Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home
MARCAJ CE: Plast Technik certifica ferestrele in colaborare cu SRAC
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Sep 2010 09:21
Dupa 8 luni de la incheierea perioadei de coexistenta a standardului de ferestre SR EN 14351-1 - perioada in care toate firmele care activeaza in acest domeniu de activitatea aveau obligatia de a parcurge procedurile de aplicare a marcajului european de conformitate - in Romania doar 93 de societati specializate au inscris declaratiile corespunzatoare in Registrul Unic, administrat de Comitetul Tehnic Permanent pentru Constructii (CTPC). Numarul este redus si denota faptul ca majoritatea companiilor din bransa continua sa plaseze produse pe piata fara marcaj CE. Aceasta nu inseamna, in mod obligatoriu, ca ansamblurile respective sunt necorespunzatoare din punct de vedere tehnic, ci faptul ca proprietatile de performanta nu sunt atestate. Pentru a lamuri anumite aspecte legate de procedurile aferente aplicarii marcajului CE, au fost solicitate opiniile unor manageri de companii consacrate, care vor fi prezentate in perioada urmatoare.
 
Florin Tataru, director general al Plast Technik: "In acest moment ne aflam in faza finala a procedurilor de aplicare a marcajului CE. Rapoartele testelor initiale (ITT) au fost preluate in sistem de cascada de la furnizorul de sisteme din PVC (Aluplast Romania). In ceea ce priveste verificarea initiala a produselor proprii, aceasta a fost realizata in colaborare cu institutul SRAC, din Bucuresti, care lucreaza sub notificarea IFT Rosenheim. Trebuie precizat ca am optat pentru incercari multiple ale ansamblurilor executate, fiind efectuate testari pentru 4 familii distincte. De asemenea, vom executa periodic verificari ale unor esantioane preluate din fluxul de fabricatie, pentru a ne asigura de compatibilitatea valorilor declarate ale caracteristicilor de performanta cu acelea obtinute in practica. Faptul ca, pana in prezent, mai putin de 100 de companii au parcurs etapele impuse de standardul SR EN 14351-1 poate fi explicat atat prin costurile relativ ridicate ale verificarilor, cat si prin complexitatea procesului. De exemplu, compania noastra a demarat din luna februarie protocolul de colaborare cu SRAC si de-abia in septembrie acesta urmeaza a fi definitivat. Un alt aspect care, probabil, nu incurajeaza companiile sa aplice prevederile normei comunitare este acela ca beneficiarii din Romania nu solicita asemenea documente. In alte state membre ale Uniunii Europene lucrurile se intampla in mod diferit, experienta noastra de export in Italia, Belgia si Germania aratandu-ne ca utilizatorii din regiunile respective sunt mult mai bine informati. De altfel, in aceasta directie intentionam sa ne concentram eforturile in perioada urmatoare, deja dupa 3 luni de livrare a produselor pe pietele mentionate inregistram o sporire cu 20% a cifrei de afaceri, fata de intervalul similar din 2009". 
 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left