Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ASSA ABLOY: Crestere de 22% a vanzarilor, din care 5% reprezinta aportul achizitiilor
ASSA ABLOY: Crestere de 22% a vanzarilor, din care 5% reprezinta aportul achizitiilor
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Mai 2023 06:17
In trimestrul intai din 2023, Assa Abloy a reusit o majorare de 22% a vanzarilor nete care au ajuns astfel la 32,391 miliarde coroane suedeze - SEK (aproximativ 2,85 miliarde euro). Cresterea organica a fost de 8%, fluctuatiile cursului de schimb exercitand un impact de 8%, iar achizitiile unul de 5%. Un avans real foarte puternic a fost obtinuta pe segmentul Global Technologies, de asemenea rezultate excelente fiind raportate de regiunea celor doua Americi. De asemenea, in zona EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa) Assa Abloy a reusit performante notabile, acelasi lucru fiind valabil inclusiv pe segmentul sistemelor de intrare. In primele trei luni din acest an au fost definitivate patru achizitii, avand vanzari anuale combinate de aproximativ 440 milioane SEK. Un nou program de restructurare a productiei a fost lansat la sfarsitul perioadei analizate, costul sau fiind estimat la 1,225 miliarde SEK, iar timpul de rambursare la aproximativ doi ani. Alte date comunicate indica un venit operational (EBIT) in ajustare pozitiva cu 30%, pana la 5,186 miliarde SEK, aferent unei marje de 16,0%. Fluxul operational de numerar al perioadei s-a ridicat la 4,069 miliarde SEK, reprezentand un nivel-record pentru primul trimestru. Conducerea concernului apreciaza avansul de 24% reusit de divizia Global Technologies. De asemenea, vanzarile din America au crescut cu 11%, iar cele din EMEIA cu 3%, la fel ca si pe segmentul Entrance Systems. In opinia expertilor Assa Abloy, imbunatatirile eficientei sunt un factor favorizant pentru investitiile in dezvoltarea de produse si cresterea organica pe termen lung. Oferta specifica de servicii pentru sistemele de intrare este un domeniu in care au fost alocate sume importante in ultimii ani, un alt domeniu de interes fiind reprezentat de acreditarile mobile care contribuie la cresterea veniturilor recurente. In perioada urmatoare, mediul macroeconomic ramane incert, unii indicatori cheie de performanta indicand o incetinire. Cu toate acestea, grupul suedez dispune de agilitatea necesara pentru a atenua variatiile cererii si a implementa reduceri ale costurilor, pentru a proteja profitabilitatea si fluxul de numerar. Pe plan national, Assa Abloy a anuntat pentru 2021 o cifra de afaceri de 168,96 milioane de lei, in crestere cu 16% fata de anul anterior.
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left