Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - TERMOPLAST anunta un buget de investitii de doua milioane euro pentru anul 2023
TERMOPLAST anunta un buget de investitii de doua milioane euro pentru anul 2023
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 22 Mar 2023 06:20
In luna martie a acestui an, producatorul de tamplarie termoizolanta Termoplast inaugureaza o noua fabrica de sticla echipata cu o linie complet automatizata, marca Lisec. Daniela Neculai, directorul executiv al firmei precizeaza ca pentru 2023 este pregatit, de asemenea, un buget de investitii in valoare de doua milioane de euro, care presupune instalarea unei linii noi de productie a tamplariei din PVC, amenajarea unui nou spatiu logistic cu o suprafata de 18.000 mp, inaugurarea unui nou showroom la sediul fabricii cu o suprafata de 400 mp, achizitia unui nou sistem ERP etc.
- Ce alte obiective pentru dezvoltare aveti in vedere?
- Pentru 2023, vizam si o crestere de 35% a cifrei de afaceri in raport cu valoarea de aproximativ 16 milioane de euro inregistrata in 2022, pe care estimam ca vom reusi sa o obtinem in urma extinderii capacitatilor de productie, precum si a orientarii catre doua noi piete de desfacere la export. In 2022, peste 70% din tamplaria termoizolanta Termoplast a fost exportata in Uniunea Europeana, in special in Italia, Germania, Austria, Belgia, Portugalia, Franta, Olanda si Spania. La nivel national, detinem showroom-uri proprii si francize in aproape toate orasele importante din Moldova. Totodata, in cadrul companiei, sunt operationale trei departamente de vanzari, respectiv B2B export (cu o contributie de 70% la cifra totala de afaceri), B2B intern (20%) si B2C (10%). In 2023, ne dorim, de asemenea, sa angajam aproximativ 35 de persoane in cadrul echipelor de productie si vanzari, dupa ce, anul trecut, numarul de angajati a crescut de la 120 la 200 de persoane. Pe termen mediu si lung avem obiective tot mai ambitioase, iar tinta noastra este sa investim atat in crearea de noi capacitati de productie, cat mai ales in formarea echipelor de suport clienti. Previziunile oarecum incerte din domeniul constructiilor sau problemele internationale nu ne descurajeaza sa oprim niciunul dintre proiectele planificate de investitii.
- Cum estimati ca va evolua domeniul specific de activitate?
- Domeniul tamplariei termoizolante constituie, in continuare, un domeniu bun de investit pentru cei ce doresc sa deschida o afacere noua sau sa adauge un nou business la cele detinute deja. Piata e in continua crestere, iar pe viitor ne asteptam la deschiderea unor programe de decont fiscal si la cresterea numarului solicitarilor de tamplarie termoizolanta de foarte buna calitate. La nivel european, sunt deja in derulare programe de sustinere fiscala a investitiilor pentru inlocuirea tamplariei termoizolante. Din pacate, suntem dezamagiti de faptul ca, in Romania, nu avem o coerenta in acest sens in politica nationala. Sunt promisiuni in cadrul PNRR, insa, mai devreme de trimestrul al patrulea al acestui an, nu cred ca va aparea vreo imbunatatire.
- Care este rolul eficientei energetice in cadrul Termoplast?
- Eficienta energetica este una din valorile de baza ale companiei. Astfel, lucram doar cu produse de calitate superioara, iar solutiile de tamplarie pe care le propunem clientilor - si care sunt echipate in proportie de 70% cu bagheta calda Thermix - contribuie nu doar la un ambient mai placut, ci si la avantaje financiare evidente. 
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left