Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 29 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - RAU-INFINIO si ARTEVO TERRA, vedetele REHAU de la Fensterbau/Frontale
RAU-INFINIO si ARTEVO TERRA, vedetele REHAU de la Fensterbau/Frontale
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 09 Apr 2024 06:30
Expertul german in polimeri, REHAU, a optat ca, la editia din 2024 a targului international de solutii pentru tamplaria termoizolanta Fensterbau/Frontale, sa-si intampine partenerii cu un concept ultramodern de prezentare, puternic axat pe digitalizare si sustenabilitate. Expozitia de la Nürnberg - Germania a constituit o ocazie unica pentru prestigiosul furnizor de solutii din PVC, cu o cifra de afaceri de peste 4,5 miliarde euro, de a-si etala capacitatea inovatoare si a-si surprinde clientii prin propunerile lansate cu aceasta ocazie. Intr-un stand ultramodern, in care pretutindeni a fost vizibila amprenta tehnologica de ultima ora, expertii REHAU si-au insotit vizitatorii intr-o calatorie ambivalenta, reala si virtuala in acelasi timp, in care acestia au avut ocazia sa se familiarizeze cu concepte noi, legate, printre altele, de sistemele ARTEVO sau de solutiile Window.ID. Pentru toti cei prezenti la eveniment, care au avut ocazia sa se informeze despre noutati chiar de la managerul diviziei REHAU Window Solutions, Carsten Heuer, a fost evident ca sloganul "Create difference. Grow Business" a fost in totalitate confirmat de realitate.
 
Cea mai buna combinatie posibila dintre eficienta, confort, securitate si design
"Mottoul nostru este o promisiune pentru profesionistii din domeniul ferestrelor, activi in intreaga lume. Grupul va continua sa se consolideze in mod constant pe toate pietele unde este prezent, sustinandu-si concomitent clientii si partenerii. Credem cu putere in conceptul de sistem pe care il promovam si oferim eficienta maxima de la o singura sursa, de-a lungul intregului lant valoric. De asemenea, identificam si exploatam oportunitatile care ni se ofera, acesta fiind modul in care ne asiguram succesul pe termen lung. In calitate de furnizor de solutii premium, oferim raspunsuri concrete la megatendintele globale si la provocarile viitorului, indiferent daca este vorba despre deficitul de forta calificata de munca, Green Deal, valul de renovare sau economia circulara. Toate acestea sunt reunite la standul spectaculos de la Fensterbau Frontale 2024, care, dupa World of Windows 2022 si Welcome ARTEVO Week 2023, reprezinta urmatorul centru de comunicare legata de solutiile competitive asigurate clientilor nostri, in calitate de «partener all-in-one»", a subliniat Carsten Heuer. Dezvoltarea conceptului "Future Window Vision" a stat la baza principalelor inovatii prezentate cu aceasta ocazie. Una dintre noutatile marcante a fost primul prototip functional al fibrei de sticla continue, patentate de REHAU si intitulate RAU-INFINIO. Gratie proprietatilor sale remarcabile, materialul realizat pe baza de fibra de sticla plasata intr-o matrice termoplastica deschide segmente de piata complet noi pentru industrie, extinzand gama de ferestre si usi din PVC-U. Practic, RAU-INFINIO permite valori de top ale caracteristicilor de performanta, pentru toate dimensiunile de ferestre (cu inaltimi de pana la 3 metri), fara a mai fi necesara ranforsarea cu armatura din otel. Izolatia termica este excelenta inclusiv pentru ansambluri de mare gabarit, sistemul asigura o imbunatatire masiva a procesabilitatii, iar instalarea ferestrelor este net simplificata. Toate acestea se pot rezuma la afirmatia ca RAU-INFINIO stabileste noi standarde in domeniul tamplariei termoizolante, asigurand cea mai buna combinatie posibila dintre eficienta, confort, securitate si design.
 
 
ARTEVO TERRA, un sistem ultramodern, pe baza de PVC bio-atribuit
Pe segmentul premium ARTEVO, noua solutie TERRA simbolizeaza superioritatea materialelor dezvoltate de expertii de la REHAU Window Solutions. Prin eforturile continue ale acestora, a fost deschisa calea catre utilizarea PVC-ului bio-atribuit in stratul superior al profilelor pentru ferestre, care, in combinatie cu materialul reciclat prezent in miezul profilului, asigura o maximizare a sustenabilitatii produsului finit. PVC-ul bio-atribuit garanteaza cu aproximativ 90% mai putine emisii de dioxid de carbon in timpul productiei sale, in vreme ce materialul reciclat, cu circa 88%, raportat la barele din PVC fara continut reciclat. Aceste caracteristici fac din ARTEVO TERRA cel mai sustenabil sistem de ferestre din industria de profil. Produsul simbolizeaza performanta completa a solutiei de sistem si sporeste semnificativ superioritatea seriei ARTEVO. "Aceasta inovatie arata modul in care REHAU Window Solutions isi imbunatateste constant sistemele premium si le face de fiecare data sa devina mai eficiente si mai sustenabile. Expertii nostri dezvolta in mod constant solutiile pe care le propun producatorilor si se concentreaza pe nevoile acestora, in acelasi timp reusind sa anticipeze viitoarele cerinte de reglementare. Toata lumea este de acord ca ARTEVO TERRA ofera avantaje competitive decisive. Intregul design este sinonim cu dezvoltarea durabila orientata spre viitor, garantata pe parcursul intregului ciclu de exploatare a produselor. Profesionistii in domeniul ferestrelor beneficiaza de o serie de valori adaugate si, in cele din urma, pot oferi clientilor finali un pachet personalizat, extrem de atractiv si durabil", a aratat, la randul sau, Frank Zimmermann, CTO in cadrul REHAU Window Solutions. De precizat faptul ca PVC-ul bio-atribuit utilizat are o amprenta de dioxid de carbon cu 90% mai mica fata de PVC-ul virgin. Totodata, continutul de material reciclat de pana la 80% din masa sistemului face din acesta solutia cu cel mai mare continut reciclat. Un alt aspect deosebit de important este cel legat de integrarea completa in sistemul de gestionare a reciclarii in circuit inchis din cadrul REHAU Window Solutions, deseurile utilizate in procesul circular provenind exclusiv de la sisteme REHAU.
 
 
WINDOW.ID sau expresia digitalizarii in domeniul tamplariei termoizolante
REHAU Window.ID a fost un alt segment puternic reprezentat la standul REHAU de la Fensterbau/Frontale 2024. Sistemul dezvoltat de furnizorul german permite identificarea rapida si facila a tuturor datelor relevante pentru o fereastra. Este vorba, pe scurt, despre un pasaport digital al produsului si reflecta orientarea spre viitor, respectiv adaptarea la noile concepte ce tin de digitalizare si "smart home". In ceea ce priveste sustenabilitatea, Window.ID faciliteaza realizarea unui istoric transparent al ferestrelor, incluzand toate modificarile implementate de-a lungul intregului ciclu de exploatare. Sistemul asigura, pe langa o instalare perfecta, posibilitatea de a adauga cu usurinta si in orice moment accesorii compatibile, cum ar fi paravane sau parasolare. De asemenea, faciliteaza inlocuirea unui element in caz de deteriorare, eliminand in mod suplimentar programarile pentru inspectii sau masuratori. Practic, toate documentele si certificatele relevante pentru ferestrele sunt disponibile instantaneu, inclusiv date legate de structura pachetului de geam termoizolant, valorile de izolare termica si fonica sau nivelurile certificate de testare. Window.ID contribuie in mod semnificativ inclusiv la mentinerea calitatii pe termen lung a ferestrelor, gratie instructiunilor de mentenanta stocate. In ceea ce priveste sustenabilitatea, solutia digitala ofera informatii exacte despre continutul de material reciclat al ansamblurilor si indica locul exact al materiei prime care se preteaza la introducerea ulterioara in sistemul de reciclare. Astfel, se faciliteaza un comportament responsabil al utilizatorilor, permitand acestora sa aiba o contributie importanta la protectia mediului inconjurator.
 
 
"REHAU Window Solutions un partener puternic, all-in-one"
Referindu-se la toate acestea, Paul Chipriean, director al diviziei Window Solutions din cadrul REHAU Romania, a afirmat ca "produsele si serviciile de la o singura sursa pe care le promoveaza compania noastra asigura o eficienta maxima de-a lungul intregului lant valoric, foarte importanta in contextul actual, cand volatilitatea pietelor constituie un factor de risc major pentru industrie. Solutiile personalizate si inovatoare pe care noi le promovam contribuie in mod direct la decuplarea succesului si a profitului partenerilor de la fluctuatiile economice previzibile pe termen scurt si mediu. Acest lucru se datoreaza faptului ca solutiile REHAU incorporeaza oportunitati de diferentiere si au o valoare adaugata semnificativa, pe de o parte, respectiv o eficienta operationala sporita pornind de la procesul de marketing, pana la productie si asamblare, pe de alta parte. Toate acestea fac din REHAU Window Solutions un partener puternic, all-in-one, pentru profesionistii din domeniul ferestrelor care sunt orientati spre viitor si apreciaza la adevarata lor valoare inovatiile prezentate in cadrul Fensterbau/Frontale 2024. In contextul economic actual, strategia Future Window Vision ofera un potential revolutionar, asigurand partenerilor solutii tehnice unice, care sa-i ajute pe acestia sa se adapteze in mod dinamic exigentelor unei piete tot mai puternic orientate spre sustenabilitate, economie circulara si digitalizare".
***
Divizia REHAU Window Solutions se afla permanent intr-un proces de reinventare a solutiilor destinate executiei de ferestre si usi, prin abordarea sa unica in materie de reciclare EcoPuls promovand un concept unic de sustenabilitate in cadrul industriei. In calitate de pionier si promotor al solutiilor ce incurajeaza dezvoltarea durabila, REHAU reuseste sa se impuna print-o abordare holistica ce ii asigura performante financiare in crestere de la un an la altul. Avand peste 12.000 de angajati in mai mult de 150 de locatii din intreaga lume, grupul german se concentreaza pe demersul de a dezvolta produse inovatoare in vederea cresterii gradului de confort al utilizatorilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left