Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home
PRESTAREA: Marcaj CE in colaborare cu INCERC
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 22 Iun 2010 12:08
Compania Prestarea, din Iasi, este specializata in executia/comercializarea de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu, fiind unul dintre cei mai importanti producatori din zona Moldovei. Fondata in 1991, firma a livrat ansambluri de ferestre pentru o serie de imobile rezidentiale, cladiri multifamiliale, unitati hoteliere, centre universitare, sedii administrative, spatii de birouri etc. Principalii furnizori ai companiei sunt Veka, Alumil Rom Industry, Alukonigstahl, BLK Aluminium, Saint-Gobain Glass, G-U Ferrom Com, Hormann, Geze etc. In continuare, directorul tehnic al societatii isi exprima opinia in legatura cu problematica aplicarii marcajului CE.
 
Eusebiu Dobos, director tehnic al Prestarea: "Recent, a fost finalizat procesul de testare initiala a produsului ITT, executat in colaborare cu organismul de certificare INCERC. Trebuie mentionat ca am optat pentru realizarea de verificari pentru o gama extinsa de esantioane, care sa acopere toate variantele posibile de tamplarie termoizolanta, fapt care a dus la o crestere substantiala a costurilor aferente acestor proceduri. Evident, toate cheltuielile au fost suportate de compania noastra, fiind asimilate unor costuri ce nu au corespondent in pretul de livrare, intrucat - in conditiile nefavorabile care se manifesta in prezent - o majorare a acestuia nu este posibila. In prezent, suntem in faza de inscriere a declaratiei de conformitate in Registrul Unic gestionat de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii (CTPC), dar procedurile sunt destul de greoaie. Mai trebuie precizat faptul ca, desi am avut la dispozitie rapoarte ITT din partea unor furnizori ca Alumil si Veka, am ales calea de a realiza certificarea pe cont propriu aceasta fiind considerata metoda cea mai indicata. In ceea ce priveste auditul periodic al productiei fabricii (FPC), am luat decizia de a-l realiza pe cont propriu, fara a mai implica un organism specializat, intrucat standardul nu prevede o asemenea obligatie. Din pacate, in prezent foarte putini beneficiari sunt informati in legatura cu obligativitatea aplicarii marcajului CE pe produsele de tamplarie, astfel incat nimeni nu solicita acest lucru. Este de asteptat, totusi, ca pe termen mediu aceasta situatie sa se schimbe, iar companiile care respecta prevederile normative in vigoare sa castige un anumit avantaj competitiv".  
 
 
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left