Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home
SAINT-GOBAIN: Certificare pentru ORAE, sticla cu amprenta de carbon redusa cu 42%
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 22 Mai 2023 12:01
Declaratia de Mediu pentru Produs (en. Environmental Product Declaration) a sticlei cu cel mai redus continut de carbon din lume - ORAE®, lansata de Saint-Gobain in septembrie 2022, a fost inregistrata in Sistemul International EPD®, cel mai amplu sistem de declaratii de mediu din lume, bazat pe standardele internationale ISO.
Esential pentru evaluarea sustenabila a cladirilor, acest document prezinta impactul asupra incalzirii globale, consumul de resurse nereciclabile, energie si apa, precum si cantitatea de deseuri generata din momentul in care materia prima este extrasa si pana la demolarea cladirii. Declaratiile de Mediu pentru Produs ofera date comparabile intre produse din aceeasi categorie, informatiile fiind verificate de o terta parte independenta.
Astfel, odata cu Declaratia de Mediu pentru Produs (en. EPD), ORAE® este certificat ca fiind sticla cu cea mai scazuta amprenta de carbon din lume, stabilind un nou standard de 6.64 kg CO2 eq./m² (pentru un substrat cu o grosime de 4 mm, pentru intreg ciclul de viata).
Comparativ cu produsul european de baza Saint-Gobain Glass, ORAE® are o amprenta de carbon redusa cu 42%, aceasta performanta datorandu-se continutului ridicat de sticla reciclata, fara a face compromisuri in ceea ce priveste performanta tehnica, calitativa sau estetica a produselor.
 
ORAE® in combinatie cu cele mai avansate tehnologii de depunere ale Saint-Gobain
ORAE® este deja integrat in portofoliul Saint-Gobain Glass. De exemplu, solutia COOL-LITE® XTREME ORAE® ofera performanta si durabilitate, reducand atat emisiile de carbon operational (racire, incalzire si iluminat in timpul utilizarii unei cladiri), cat si carbonul incorporat in fatadele cladirilor.
 
Pionierii in domeniul imobiliar deschid calea catre constructii mai durabile
Ca o confirmare a entuziasmului pietei pentru inovatia majora ORAE®, mai multi parteneri imobiliari importanti au ales Saint-Gobain Glass pentru a reduce amprenta de carbon a unora dintre proiectele lor de referinta.
Cel mai recent exemplu: dezvoltatorul imobiliar suedez NCC a ales sticla COOL-LITE® XTREME ORAE® pentru un nou proiect - cladirea Habitat 7, situata in Gothenburg (Suedia), realizat in colaborare cu producatorul de fatade Fasadglas.
Astfel, rolul cheie pe care ORAE® il joaca pentru o industrie durabila si pentru accelerarea dezvoltarii economiei circulare, cu emisii reduse de carbon, a fost reconfirmat.
 
ORAÉ® este disponibil in aplicatia Calumen®, care calculeaza amprenta de carbon a proiectelor
Cu ajutorul informatiilor detaliate de mediu disponibile, ORAE® este acum integrat in aplicatia Calumen®, un instrument digital all-in-one pentru identificarea vitrajului potrivit, dezvoltat de Saint-Gobain. Astfel, profesionistii din industria constructiilor pot evalua acum impactul ORAE® asupra amprentei de carbon a proiectelor lor arhitecturale.
 
Un pas important in reducerea emisiilor de carbon din industria constructiilor
Datorita rezultatelor sale impresionante, ORAE® este acum disponibil si pe piata de ferestre, in combinatie cu cele mai bune depuneri cu emisivitate joasa din portofoliul Saint-Gobain Glass, cum ar fi ECLAZ® si PLANISTAR®. Oferta este deja disponibila in Spania si in Franta, iar in curand va face parte si din portofoliul de solutii al altor tari.
Astfel, Saint-Gobain face inca un pas catre o oferta extinsa de produse si solutii cu un continut redus de carbon, pe deplin aliniata cu angajamentul Net Zero Carbon by 2050 si cu ambitia de a pozitiona Grupul ca lider mondial in domeniul constructiilor durabile.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left