Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home
AMVIC: Tamplarie din aluminiu doar la aplicatiile nerezidentiale
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Apr 2012 09:29
 
Compania Corina Gealan - parte a grupului Amvic si specializata in executia de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu - a reusit o stabilizare a afacerilor, pentru exercitiul financiar curent, administratorul societatii preconizand ca perspectivele de inscriere pe un trend ascendent sunt inca incerte, insa activitatea de export va avea o pondere insemnata in cifra de afaceri. In continuare, presedintele Amvic prezinta cateva consideratii referitoare la situatia pe segmentul de tamplarie din aluminiu. 
 
 
* Marin Crutescu, presedinte al grupului Amvic: "Din punct de vedere financiar, pentru compania noastra anul 2011 a fost cel mai slab pe segmentul tamplariei din aluminiu, de la infiintarea firmei.  Este necesar ca, la un anumit moment, un membru al bransei de tamplariei termoizolante din Romania ce beneficiaza de o anumita notorietate sa-si exprime, in mod transant, opinia in legatura cu ferestrele realizate din profile de aluminiu. Trebuie pornit de la premisa ca in tara noastra avem de-a face cu un regim climatic temperat-continental, caracterizat prin temperaturi foarte inalte in timpul sezonului estival si valori de pana la -27 de grade Celsius iarna. Un alt element care trebuie avut in vedere este constituit de existenta, pe litoralul Marii Negre, a unor mediu salin extrem de ostil, ce exercita efecte majore in ceea ce priveste coroziunea elementelor constructive metalice. Avand in vedere toate aceste aspecte, rezulta destul de clar concluzia ca, daca se doreste instalarea unor ferestre din aluminiu, acestea trebuie, in mod obligatoriu, executate cu sisteme de maxima performanta, fara a face niciun rabat de la calitate. Conform experientei pe care compania noastra o detine, putem afirma ca dezideratul respectiv este extrem de dificil de atins. De exemplu, in trecut am realizat, pentru anumiti clienti, ferestre utilizand repere din clasa 1.0 (cel mai ridicat nivel de termoizolare), ulterior beneficiarii reclamand faptul ca, in sezonul rece, ramele de tamplarie prezinta temperaturi foarte scazute. Am ajuns la concluzia ca aplicatiile pentru care aceste sisteme constructive se recomanda sunt fatadele cortina, luminatoarele, imobilele de birouri, precum si usile de interior/exterior situate pe rute cu trafic intens. In ceea ce priveste ansamblurile rezidentiale, cele mai indicate sunt, in continuare, profilele din PVC de clasa A (conform gruparii date in standardul SR EN 12608), de preferinta albe, puse in opera conform indicatiilor furnizorilor de sisteme din Germania. Respectivele solutii asigura un grad optim de securitate si garanteaza cel mai scazut nivel al pierderilor de caldura".   
 
 
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left