Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 28 Aprilie 2024
Hilti
Home
DECO PLAST: Ferestrele cu componente de calitate reduc costurile cu pana la 75%
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 22 Iun 2023 14:01
Cum influenteaza profilul PVC consumul de energie? 
Sticla, profilul si feroneria sunt cele mai importante criterii de luat in considerare cand alegem tamplaria PVC, atat din punct de vedere al durabilitatii, cat si al eficientei energetice pe termen lung. Sticla reprezinta aproximativ 80% din suprafata tamplariei, de aceea are un rol esential in izolarea termica si fonica. Utilizarea ferestrelor cu tamplarie superioara, in detrimentul ferestrelor cu o singura foaie de geam, pot reduce consumul de energie cu pana la 75%, conform informatiilor Decoplast unul dintre producatorii de tamplarie cu traditie in Romania.
Potrivit Decoplast, in ciuda impactului pandemiei asupra sectorului de tamplarie PVC, cererea de ferestre a inregistrat o crestere semnificativa in ultimii 5 ani. Aceasta tendinta ascendenta s-a observat in special in zona de export pentru segmentul rezidential, cu o cerere ridicata pentru locuinte de tip P+1 si apartamente. Un factor cheie care sta la baza acestei cresteri este reprezentat de cererea continua pentru locuinte noi.
”Sticla constituie aproximativ 80% din suprafata totala a tamplariei si are rolul cel mai important in izolarea fonica si termica. De aceea, atunci cand vine vorba despre alegerea unei sticle de calitate, este important sa se acorde atentie criteriilor cum ar fi grosimea, spatiul dintre foitele de sticla, recomandat sa fie de 16 mm, si tipul de bagheta utilizata, fie distantier warm edge sau bagheta calda”, explica Mirela Ivascu, Managing Partner Decoplast.
Profilul PVC reprezinta baza de sustinere a sticlei unei fereastre, de aceea este importanta pentru stabilitatea si rezistenta acesteia. Astfel, o fereastra cu un profil solid ofera o durabilitate sporita, mai ales daca se foloseste si o armatura de inalta calitate. In plus, mai spun specialistii Decoplast, utilizarea unui profil PVC cu 3 garnituri si o adancime de montaj de peste 80 mm contribuie la obtinerea unei eficiente termice sporite.
Feroneria este, de asmenea, unul dintre elementele de baza ale unei ferestre, iar aceasta face ca toate piesele din ansamblul deschiderii sa asigure eficienta termica si protectie antiefractie. Asadar o fereastra de calitate trebuie sa beneficieze de o feronerie bine proiectata, care sa adauge un plus de fiabilitate si functionalitate intregului sistem.
Tamplaria PVC poate contribui la economisirea si la reducerea costurilor cu energia. Tocmai de aceea, Decoplast a dezvoltat o gama de profile de ferestre cu o eficienta energetica ridicata pentru a asigura o izolatie termica optima. Gama de profile Deco Spatio include profile cu cea mai inalta eficienta energetica, potrivite pentru ferestre destinate caselor cu un consum de energie redus sau caselor pasive, conform standardului PH (Passivhaus), mai spun specialisti Decoplst. In cazul celor din urma, necesarul de caldura este asigurat de surse pasive, precum energia generata de ocupanti, echipamentele tehnice sau radiatia solara.
Echipa Decoplast identifica oportunitati semnificative de crestere si in ceea ce priveste inlocuirea tamplariei vechi cu cea din PVC. In special, regiunea de export din Uniunea Europeana se afla printre zonele cu cel mai mare potential de expansiune. De asemenea, extinderea pe noi rute de transport in tara si deschiderea depozitelor noi pentru productie contribuie la stimularea acestui segment. In acest sens, Decoplast urmareste sa raspunda nevoilor in crestere ale pietei si sa ofere solutii eficiente si inovatoare in industria tamplariei PVC.
***
Activa pe piata locala din 2004, Decoplast este unul dintre producatorii de tamplarie cu traditie in Romania, si unul dintre putinii producatori cu prezenta internationala in Italia, Franta si Belgia. Gamele Decoplast - DecoSensio, DecoSpatio, DecoVisio si DecoVitrio sunt dezvoltate la cele mai inalte standarde de calitate, eficienta termica si fonica, design si tehnologie de ultima generatie. Produsele Decoplast respecta principiile sustenabilitatii, din grija fata de prezervarea si conservarea resurselor naturale, materialul cadru fiind 100% reciclabil. Informatii suplimentare, la www.decoplast.ro 
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left