Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 20 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALUKONIGSTAHL: Profile fara armatura SCHUCO AluInside
ALUKONIGSTAHL: Profile fara armatura SCHUCO AluInside
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 29 Apr 2014 10:20
Grupul german Schuco, reprezentat in Romania de compania Alukönigstahl, este unul dintre cei mai apreciati furnizori internationali de sisteme din aluminiu si PVC destinate aplicatiilor arhitecturale - si nu numai. Compania pune la dispozitia partenerilor nu doar tehnologii de ultima generatie din domeniul ansamblurilor de ferestre si fatade cortina, ci si o gama complexa de servicii destinate arhitectilor, proiectantilor, fabricantilor si companiilor specializate in montaj. Strategia de dezvoltare a societatii este orientata permanent spre promovarea unor solutii personalizate si perfect adaptate la cerintele fiecarui proiect in parte, pornind de la imobile rezidentiale/comerciale si terminand cu proiecte industriale de mare complexitate. Pentru a atinge acest scop, portofoliul de produse este foarte vast, cuprinzand sisteme inovatoare, executate din materiale de cea mai inalta calitate, care pot fi utilizate atat la proiectele noi, cat si in cadrul lucrarilor de modernizare si reabilitare.
 
Imbunatatire semnificativa a caracteristicilor de performanta
Fensterbau/Frontale 2014 a constituit un nou prilej pentru specialistii Schüco de a-si etala inventivitatea, la standul din cadrul complexului expozitional din Nürnberg vizitatorii avand ocazia de a testa solutii imbunatatite din gama profilelor din PVC. Vedeta incontestabila a acestei editii a fost reprezentata de modelul AluInside. Principala noutate propusa de noul sistem constructiv este reprezentata de eliminarea elementelor de ranforsare din otel si, implicit, de imbunatatirea caracteristicilor de termoizolare a profilului, care il fac potrivit pentru executia ferestrelor destinate instalarii la casele pasive. Reperul heptacameral are o latime de 82 mm si prezinta, conform masurarilor realizate in laboratoarele de testare IFT Rosenheim, un coeficient de transfer termic de pana la 0,74 W/mpK (gratie inclusiv insertiei in camera principala a unor blocuri termoizolante realizate din Neopor). Stabilitatea mecanica este garantata prin intermediul unor lamele de aluminiu instalate in structura sistemului, solutia respectiva ducand la obtinerea unei rezistente comparabile cu valorile aferente solutiilor clasice, ce includ armatura din otel. In cazurile in care dimensiunile ferestrelor sunt mai mari, exista posibilitatea ranforsarii suplimentare. Astfel, specialistii Schüco au reusit sa realizeze un produs usor adaptabil oricarui tip de exigente, una dintre facilitatile suplimentare fiind constituite de posibilitatea lipirii elementului de geam de structura cercevelei. In ceea ce priveste designul, exista trei variante posibile - si anume finisarea prin intermediul tehnologiei Schüco Automotive Finish, laminarea cu folii din PVC sau vopsirea in camp electrostatic a capacelor de protectie din aluminiu din seria Schüco Corona TopAlu.    
 
Noua versiune a dispozitivului de ventilare VentoTherm
O alta inovatie care a starnit din nou interesul expertilor a fost reprezentata de sistemul integrat de ventilatie Schüco VentoTherm, cu  proprietati de filtrare a aerului, recuperare a caldurii si asigurare a unui flux continuu de aer (chiar atunci cand ferestrele sunt inchise), cu ajutorul unui dispozitiv de control pe baza de senzori. Solutia este potrivita atat pentru constructii noi, cat si pentru reabilitari, oferindu-se atat posibilitatea montajului pe orizontala, cat si pe verticala (metoda utila in cazul ansamblurilor inguste sau cu alte forme decat cele clasice, rectangulare). Noutatea prezentata in 2014 la acest sistem a fost constituita de disponibilitatea a doua unitati de ventilare gata de instalare, realizate in parteneriat cu societatea Duo Therm. Conform opiniei specialistilor din domeniu, Schüco VentoTherm constituie un dispozitiv de mare eficienta energetica, potrivit mai ales pentru aplicatiile ce prevad instalarea unor sisteme descentralizate de ventilatie. Aparenta exterioara a fatadei ramane neschimbata dupa montajul mecanismului respectiv, toti parametrii ferestrei - de rezistenta antiefractie si fonoizolare - nefiind afectati de prezenta acestui dispozitiv. De asemenea, prin montajul unei unitati electronice de control de tip "bus", se poate asigura integrarea in sistemul de management al imobilului.
 
Profile glisante cu un nivel ridicat de etanseitate
Pe segmentul solutiilor de inalta performanta cu actionare liftant-glisanta, Schüco a propus modelul ThermoSlide, proiectat pe baza profilelor Corona de 82 mm, ale caror caracteristici de performanta au fost intens verificate in ultimii ani. Modul special de proiectare a acestei solutii constructive asigura, conform masuratorilor, valori de cel mult 0,8 W/mpK pentru ansamblurile de dimensiuni normale, echipate cu geam termoizolant triplustratificat avand o transmisivitate de 0,6 W/mpK. Pentru a ajunge la performanta respectiva, a fost necesar ca nivelul coeficientului de transfer termic al profilului sa nu depaseasca 1,1 W/mpK. De asemenea, testele au demonstrat o rezistenta optima la ploaie si vant, sistemele incadrandu-se in clasa 9A in ceea ce priveste impermeabilitatea la apa, conform prevederilor EN 12208. Pentru cerinte superioare de securitate, este disponibila, de asemenea, o versiune care asigura incadrarea in clasa RC 2. Din punct de vedere estetic, latimea vizibila de numai 174 mm (masurata in zonele laterale) garanteaza obtinerea unor structuri ce constituie bariere vizuale minime intre interior si exterior.
  
 
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left