Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - QUANEX: Doar 15% din vanzarile de sisteme, realizate de marile corporatii
QUANEX: Doar 15% din vanzarile de sisteme, realizate de marile corporatii
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Iun 2013 13:27
Indicatorii economici aferenti perioadei urmatoare sunt contradictorii, in opinia echipei manageriale a Quanex. Astfel, daca piata internationala a constructiilor noi a dat semne certe de revigorare, nu acelasi lucru se poate afirma in ceea ce priveste segmentul renovarilor/reabilitarilor. Cu toate ca domeniul de tamplarie termoizolanta a inceput deja sa revina pe un trend ascendent, cotele de crestere specifice perioadei anterioare declansarii sunt departe de a fi atinse, iar perspectivele nu sunt dintre cele mai optimiste. Mediul economic ramane instabil, iar conditiile de creditare sunt, in continuare, destul de nefavorabile. Raportul financiar dat recent publicitatii indica livrari de 232,5 milioane USD in trimestrul al doilea al anului fiscal in curs, in crestere de la 194,4 milioane USD, cat se inregistra in perioada corespunzatoare a exercitiului financiar precedent. De asemenea, la nivelul primelor sase luni ale intervalului oficial de raportare, vanzarile au cumulat 418,2 milioane USD (+17,5%). Pe segmentul produselor ingineresti (sisteme destinate productiei de tamplarie termoizolanta, accesorii pentru panourile vitrate etc.), vanzarile au fost de 125,2 milioane USD (+15%). In ceea ce priveste livrarile de produse pe baza de aluminiu, datele oficiale indica o valoare a incasarilor de 109,7 milioane USD (+24,3%). In Europa, componentele Quanex din categoria baghetei-distantier de tip warm-edge (Edgetech) sunt fabricate in unitatile de productie detinute in Germania si Marea Britanie. Totodata, operatiunile de distributie ale intregului portofoliu de sisteme se deruleaza prin intermediul reprezentantelor comerciale detinute in cele doua state europene.
 
***
Grupul Quanex este unul dintre cei mai importanti furnizori de sisteme pentru industria de ferestre, fiind lider al pietei din SUA pe segmentul de profile PVC si al celei mondiale in domeniul componentelor folosite la fabricatia geamului termoizolant. Avand peste 2.200 de angajati in cele 31 de fabrici, concernul a realizat, in 2012, vanzari de 829 milioane USD. Conform estimarilor expertilor Quanex, realizate pe baza unor studii Freedonia, piata mondiala a ferestrelor cumula, in anul precedent, 192 miliarde USD (din care 40 miliarde USD reprezinta vanzarile din SUA), singurele cresteri sustenabile inregistrandu-se in regiunile aflate in curs de dezvoltare. Acelasi studiu reflecta o pondere in crestere (60%) a lucrarilor de reabilitare. Se remarca gradul major de fragmentare a bransei, cota de piata cumulata a principalilor competitori cu activitate pe plan international situandu-se la numai 15% din totalul veniturilor (de exemplu, in SUA primii 10 furnizori din domeniu au o pondere in vanzari de doar 30%). Pe termen lung, principalii factori generatori de crestere in sector vor fi reprezentati de inovatie tehnica si eficienta energetica. Informatii suplimentare, la www.quanex.com
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left