Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna
Sticla in arhitectura si noile tendinte in conceperea fatadelor
Actualitatea interna Publicat de AG&F 04 Oct 2004 11:30
La Hotel Marriott din Capitala, a avut loc simpozionul "Sticla in arhitectura - noi tendinte in conceperea fatadelor", organizat de Glaverbel Romania, din Cluj-Napoca. La eveniment au participat arhitecti si reprezentanti ai firmelor partenere, iar in deschidere, domnul Mihnea Beuran, directorul general al reprezentantei, a prezentat principalele caracteristici ale diverselor tipuri de sticla comercializate. Totodata, au fost oferite informatii despre utilizarea corecta a geamului Low-E si a celui cu control solar pentru pereti cortina, fatade "double-skin", respectiv folosirea sistemelor "inteligente" (celule fotovoltaice, parasolare activate in functie de nivelul luminii naturale) etc. In cadrul expozitiei mobile Glaverbel (un autocamion special amenajat) a fost vizionat/analizat un panou de fatada, iar cei prezenti au avut posibilitatea sa efectueze diferite combinatii intre foi de sticla. Aplicatia practica a fost sustinuta de directorul regional pentru Europa de Est al Glaverbel, domnul Ivan Zaykov.

Geamul cu control solar raspunde cerintelor actuale
"Departamentul de cercetare-dezvoltare al Glaverbel a testat/lansat in fabricatie o gama diversa de produse din sticla, o importanta deosebita fiind acordata tehnologiilor avansate, ce permit realizarea de geam cu control solar, sticla Low-E etc. Activitatea grupului se desfasoara in cadrul a trei divizii - sticla pentru constructii, industrie si automobile. Departamentul pentru geam arhitectural, dedicat proiectantilor, acorda si consultanta specializata pentru fiecare cerinta specifica", a declarat domnul Mihnea Beuran. Unul dintre produsele de baza care se utilizeaza la numeroase aplicatii in arhitectura moderna este geamul cu control solar. Sticla colorata in masa Planibel asigura absorbtia unei parti din energia solara, insa unele sortimente nu au proprietati de selectivitate. Nuantarea geamului float (bronz, gri, verde) se realizeaza prin adaugarea de oxizi metalici la cald in timpul procesului de fabricatie. Sortimentele Stopsol ofera selectivitate, fiind geamuri reflexive cu acoperire pirolitica (oxid de culoare argintie, depus la cald pe suport verde). Datorita suprafetei "hard", acest tip poate fi utilizat ca atare si pentru aplicatii cu stratul reflexiv catre exterior. Din gama geamurilor neutrale, ultraselective, avand reflexie scazuta, fac parte si sortimentele Stopray, obtinute prin sputerizare / ionizare a sticlei (tehnologie "off-line", care presupune tratarea la rece). Acoperite cu un strat "soft", acestea se utilizeaza in special pentru executia elementelor vitrate de fatada, arhitectii avand la dispozitie posibilitati multiple de realizare a combinatiilor.

SUNERGY este un nou produs de top al Glaverbel
"Geamurile cu aspect neutral sunt foarte solicitate pe piata autohtona de profil, datorita performantei si aspectului estetic deosebit. Noul produs Glaverbel, care raspunde cerintelor actuale/de viitor, este Sunergy (Clear, Green si Azur) - geam neutral, de reflexie scazuta si cu acoperire pirolitica pentru control solar. Acesta imbina caracteristicile sticlei Stopsol cu cele ale Stopray, asigurand protectie termica suplimentara. Este recomandat pentru o gama larga de aplicatii (in variantele geam termoizolant, sticla simpla pentru fatade structurale sau "double skin" si curbata)", a precizat domnul Ivan Zaykov. Atunci cand nu este posibila utilizarea unor elemente de umbrire (pereti cortina amplasati in zone insorite, luminatoare, acoperisuri etc.), se poate opta pentru sticla securizata serigrafiata, disponibila intr-o varietate de nuante si motive geometrice. Aceasta poate fi folosita atat ca geam simplu, cat si in cadrul pachetului termoizolant. In aceasta situatie, controlul solar se obtine prin opacizarea unui segment al elementelor de vitraj. Combinatiile "inteligente" intre diversele tipuri de sticla reprezinta un alt aspect important al proiectarii de specialitate. Geamurile recomandate pentru fatade cortina sunt cele de culoare verde Sunergy/Silverlight Green, fiind completate de Sunergy Azur.

***

Proprietate a holding-ului Asahi - Japonia, compania Glaverbel din Belgia este al doilea furnizor european de sticla. Impreuna cu grupul Asahi, se afla pe prima pozitie la nivel mondial din punct de vedere al volumului productiei (cota de piata de 22%). Capacitatea de fabricatie anuala este de circa 2,65 milioane de tone de sticla float, cu o pondere de 24% din piata europeana de profil. Cifra de afaceri din 2003 a fost de 1,9 miliarde euro. Glaverbel este lider la export pe pietele din afara UE si are o retea globala de vanzari. Firma se situeaza pe locul I in lume la productia de oglinzi, cu 17 milioane mp/an. Reprezentanta din Romania a fost infiintata anul acesta, iar investitiile in sedii si dotare informatica totalizeaza 0,3 milioane de euro. Atributiile filialei includ activitati de consultanta, proiectare si gestiune a comenzilor. Printre partenerii Glaverbel Romania se afla Westfourth Architecture, Spectrum & Alrotec, Flexxelf, Delta Glass, Cristal Brad, Interglas, Lipoplast, Storad etc. Pentru informatii suplimentare, lecturati textul complet al articolului in revista FEREASTRA, editia OCTOMBRIE. Mai multe detalii, la www.glaverbel.com si www.myglaverbel.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left