi sau cele prevazute in ghidurile profesionale vor fi reglementate legal si deveni, astfel, obligatorii. La nivelul organizatiei noastre, am reusit deja sa instituim o conduita corespunzatoare din acest punct de vedere, firmele certificare profesional de PPTT garantand beneficiarilor un proces corespunzator de instalare, care sa asigure produsului finit atingerea celor mai inalti parametri de performanta. Noi militam in continuare pentru infiintarea unei institutii autonome de certificare, despre care se vorbeste chiar si in legea nr. 10/1995 actualizata in 2020, insa a carei aplicare este impiedicata in continuare de lipsa procedurilor necesare (care ar trebui stabilite, teoretic, pana in august 2023)”.
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left