Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 18 Aprilie 2024
Hilti
Home
TRAKYA CAM: Stabilizare a cifrei semestriale de afaceri
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 12 Sep 2012 16:46
Potrivit celor mai recente documente publicate in cadrul portalului guvernamental Kamuyu Aydınlatma Platformu - Turcia (platforma de informatii publice despre companiile ale caror actiuni sunt tranzactionate in cadrul Bursei din Istanbul), managerii grupului Trakya Cam (parte a holdingului Sisecam) au confirmat o majorare nesemnificativa (de 0,79%) a cifrei de afaceri din semestrul intai al acestui an, pana la 613,9 milioane lire turcesti - TRY (340 milioane USD), fata de cele 609,1 milioane TRY (337,4 milioane USD) din perioada similara a anului trecut. Aceasta situatie, corespunzatoare mai curand unei stabilizari, se datoreaza majorarii costului vanzarilor (-435,9 milioane TRY comparativ cu -379,2 milioane TRY) si al cheltuielilor aferente activitatilor de marketing/distributie (-63,6 milioane TRY in raport cu 59 milioane TRY), ceea ce a dus la o diminuare considerabila a profitului net, de la 112,4 milioane TRY sau 62,2 milioane USD pe data de 30 iunie 2011 la 52,7 milioane TRY sau 29,2 milioane USD la finele aceleiasi luni din 2012. Cu toate acestea, numerarul si echivalentul sau la finele perioadei de raportare au ajuns sa totalizeze 480,7 milioane TRY (266,2 milioane USD), fata de 469,1 milioane TRY (259,8 milioane USD), ceea ce denota o capitalizare optima a companiei si permite efectuarea unui program extensiv de investitii. De altfel, recent, conducerea Trakya Cam a reiterat pentru agentia Reuters planul de a achizitiona o cota de 90% din actiunile firmei Glasscorp - Buzau, specializata in prelucrarea sticlei. Informatia a fost confirmata si de reprezentantii din Romania ai casei de avocatura Schönherr, care i-a consiliat pe fondatorii si actionarii Glasscorp SA in ceea ce priveste procesul de preluare. "Investitia – care in final va ajunge la valoarea de 55 milioane de euro, dupa ce Trakya Cam va moderniza capacitatile Glasscorp -  denota interesul pe care firmele din strainatate il acorda industriei locale de vitraje (si cu precadere sectorului de sticla pentru aplicatii auto). In acest caz particular, pentru derularea negocierilor din Turcia, am beneficiat inclusiv de expertiza asigurata de specialistii subsidiarei Schönherr din Istanbul", a declarat av. Madalina Neagu, reprezentant al Schönherr Romania. De cealalta parte, Trakya Cam a fost asistata de Reff & Associates, care colaboreaza cu Delloite Romania.
***
Trakya Cam Sanayii AS reprezinta divizia de sticla arhitecturala a corporatiei turce Sisecam si are 2.700 de angajati, inregistrand in 2011 livrari in valoare de 621 milioane USD, iar la nivel de grup Sisecam a anuntat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 2,77 miliarde USD, corespunzatoare vanzarii a circa 3,75 milioane de tone de produse din sticla (din care peste 1,29 milioane de tone au fost fabricate in unitati din afara Turciei). Informatii suplimentare, la www.trakyacam.com
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left