Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home
SALAMANDER evoCore passivHaus, nou sistem pentru ferestre cu greutate redusa
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Feb 2023 06:14
Salamander Window & Door Systems, divizia de ferestre si usi din cadrul Salamender Industrie, propune o noua solutie constructiva. Aceasta aduce ferestrele care respecta prevederile standardului de case pasive la un nivel rezonabil de costuri suplimentare. Practic, cu ajutorul sau se obtin economii importante ale costurilor de incalzire, prin inlocuirea ferestrelor existente cu ansambluri cu pana la 25% mai usoare, prevazute cu sistem de izolatie microbionica. Aceste sisteme sunt in deplina conformitate cu exigentele curente in materie de sustenabilitate. Avand in vedere faptul ca ferestrele reprezinta elementul de constructie cu ajutorul caruia izolarea termica poate fi implementata in cel mai eficient mod, prin folosirea unei combinatii potrivite se pot obtine reduceri de pana la 30% ale cheltuielilor cu energia. De regula, acest fapt vine la pachet cu costuri de constructie mai mari, insa in limite acceptabile. Studiile au relevat faptul ca investitiile in ferestrele potrivite se amortizeaza intr-o perioada scurta de timp si asigura, concomitent, o amprenta ecologica mai mica.
Dat fiind faptul ca sustenabilitatea reprezinta o componenta de baza a strategiei Salamander, cea mai nouă gamă de produse evoCore oferind o soluție alternativă la armătura convențională din oțel. Acesta este un miez de inalta rezistenta, puternic termoizolant, fabricat din spuma reciclata, introdus perimetral in structura tocului.
 
 
Performanta produsului este data, printre altele, de bulele de aer inchise in structura spumei reciclate, care contribuie la cresterea gradului de izolare. Efectul este similar celui natural in cazul penajului pasarilor, care in anotimpul rece creeaza straturi minuscule suplimentare ce retin aerul, avand un puternic efect termoizolant. Prin aceasta izolatie microbionica, se obtin valori ale coeficientului de transfer termic similar celui necesar la casele pasive.
De asemenea, greutatea ferestrei este redusa cu pana la 25%, ceea ce asigura diminuarea emisiilor de dioxid de carbon in timpul transportului. Din punct de vedere al economiei circulare, Salamander garanteaza si posibilitatea de reciclare 100%, asigurata de separarea facila a PET-ului si PVC-ului din care au fost fabricate profilele. In procesul de productie, o proportie semnificativa din energia utilizata a fost generata din resurse regenerabile (fotovoltaica si hidroelectrica), urmand ca in viitorul apropiat ponderea sa ajunga la 61%. Noul produs este disponibil atat pentru sistemul extrem de flexibil greenEvolution in variantele free si flex, cat si pentru seria bluEvolution. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left