Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 18 Aprilie 2024
Hilti
Home
MAGNICOM: Multiple actiuni de dezvoltare a activitatii pe termen scurt
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 01 Nov 2011 13:44
Claudiu Braic (28 de ani)
Functia/Firma: coordonator al departamentului de marketing, Magnicom;
Experienta profesionala: 7 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Compania Magnicom a dezvoltat, anul acesta, un program complex de investitii care a constat in mutarea activitatii intr-un nou spatiu de birouri, deschiderea altui depozit de feronerie si reamenajarea celui de profile din PVC, precum si extinderea spatiului unitatii de productie a tamplariei. De asemenea, pana la finalul acestui an, se va majora capacitatea de procesare a sticlei, consolidandu-se echipa de lucru pe acest segment, concomitent cu reinnoirea parcului auto. Toate aceste proiecte au fost realizate sau urmeaza sa se implementeze din fonduri proprii.
 
Indicati modul in care se deruleaza activitatile de productie si distributie.
 
Principalele activitati in care suntem implicati sunt reprezentate de distributia de profile din PVC si accesorii (demers ce detine o cota de aproximativ 50% din vanzarile totale), productia de tamplarie din PVC (25%), distributia de feronerie, procesarea de sticla si infolierea de repere PVC. Capacitatea de productie se situeaza la aproximativ 100 de unitati/schimb pentru ansamblurile termoizolante, la circa 450 unitati/schimb pentru vitraje si aproximativ 500 de unitati/schimb pentru infoliere. Produsele sunt certificate cu marcajul CE si respecta toate cerintele stipulate in standardele UE. Distributia de profile PVC se realizeaza direct in Brasov, Harghita si Covasna, precum si in Prahova, prin intermediul unui colaborator. Pe segmentul ferestrelor/usilor din PVC, activam atat la nivel national (prin intermediul showroom-urilor proprii), cat si la export, in tari precum Belgia, Franta, Suedia etc. Livram produse si pentru proiecte imobiliare si colaboram cu numeroase societati ce executa lucrari de reabilitare si anvelopare a cladirilor.
 
Prezentanti evolutia financiara a firmei din ultimul timp?
 
In 2010, am inregistrat rezultate financiare care au insumat 2,5 milioane de euro, iar in primele trei trimestre din 2011, am consemnat o majorare de 7% fata de intervalul similar din 2010. Avand in vedere ca pe piata de profil se remarca o oarecare stagnare, speram intr-o mentinere a trendului ascendent de pana acum.
 
Care sunt tendintele de dezvoltare ale pietei pentru 2012?
 
Dintre dificultatile pe care le intampina piata de profil, am putea indica lipsa acuta de lichiditati, desele fluctuatii valutare (care au influentat preturile produselor/serviciilor), lipsa implicarii autoritatilor pentru sprijinirea relansarii sectorului constructiilor - ceea ce determina orientarea firmelor de profil catre operatiuni de export -, schimbarea frecventa a furnizorilor, neaplicarea legii in ceea ce priveste marcajul CE, fluctuatiile unei anumite categorii de personal, lipsa de lucratori specializati, blocajul financiar in cazul lucrarilor de reabilitare (finantate din bugetul de stat si cele locale) etc. Se remarca, totusi, o usoara tendinta de redresare economica, aceasta urmand a fi baza dezvoltarii sustenabile ulterioare recesiunii. In conditiile actuale, am fost nevoiti sa aplicam o strategie speciala de afaceri, care a inclus masuri de protectie in ceea ce priveste initierea de noi parteneriate, precum si acordarea unei atentii deosebite colaboratorilor de durata.

Cum se evidentiaza nivelul de informare a clientilor?
 
Nivelul de informare a clientilor se afla la cote optime, numarul beneficiarilor care sunt tentati sa achizitioneze produse la preturi foarte mici sau care au discounturi substantiale fiind in scadere. In ceea ce ne priveste, furnizam toate datele relevante pentru cumpararea unor ansambluri de calitate, astfel incat viitorii utilizatori sa cunoasca avantajele ce rezulta dupa instalarea unor ferestre performante.
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left