Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 28 Aprilie 2024
Hilti
Home
REHAU Window Solutions: Accent pe deservirea partenerilor si bunastarea angajatilor
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Nov 2023 06:30
Sub coordonarea manageriala a lui Paul Chipriean, REHAU Window Solutions Romania a reusit nu numai sa-si mentina pozitia competitiva, ci si sa se consolideze, intr-o perioada in care diversele tipuri de crize, de natura mai degraba extrinseca, au afectat evolutia normala a pietei constructiilor si, implicit, a celei de tamplarie termoizolanta atat in Romania, cat si pe alte meridiane. Dupa aproape cinci ani la conducerea companiei, acesta a obtinut performante situate peste media bransei, iar recent, prin transpunerea in realitate a ambitiosului proiect de dezvoltare, constand in operationalizarea noului centru logistic din Cisnadie - Sibiu, a creat premisele unei cresteri sustinute in perioada urmatoare, posibile gratie ofertei complete de produse si servicii pe care compania are, in prezent, capacitatea sa o asigure partenerilor sai locali. De asemenea, prin lansarea oficiala pe piata din Romania a celei mai noi inovatii din portofoliul furnizorului german - seria de profile ARTEVO - subsidiara locala beneficiaza de toate conditiile pentru a castiga noi cote de piata si a se alinia mai bine la exigentele tot mai stricte in materie de sustenabilitate, reciclabilitate si protectie climatica. In cele ce urmeaza, Paul Chipriean ofera o serie de detalii legate de evenimentele recente, realizand, de asemenea, prognoze cu privire la viitorul industriei de profil in Romania. 
 
- Cum considerati ca va influenta noua investitie activitatea diviziei REHAU Window Solutions in perioada urmatoare?
- Centrul logistic si de infoliere de la Cisnadie este un pas important pe care divizia REHAU Window Solutions il face in directia cresterii capacitatii de deservire a pietei locale, precum si a competitivitatii pe o piata extrem de dinamica. Totodata, aceasta investitie urmareste strategia diviziei Window Solutions, ce vizeaza extinderea globala si apropierea de partenerii din regiune. Noua facilitate ne va ajuta in indeplinirea obiectivelor strategice ale REHAU, intrucat va crea un adevarat ecosistem in jurul ferestrelor, usilor si serviciilor conexe oferite de compania noastra. Bineinteles, investitia de la Sibiu va imbunatati prezenta diviziei Window Solutions pe plan local si regional, ducand, totodata, calitatea serviciilor promovate la un nivel superior. Concret, centrul logistic de la Cisnadie va spori livrarile de profile pentru ferestre si usi atat in Romania, cat si in regiune, in tari precum Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia. De asemenea, existenta liniei de infoliere plaseaza tara noastra pe harta fabricilor pe care REHAU Window Solutions le detine la nivel mondial. 
 
- Ce impact credeti ca va avea aceasta actiune asupra performantei financiare a companiei pe termen mediu si lung?
- Cererea din partea partenerilor si clientilor nostri din Grecia, Bulgaria si, bineinteles, Romania, este in crestere. Asadar, facilitatea de la Cisnadie este menita sa raspunda acestor solicitari crescute, mai rapid si mai eficient decat se intampla inainte. Vorbim aici despre o combinatie de lant de aprovizionare si competenta in domeniul profilelor si sistemelor. Ne-am angajat sa livram in continuare calitate in acest domeniu atat de divers, care este cel al sistemelor din PVC pentru ferestre si usi, iar orientarea spre inovatie si imbunatatire a performantei produselor va ramane abordarea noastra consacrata. In consecinta, ne asteptam ca, odata cu imbunatatirea serviciilor oferite din punctul de vedere al livrarilor si raspunsului rapid la cererile partenerilor, sa vedem si o crestere la nivelul performantei financiare pe termen mediu si lung.
 
- Oferiti detalii despre noutatile din portofoliul de produse si despre inovatiile pe care REHAU le va propune pietei in viitor.
- Evenimentul "REHAU 360°: Windows Revolution" a prilejuit prezentarea pe piata locala a celui mai nou sistem din portofoliul REHAU Window Solutions. Este vorba despre seria revolutionara ARTEVO, lansata oficial anul trecut, la expozitia World of Windows din Erlangen - Germania. Aceasta reprezinta o dezvoltare a sistemului GENEO, un profil care prezinta design bazat pe contururi clare si unghiulare ale ferestrelor, fiind un sistem care a fost reproiectat de la zero. Inovatia REHAU asigura o performanta si o stabilitate sporite, ceea ce faciliteaza realizarea unor elemente de mai mari dimensiuni, chiar si in absenta armaturilor de ranforsare. Nu trebuie omis faptul ca ARTEVO utilizeaza folia inovatoare Low-E, care este o solutie sustenabila unica pentru sistemele certificate pentru case pasive. In viitor, inovatia in lumea REHAU Window Solutions se va concentra pe aceleasi directii firesti - si anume confort sporit, libertate arhitecturala, sustenabilitate si standarde NZEB pentru cladiri. 
 
- In conditiile accentului puternic pe sustenabilitate si digitalizare, ce actiuni intreprindeti la nivel de grup si in Romania pentru o adaptare optima la aceste trenduri?
- Sustenabilitatea si digitalizarea au fost mereu obiective centrale in activitatea grupului REHAU, iar divizia REHAU Window Solutions a facut pionierat in directia implementarii economiei circulare. Ne dorim sa crestem in continuare proportia de PVC reciclat in sistemele noastre pentru ferestre. Pentru a demonstra importanta centrala pe care o acordam acestui subiect, am introdus eticheta EcoPuls. Astfel, ferestrele REHAU care au fost produse prin utilizarea de materiale reciclate sunt usor de identificat pentru ca poarta aceasta eticheta. Calitatea premium a solutiilor REHAU garanteaza intotdeauna durata maxima de exploatare a ferestrelor realizate cu sistemele noastre, care, datorita eficientei energetice ridicate, contribuie, de asemenea, la conservarea resurselor in faza de utilizare. In cazul ARTEVO, continutul de material reciclat este de 75%. Informatii complete despre procentul de material reciclat din profilele de ferestre sunt mereu la dispozitia utilizatorilor prin inovatia REHAU Window Solutions, Window.ID, ce faciliteaza, totodata, returnarea ulterioara a materialelor in ciclul de reciclare. Astfel, ferestrele pot fi schimbate dupa zeci de ani si reintroduse in circuitul nostru inchis. De asemenea, trebuie subliniat faptul ca solutiile REHAU Window Solutions raspund cerintelor impuse de autoritatile europene in privinta valului de renovare a cladirilor. Stim ca 40% din cladiri necesita reabilitari masive pentru a spori eficienta energetica si a indeplini obiectivele de reducere a emisiilor de carbon. REHAU Window Solutions vine in intampinarea acestor nevoi cu solutii inovatoare, create special pentru case pasive si sporirea eficientei energetice a cladirilor.
- Care sunt obiectivele de management ale REHAU Window Solutions pe piata din Romania? 
- Din acest punct de vedere, vizam dezvoltarea la maximum a oportunitatilor create odata cu inaugurarea centrului logistic de la Sibiu. Obiectivul principal nu este acela de a avea cat mai multe unitati de productie si servicii pe plan local, ci de a le dezvolta pe cele existente, alaturi de angajatii, partenerii si clientii nostri, impreuna cu care construim zi de zi relatii stranse si puternice. 
Mantra REHAU este aceea de a-i aduce in prim-plan pe angajati, iar odata cu noile investitii, REHAU Window Solutions le ofera acestora spatiu de dezvoltare si un loc de munca stabil, ce respecta standardele actuale in domeniu. Suntem hotarati sa crestem tot mai mult aceste doua zone de dezvoltare - deservirea clientilor la timp si la cele mai inalte standarde si bunastarea angajatilor nostri - caci suntem constienti ca, fara acestia, nimic nu este posibil.
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left