Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - INTEK: Societatea KME AG reprezinta activitatile industriale ale grupului
INTEK: Societatea KME AG reprezinta activitatile industriale ale grupului
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 05 Aug 2013 22:13
In urma restructurarii, concernul KME – Italia a fost integrat complet in cadrul grupului de investitii financiare Intek, urmand ca societatea germana KME AG sa reprezinte divizia de cupru, in timp ce Cobra AT SpA si Ergy Capital SpA au fost delistate si s-au reunit in cadrul sectiei de servicii avansate, iar activitatile imobiliare si pe piata de capital se deruleaza printr-un departament distinct. „La 30 iunie 2013, investitiile aflate in portofoliul holdingului au insumat 520 milioane de euro, din care 74% pentru sectorul de cupru. Aceasta divizie a raportat pentru primul semestru a.c. vanzari consolidate de 1,24 miliarde euro, comparativ cu 1,36 miliarde euro in aceeasi perioada din 2012”, se arata intr-un raport al corporatiei. Oficialii Intek au mai subliniat ca, in ceea ce priveste livrarile de elemente din cupru, comenzile din Europa au atins deja pragul minim si se observa o ponderare a trendului descendent, insa momentul in care tendinta de recesiune se va inversa nu poate fi stabilit cu exactitate, nici macar pe termen mediu. Criza economica prelungita din Uniunea Europeana continua sa afecteze procesul de achizitie a cuprului si elementelor (semi)fabricate realizate din aliaje specifice, iar managerii KME AG au primit sarcina de a contracara actualele si viitoarele pierderi prin implementarea unui program sustinut de redresare. De altfel, in martie a.c., comitetul director al Intek a aprobat un plan de reorganizare industriala pentru intervalul 2013-2017, ce presupune reducerea drastica a costurilor si chiar renuntarea la anumite active ce pot fi valorificate cu succes, inclusiv in conditiile economice nefavorabile din prezent. Cererea de sisteme din cupru pentru constructii (tubulatura, materiale de placare a fatadelor, produse pentru acoperis etc.) a regresat in primele sase luni din 2013 cu aproape 15% (mai ales pe segmentul de produse laminate), in asa fel incat s-a luat decizia initierii unui proiect complex de promovare a solutiilor din cupru pentru constructii, care sa reuneasca toate sortimentele ce pot fi livrate de KME, de la produse de placare la cele destinate pietei de energie regenerabila. Prognozele actuale indica faptul ca, pe masura ce programele de redresare vor genera rezultate pozitive, divizia de cupru va avea performante satisfacatoare in conditiile unei recesiuni prelungite.         
***
KME este cel mai mare producator mondial de elemente semifabricate din cupru si aliaje (cu exceptia celor sub forma de fire), concernul industrial avand 14 unitati de productie amplasate strategic in cinci tari europene, precum si in Asia. Cu o retea de vanzari prezenta pe cinci continente, corporatia are capacitatea de a indeplini exigentele clientilor sai din intreaga lume. In calitate de furnizor al sistemelor de placare din cupru pentru acoperisuri si fatade, holdingul este reprezentat si in Romania, de compania Monsena, din Baia Mare. La nivelul anului trecut, aceasta a raportat o cifra neta de afaceri de 6,89 milioane de lei, iar in 2011 incasarile au fost de 8,27 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.itkgroup.it
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left