Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home
GPD: Locul ideal pentru reunirea specialistilor in prelucrarea sticlei
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Iul 2012 09:56
Desfasurat in perioada 18 – 22 iunie 2011, forumul Glass Performance Days, organizat de compania Glaston in localitatea Tampere – Finlanda, a prilejuit reunirea celor mai importanti specialisti internationali din domeniul vitrajelor. Tematica evenimentului a fost deosebit de complexa, referindu-se, printre altele, la: performanta energetica a imobilelor, materiale si tehnologii in sectorul solar, securizarea si preprocesarea sticlei, studii de caz referitoare la calirea vitrajelor, acoperiri speciale ale elementelor transparente pentru imbunatatirea caracteristicilor energetice, proiectarea si executia sticlei laminate, noi sisteme si produse, provocari actuale pentru arhitecti, standarde si metode de masurare pentru determinarea rezistentei mecanice a sticlei, sisteme avansate de fatade cortina, aplicatii solare, automatizarea de inalt nivel si managementul calitatii, aspecte legate de ingineria structurala, tehnologia de lipire a sticlei, metode moderne de productie a geamului termoizolant, schimbari ale paradigmei economice si internationalizarea pietelor etc. De asemenea, cei prezenti au avut ocazia de a participa la cursuri de inalta calificare, sustinute de experti din domeniul materialelor specifice. Dintre acestea, s-au remarcat tematicile legate de: proprietatile structurale ale sticlei laminate, optimizarea proceselor de taiere si perforare, etape fundamentale in cadrul securizarii si realizarii testelor la cuptoare, managementul calitatii in prelucrarea sticlei, sortimente inovatoare de sticla laminata pentru aplicatii arhitecturale structurale, probleme tehnice curente si solutionarea acestora, acoperirea industriala prin tehnologia aerosolilor si cea realizata prin depunerea unui strat atomic, arta gravurii in sticla, elemente de evolutie istorica, personalizarea fatadelor realizate cu vitraje decorative, energia fotovoltaica - oportunitati pentru industrie, analize de stres si metode de proiectare a ansamblurilor destinate instalarii in cadrul imobilelor, viitorul sticlei arhitecturale, sisteme de anvelopare si pereti cortina de tip structural, tratamente speciale aplicate la suprafata vitrajelor - spalare, lustruire, protectie impotriva coroziunii etc. In paralel cu congresul, in holul centrului de conferinte a fost organizata o expozitie speciala, care a avut ca principal obiectiv incurajarea interrelationarii dintre invitatii prezenti, experti in domeniul sticlei si factori de decizie in cadrul diverselor companii de pe plan international. Astfel, organizatorii au dorit sa asigure o imbunatatire neta a nivelul de exploatare a oportunitatilor de afaceri. Conform feedback-ului primit, aceasta initiativa a fost primita cu interes de catre participanti, care au apreciat faptul ca le-a fost facilitata o cale atat de buna pentru comunicarea directa. 
 
Incurajarea proceselor de cercetare-dezvoltare este vitala 
Pentru editia din 2013, ce va avea loc in perioada 14 - 17 iunie a anului viitor, a inceput deja programul de stabilire a tematicii, fiind colectate toate subiectele ce vor urma sa fie prezentate cu aceasta ocazie. Referindu-se la caracteristicile evenimentului Glass Performance Days, unul dintre participantii la eveniment a afirmat ca "elemente precum eficienta energetica, economia operationala, securitatea si asigurarea accesului direct al luminii naturale constituie aspecte care trebuie avute in vedere atunci cand este vorba despre sticla arhitecturala. De multe ori, utilizarea unui produs scump poate fi o piedica in calea realizarii unui proiect (daca nu exista fondurile necesare), insa acest lucru nu mai este valabil atunci cand beneficiile operationale ulterioare depasesc cu mult costurile de constructie. Un exemplu edificator in acest sens este constituit de reabilitarea simbolului arhitectonic al metropolei New York - si anume cladirea Empire State Building, la care, prin aplicarea principiilor proiectarii integrate s-a reusit inlocuirea unui numar-record de 7.000 de ferestre, noile modele fiind ansambluri termoizolante de mare performanta ce asigura diminuarea masiva a costurilor de incalzire si conditionare a aerului. Responsabilitatea in derularea lucrarilor de constructii asigura un suport excelent pentru promovarea inovatiilor. Economia contemporana demonstreaza un mare dinamism si, de aceea, este importanta incurajarea tuturor initiativelor individuale, in vederea promovarii puternice a spiritului tehnologic orientat spre cercetare-dezvoltare si descoperirii de solutii optime si avansate pentru problemele curente". Informatii suplimentare, la www.gpd.fi 
 
 
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left