Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home
INVEST PROD: Companiile de consultanta limiteaza accesul la proiecte
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 24 Sep 2010 09:10
Firma Invest Prod, din Bucuresti, este specializata in fabricatia de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu, respectiv in executia de fatade cortina. De-a lungul activitatii, societatea a realizat o serie de lucrari reprezentative, dintre care pot fi amintite: hotelurile Minerva si Bucuresti, sediul administrativ Omnilogic, centrul de afaceri Urbis, sediul Monitorului Oficial, showroom Citroen - Baneasa, sediul Vodafone din str. Valea Cascadelor, centrul comercial Jolie Ville Mall, centrul rezidential Herastrau Residence, complexul de locuinte Baneasa - Aleea Privighetorilor etc. In continuare, administratorul companiei prezinta cateva aspecte in legatura cu modalitatile curente de contractare a proiectelor.
 
Manuela Merisca, director general al Invest Prod: "Compania noastra detine o experienta vasta in colaborarea cu firme mari de antreprenoriat sau birouri de arhitectura, pentru realizarea unor proiecte importante. Din pacate, dupa declansarea recesiunii, acest gen de lucrari a devenit tot mai rar, astfel incat, in prezent, nu se mai poate vorbi despre o activitate continua pe segmentul respectiv. Acelasi lucru se poate afirma si in ceea ce priveste perspectivele imediate, intrucat nu se intrevede nicio sansa de incepere a unor obiective rezidentiale sau comerciale de anvergura. Pana in momentul initierii crizei economice, firmele de tamplarie accesau lucrarile de dimensiuni medii si mari prin intermediul antreprenorilor generali, intrucat acestia detineau cele mai multe informatii despre caracteristicile si exigentele ce trebuie respectate. Evident, au existat si cazuri punctuale in care decizia asupra companiei care urma sa realizeze ansamblurile de tamplarie termoizolanta sau fatade cortina era luata de proiectant. Aceste situatii au constituit, totusi, exceptia de la regula, intrucat, de cele mai multe ori, expertiza tehnica a designerilor nu le permitea acestora sa propuna cele mai potrivite solutii pentru un anumit proiect. O tendinta mediana a fost si aceea a intocmirii unor caiete de sarcini extrem de elaborate, redactate impreuna cu experti in domeniu, in cadrul carora cerintele erau stipulate cu un grad maxim de precizie. Momentan, cele mai multe lucrari mari sunt contractate prin intermediul unor companii de consultanta, insa nici aceasta metoda nu este suficient de obiectiva, intrucat societatile in cauza au colaborari preferentiale cu anumite firme (de multe ori, fac parte chiar din acelasi grup), astfel incat sansele unei terte companii de a accesa un anumit contract scad vertiginos. Solutia adoptata in Europa Occidentala, ce prevede ca un arhitect sa fie responsabil de un proiect, in toate detaliile sale, de la faza de proiectare/planificare pana la cea de predare catre beneficiar, nu este viabila, cel putin pentru moment, in Romania, intrucat - asa cum se sublinia anterior - pe plan local nu exista specialisti care sa-si poata asuma asemenea responsabilitati".
 
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left