Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home
GUARDIAN: Recertificare Cradle to Cradle, pentru sticla float, cu pelicula si laminate
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 01 Mar 2023 12:44
Guardian Glass Europa are placerea sa anunte ca a obtinut recertifi-carea Cradle to Cradle la nivel Bronze pentru trei dintre familiile sale de produse - float, cu pelicula si laminate - fabricate la opt dintre unitatile sale de productie din Europa.
Certificarea initiala Cradle to Cradle (C2C) la nivel Bronze versiunea 3.1 pentru cele trei game de produse europene a fost obtinuta in decembrie 2019. Aceste produse nu numai ca sunt recertificate in general la nivelul C2C Bronze versiunea 3.1, ci Guardian Glass se numara si printre primele companii din domeniul sticlei float care indeplinesc unele dintre cele mai stricte cerinte ale nivelului C2C Bronze versiunea 4.0.
Cele trei game de produse au atins cel putin nivelul C2C Bronze versi-unea 4.0 in trei din cinci categorii de performanta (Starea materialelor, Reutilizarea produselor si Administrarea apei si a solului). Pentru sticla float Guardian fabricata in Europa, s-a obtinut nivelul C2C Gold versiunea 4.0 la categoria Starea materialelor.
Cradle to Cradle Certified® este un standard global pentru produse con-siderate sigure, reutilizabile si fabricate responsabil. De mai bine de un de-ceniu, Cradle to Cradle Certified ajuta companiile sa inoveze si sa opti-mizeze materialele si produsele pe baza unor criterii stiintifice. Standardul incurajeaza imbunatatirea continua in timp prin acordarea certificarii pe baza nivelurilor ascendente ale realizarilor. Fiecare nivel de certificare (Basic, Bronze, Silver, Gold si Platinum) reprezinta o realizare din ce in ce mai riguroasa in cadrul celor cinci categorii de performanta:
- Starea materialelor
- Reutilizarea produsului
- Gestionarea energiei regenerabile si a emisiilor de carbon
- Echitate sociala
- Administrarea apei si a solului
Beneficiile constructiilor realizate cu C2C
Cradle to Cradle Building Charter incurajeaza arhitectii si proiectantii sa creeze, inca de la inceputul proiectului, cladiri responsabile fata de mediu si sa aiba un impact pozitiv asupra comunitatilor in care sunt construite. Un numar tot mai mare de marci, organizatii si standarde de sustenabilitate, cum ar fi LEED, BREEAM si WELL recunosc standardul de produs Cradle to Cradle Certified™ ca denumire de produs preferata privind luarea unor decizii de cumparare mai responsabile.
Jonathan Brunette, manager ESG si de certificare la Guardian Industries, declara: „Aceasta este o mare realizare pentru Guardian Glass. Suntem deosebit de incantati ca am obtinut certificarea conform nivelului Bronze versiunea 4.0 la trei categorii de performanta pentru produsele noastre din sticla float, cu pelicula si laminata din Europa. In comparatie cu versiunea 3.1, versiunea 4.0 prezinta noi cerinte imbunatatite, inclusiv noi cadre pentru reutilizarea produselor, cerinte extinse pentru administrarea apei si a solului si o aliniere imbunatatita a cerintelor privind starea materialelor cu principalele reglementari din domeniul substantelor chimice si cu alte standarde. Recertificarea demonstreaza angajamentul si investitia Guardian Glass in imbunatatirea continua a proceselor sale, producand produse din sticla mai sustenabile pentru piata europeana.”
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left