Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VELUX lanseaza simulator de analiza conditii de iluminare naturala din cladiri
VELUX lanseaza simulator de analiza conditii de iluminare naturala din cladiri
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 14 Feb 2023 12:47
Lumina naturala, mai mult ca orice alt material, modifica felul in care un spatiu poate fi perceput si reprezinta un aspect fundamental in proiectarea unor cladiri sanatoase si sustenabile. In acest context, VELUX anunta lansarea Daylight Visualizer, un simulator profesional gratuit de analiza a conditiilor de iluminare naturala din cladiri, dedicat arhitectilor. Dispozitivul simuleaza cu acuratete si cuantifica nivelul luminii naturale in spatiile interioare, compara conditiile de iluminare inainte si dupa montarea ferestrelor, creeaza modele simple 3D si genereaza rapoarte in cateva minute.
Conditiile de iluminare naturala reprezinta un aspect esential care trebuie luat in calcul inca din fazele initiale ale proiectarii unei cladiri. O buna utilizare a luminii naturale poate reduce consumul de energie al cladirii si poate imbunatati sanatatea, dispozitia si abilitatile cognitive ale ocupantilor, fie ca se afla acasa, la scoala sau la munca.
Cu toate acestea, cantitatea de lumina naturala care patrunde in cladire depinde de proportia si geometria cladirii, dar si de imprejurimi. Definirea precisa a coeficientului de iluminare naturala este un proces complex, care poate fi simplificat cu ajutorul noului program VELUX Daylight Visualizer. Instrumentul poate fi utilizat pentru a evalua o intreaga gama de tipuri de cladiri, de la cele mai mici la cele mai mari, fara restrictii in ceea ce priveste complexitatea geometrica a modelului importat.
Programul poate fi invatat usor si intr-un timp foarte scurt datorita sistemului prietenos de navigatie si a interfetei intuitive. Astfel, profesionistii pot sa creeze cu usurinta modele 3D pentru ferestre de mansarda, pentru acoperis, terasa sau fatada, pornind de la zero, in doar cateva minute, folosind modelatorul inclus in program, dar si sa importe proiecte existente din programe de tipul BIM / CAD. Modelele 3D detaliate pot fi importate din Revit, Archicad, Autocad, SketchUp, Rhino, precum si alte programe.
Potrivit reprezentantilor VELUX, principala diferenta intre Daylight Visualizer si programele uzuale CAD (computer aided design) este aceea ca permite simularea cu acuratete si cuantificarea nivelului de lumina naturala din spatiile interioare, pe cand programele CAD standard fac doar randari 3D, fara a oferi informatii despre cantitatea si calitatea luminii naturale din spatiul respectiv.
De asemenea, prin intermediul Daylight Visualizer pot fi explorate si optimizate conditiile de iluminare naturala din orice spatiu cu ajutorul unor vizualizari de un inalt realism fotografic si a unor harti colorizate care simuleaza sisteme de ferestre standard si complexe. Printre alte functii, programul permite vizualizarea nivelului de iluminare si coeficientul de iluminare naturala, simularea luminii redirectionate cu tuburi de lumina, rulouri si rafturi de lumina si explorarea conditiilor de iluminare naturala cu randari de vederi in plan, in sectiune si in perspectiva. In plus, arhitectii pot simula chiar si sisteme de deschidere (CFS) si produse de umbrire cu materiale BSDF.
Totodata, sistemul de raportare al programului permite generarea de rapoarte automate, masurand coeficientul de iluminare naturala pe zone stabilite de utilizator, precum si evaluarea si documentarea standardului european pentru iluminarea naturala a cladirilor (European Standard for Daylight in Buildings) EN 17037. Programul VELUX Daylight Visualizer poate fi descarcat fara costuri pentru sistemele Mac si Windows de aici.
 
De trei ori mai multa lumina naturala cu ferestrele pentru acoperis terasa decat cele clasice
Ferestrele pentru acoperis terasa pot oferi incaperii de trei ori mai multa lumina naturala decat cele clasice, montate pe fatada. VELUX si-a extins anul acesta portofoliul de ferestre pentru acoperis terasa cu ferestrele cu protectie din sticla plata si curbata, care ofera solutii pentru cladirile rezidentiale.
Unul dintre principalele avantaje ale noii generatii de ferestre cu protectie din sticla este acela ca, datorita protectiei superioare cu sticla dintr-un capat in altul si a constructiei lor unice, sporesc suprafata luminata natural cu pana la 52%* comparativ cu generatia anterioara.
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left