Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna
Usi automate BESAM prin ROM AUTOMATIZARE
Actualitatea interna Publicat de AG&F 21 Dec 2004 11:30
Pe piata autohtona au fost vandute, in 2004, aproximativ 800 de usi automate si se estimeaza o crestere a cererii pentru 2005 de pana la 1.000 de bucati. Dintre acestea, Rom Automatizare a comercializat 100 de unitati, al caror pret variaza intre 2.500 si 3.500 de euro, in functie de complexitate. Prima lucrare din tara noastra la care compania a contribuit cu produse/servicii specifice a fost reprezentata de echiparea Aeroportului International "Henri Coanda" din Otopeni, in anul 1992. Directorul general al Rom Automatizare, Giorgio Panico, a afirmat ca "in Romania este dificil de efectuat o comparatie a vanzarilor la nivel anual. De obicei, factorii care determina obtinerea unei lucrari de executie si montaj sunt atat calitatea produselor oferite si performanta firmelor care liciteaza, cat si informatia despre respectiva lucrare".

In curand, carti tehnice de identitate pentru usi
Probelmele intampinate de producatorii de usi automate sunt legate de configurarea spatiilor in care acestea urmeaza sa fie montate. De obicei, acestea nu sunt conforme cu dimensiunile usilor. Inconvenientul poate fi eliminat prin infiintarea unor firme de proiectare care sa se ocupe de intermedierea contractelor. In strainatate, sistemul functioneaza de mult timp, intermediarii avand o serie de atuuri (experienta, pregatire tehnica). Acestia pot realiza studii de fezabilitate in conformitate cu normele europene, precum:* CEN 12650/1, care asigura caracteristicile de siguranta ale sistemului usa-actionare automata;* CEN 12650/2, ce reglementeaza problemele de siguranta referitoare la tamplarie. Standardele urmeaza sa fie aplicate si in Romania, odata cu integrarea in UE. O alta problema este aceea ca producatorii sunt obligati sa aiba o relatie directa cu executantii de tamplarie, ceea ce, pe de-o parte, duce la cresterea vanzarilor si, pe alta parte, are ca efect anumite pierderi, beneficiarii solicitand produse ieftine. Cea mai simpla metoda de rezolvare a acestor dificultati este insotirea lucrarilor de un document denumit "carte tehnica de identitate". Aceasta contine toate datele legate de producatorii de usi, sticla, elemente de automatizare, proiectanti, executanti, instalatori, beneficiar, interventii etc. Se prezinta detaliat toate lucrarile de service care au fost executate de-a lungul timpului. In acest fel, in cazul aparitiei unui accident, se faciliteaza mult determinarea exacta a factorului care l-a produs. Acesta este un aspect foarte important, deoarece, in economiile de piata cu traditie, firmele de asigurari care platesc daunele sunt bine reprezentate si direct interesate in depistarea cauzelor unui posibil accident.

Usa rotativa de la Marriott, cel mai reprezentativ produs Besam
Dintre cele mai importante sisteme comercializate in prezent de Rom Automatizare, poate fi amintita automatizarea pentru usi care inlocuieste celulele fotoelectrice clasice. Operarea automata include un radar care acopera o distanta de cativa metri in jurul usii - comandand deschiderea acesteia - si o "perdea" de raze infrarosii (de-o parte si de alta a usii), care impiedica inchiderea accidentala atunci cand o persoana se afla in cadrul ei. "In Romania, clientii fac rabat de la calitate si siguranta, datorita situatiei economice. Multi adapteaza la usile automate profile comerciale in locul celor speciale, iar astfel pot sa apara probleme in exploatare. Firma noastra incearca sa-si convinga clientii sa adopte solutii optime din punct de vedere tehnic. Usile automate reprezinta un ansamblu unitar, nefiind usi normale carora li s-a montat un sistem de operare", precizeaza Giorgio Panico. Un alt produs Besam il constituie usile antipanica (glisante automate) care, in cazul producerii unor incidente, devin batante, permitand evacuarea rapida si reducerea la maximum a eventualelor accidente. Rom Automatizare ofera si service, conform contractului si nivelului de utilizare a usilor, stabilindu-se un numar minim de inspectii tehnice anuale. De exemplu, la Aeroportul International "Henri Coanda", compania a montat peste 100 de usi automate pentru care asigura service de 5 ori pe an. "Cel mai reprezentativ sistem Besam montat in Romania este usa rotativa de la Hotel Marriott din Capitala. Dezvoltarea segmentului de piata specific va fi accelerata dupa integrarea in UE si implementarea standardelor marcii CE. Totodata, cererea va creste datorita dimensiunii pietei autohtone si a majorarii resurselor financiare", a incheiat directorul firmei.

***

Compania Besam International din Suedia este cel mai mare producator de usi automate din intreaga lume, cu o cota de 15% din piata mondiala. Componenta a concernului international Assa Abloy (grup cu o cifra de afaceri de circa 2,7 miliarde euro in 2003), firma suedeza are reprezentante la nivel mondial, printre care doua fabrici in SUA si un centru de productie pentru usi automate in Frankfurt-Germania. Usile rotative si sistemele de operare automata sunt realizate la firma-mama din Suedia. Gama de produse este formata din usi glisante, batante, oscilo-batante, porti si dispozitive automate de activare, pentru toate fiind asigurat service, la cerere. Informatii suplimentare, la www.besam.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left