Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 26 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna
FPSC: Federatia propune solutii practice pentru sprijinirea sectorului de tamplarie
Actualitatea interna Publicat de Ovidiu Stefanescu 05 Mar 2010 15:24
In cadrul reuniunii desfasurate pe data de 4 martie a.c. la hotel Radisson, din Bucuresti, care a fost organizata de agentia de stiri Mediafax in colaborare cu Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii - FPSC (din care fac parte Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta - PPTT si Patronatul Societatilor din Constructii - PSC), una dintre temele de interes abordate cei prezenti a fost aceea a reglementarii mai stricte a pietei locale de ferestre si fatade cortina. O modalitate care, in viziunea conducerii executive a PPTT, constituie solutia optima pentru limitarea ofertelor de slaba calitate, ce au ca efecte deteriorarea imaginii bransei si neindeplinirea nivelurilor minime de performanta obligatorii pentru produsele din aceasta categorie, este aceea a legiferarii sistemului de atestare profesionala. In acest fel, ar fi posibil ca beneficiarii sa poata alege in cunostinta de cauza compania de la care sa achizitioneze tamplaria, certificatul profesional demonstrand faptul ca firma respectiva dispune de dotarea corespunzatoare din punct de vedere tehnologic, precum si de competenta tehnica necesara.
Se doreste stabilirea unui nivel maxim de transfer termic al ferestrei
"In conditiile in care, potrivit estimarilor noastre, piata de profil a scazut in 2009 cu aproape 50%, consideram ca acordarea de certificate de atestare profesionala este vitala, in vederea incurajarii firmelor serioase din bransa. Totodata, va fi necesara si o imbunatatire a sistemului actual de reabilitare termica, in sensul realizarii in etape distincte a acestui program, astfel incat lucrarile de instalare a ferestrelor sa nu depinda direct de cele de termoizolare a fatadei. Legat de acest subiect, pentru a se evita montajul de ansambluri neperformante, o solutie ar putea fi constituita de adoptarea sistemului care functioneaza in alte state din UE, unde este impus un nivel maxim pentru coeficientul de transfer termic al ferestrelor comercializate. De asemenea, un impuls puternic ar putea fi dat acestui domeniu de activitate de implementarea unui mecanism de sustinere de catre autoritati a achizitiei de ferestre, cofinantata din fonduri publice, in mod similar programului folosit pentru stimularea innoirii parcului auto", a declarat in cadrul conferintei Valentin Petrescu, presedintele PPTT. Informatii suplimentare, la www.pptt.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left