Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 27 Aprilie 2024
Hilti
Home
GEALAN: Inovaţia constituie un argument forte
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 09 Iun 2011 16:28
Gealan Romania - unul dintre furnizorii consacrati de profile din PVC destinate executiei de ferestre termoizolante - a reusit, in ultima perioada, sa-si imbunatateasca dinamica activitatii pe plan local, gratie completarii ofertei proprii cu o serie de inovatii menite sa contribuie la majorarea performantelor produsului finit. In pofida crizei pe care economia locala o traverseaza, compania a reusit sa-si mentina cota de piata si sa-si consolideze relatiile de afaceri cu principalii parteneri. Chiar daca in anul 2011 sunt sanse minime de redresare a acestui sector, conducerea firmei isi exprima increderea ca, in viitorul apropiat, situatia se va imbunatati considerabil, iar tendinta ascendenta va fi reluata. In continuare, direcorul general al societatii, Aurel Vlaicu, exprima cateva opinii pe aceasta tema, subliniind importanta procesului de cercetare-dezvoltare pentru companiile de profil.  
 
Cum caracterizati situatia pe piata de tamplarie din Romania, din punct de vedere al cererii de produse, structurii acesteia etc.?
Putem spune ca, in momentul de fata, sectorul in care activam a parcurs deja un proces drastic de selectie a producatorilor de ferestre/usi, fiind eliminate firmele care nu asigurau caracteristici optime de performanta pentru ansamblurile proprii. Astfel, estimam ca, pe termen scurt si mediu, dupa finalizarea actualei crize economice, ar putea avea loc o restrangere si mai accentuata a numarului de fabricanti din domeniu, reusind sa se mentina pe piata exclusiv companiile cu un management competent din punct de vedere ai gestionarii afacerilor, care vor promova produse inovatoare, din categoria premium.
 
Care au fost principalele masuri implementate recent in vederea consolidarii pozitiei pe piata?
Strategia aplicata pana in prezent in vederea consolidarii pozitiei pe care o detinem in domeniu incepe sa genereze primele rezultate. Dinamica activitatilor este diferita in comparatie cu situatia anului trecut, in sensul ca au fost consemnate evolutii semnificative. Totusi, activitatea - in ansamblul sau - se mentine la cote reduse si in 2011, fata de perioada anterioara demararii recesiunii.
 
Au fost constatate modificari importante in planul cererii de produse finite?
Daca se efectueaza o analiza a comportamentului consumatorilor, se constata ca acestia sunt tot mai exigenti in ceea ce priveste calitatea, speculand anumite oportunitati in vederea obtinerii unor disocunturi importante la fiecare achizitie pe care o realizeaza.Trebuie subliniat faptul ca profilul consumatorului final s-a schimbat in mod hotarator, in sensul ca acesta este mult mai informat, stie exact ce isi doreste sau ceea ce se potriveste mai bine pentru locuinta sa. De asemenea, am constatat ca beneficiarii au o tendinta de orientare preponderenta catre produse din categoria premium, cum ar fi, de exemplu, ferestre realizate cu profile avand o latime constructiva sporita, sortimente colorate si, nu in ultimul rand, solicita inovatii, cum ar fi, de exemplu, sistemul STV.
 
Descrieti principalele atuuri ale Gealan Romania din perioada urmatoare.
Stabilitatea pe care o avem pe piata, investitia in inovatii si calitatea sporita a produselor promovate, precum si satisfactia partenerilor si a clientilor finali sunt elemente care ne sprijina in actiunea de pastrare a pozitiei pe care o detinem in prezent in bransa. Toate acestea demonstreaza ca suntem, in continuare, lider al domeniului sistemelor din PVC pentru tamplarie. In urmatoarea perioada, mizam pe faptul ca suntem singurul producator atestat in sistem RAL pentru realizarea vitrajului static uscat tip STV. Prin intermediul acestuia consideram ca le vom oferi partenerilor nostri siguranta, deoarece ferestrele realizate de colaboratori vor avea capacitatea sa respecte cele mai exigente norme de calitate.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left