Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ALUMIL: Participare impresionanta la concursul de arhitectura ArXellence 2
ALUMIL: Participare impresionanta la concursul de arhitectura ArXellence 2
Oportunitati & Comunicate Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Feb 2021 17:18
„ArXellence 2”, Competitia Internationala a Ideilor de Arhitectura sustinuta de ALUMIL, a fost finalizata cu succes in noiembrie 2020, primind aprecieri din partea comunitatii globale a arhitectilor. Subiectul concursului a fost constituit de reproiectarea falezei vestice a orasului Salonic - Grecia, cu scopul crearii noului Centru Business District, format din cladiri cu utilitate mixta. „Participarea la ArXellence 2 a depasit toate asteptarile noastre: 1464 de inregistrari din 90 de tari si 173 de proiecte depuse. Din cauza restrictiilor Covid-19, evaluarea proiectelor a fost efectuata online. Juriul international a examinat in detaliu fiecare inscriere depusa si a acordat sase premii si patru mentiuni onorifice pentru proiectele care - pe baza deciziei expertilor respectivi - au indeplinit cerintele UIA", au declarat oficialii furnizorului elen de sisteme din aluminiu. Ceremonia de premiere va fi realizata online pe data de 23 Februarie 2021. In timpul evenimentului, membrii echipelor care s-au remarcat vor dezvalui o parte dintre provocarile de proiectare cu care s-au confruntat si solutiile inovatoare pe care le-au dezvoltat. Mai mult, Catalogul Oficial de Propuneri urmeaza sa fie publicat in luna Iunie, oferind diverse informatii utile despre proiectele arhitecturale depuse. In cele din urma, in vara anului 2021, daca conditiile crizei globale de sanatate vor permite, vom organiza cu bucurie un Forum care ii invita pe toti membrii comitetului international sa isi impartaseasca opiniile despre competitie si sa comenteze spiritul si obiectivele „ArXellence 2 ”.
 
Provocarea
Planul urbanistic existent ofera o baza pentru crearea noului Central Business District (CBD)  in zona de vest a orasului si in interiorul zonei, care se afla in imediata apropiere a portului, de-a lungul strazii „26 Octombrie”. ALUMIL a facut un apel deschis catre lumea internationala a arhitecturii dorind sa obtina idei cu privire la viitorul acestei zone particulare si la reamenajarea ei bazata pe designul oraselor moderne. Este zona istorica Behtsinar, un loc care in trecut era plin de importante facilitati industriale si recreative, dar acum se afla intr-o situatie de decadere totala. ALUMIL, recunoscand semnificatia locatiei in perspectiva dezvoltarii urbane, a selectat acest subiect astfel incat sa sublinieze ca acum este cel mai bun moment pentru a redeschide problema revitalizarii acestei zone.
In spiritul caracterului mondial, al-competitiei „ArXellence 2”, a fost infiintat un juriu international, care nu numai ca a garantat procesul de evaluare impecabil, ci a adus si o perspectiva globala asupra viitoarei dezvoltarii urbane a orasului. De asemenea, merita mentionat caracterul educational al „ArXellence 2”, deoarece prezinta cetatenilor perspectiva in care profesionistii din lumea arhitecturii globale, contribuie la evolutia orasului Salonic.
 
Zona de desfasurare a competitiei
Coasta vestica a Salonicului este o zona de mare interes. Zona de cercetare pentru „ArXellence 2” incepe de la centrul comercial „LIMANI” si continua de-a lungul tarmului pana la poarta de vest urmand strada „26 Octombrie”. In interiorul acestei zone unificate este inclus un numar mare de repere importante si constructii istorice. Unele dintre ele sunt: vechea fabrica de bere „FIX”, vechiul abator care apartine municipalitatii, „Muzeul aprovizionarii cu apa din Salonic” si multe alte cladiri conservate recunoscute precum „Vilka” si „Mylos”, care se afla pe partea opusa a strazii mentionate mai sus.
 
„FIX”, vechea fabrica de producere a berii
Cladirile propuse sunt conectate cu coridoare de transport importante (soseaua de centura, intrarea de vest, autobuze urbane si interurbane, cale ferata interurbana si suburbana, portul) si in viitorul apropiat zona va fi conectata cu terminalul de metrou din noua gara. Aceasta locatie esentiala, in combinatie cu facilitatile portului si apropierea de Piata Democratiei din centrul orasului (la doar 1500 m distanta), demonstreaza interconectarea zonei cu intregul oras si subliniaza potentialul urias de dezvoltare in conformitate cu tendintele arhitecturale contemporane. 
 
Faleza vestica a orasului Salonic, parte din zona competitiei
 
Viziunea
ALUMIL, ca o companie lidera in industria sistemelor arhitecturale din aluminiu, are la baza filozofiei sale imbunatatirea conditiilor de viata pentru comunitatile locale. In compania noastra „construim excelenta in fiecare zi” si stim ca, pentru ca actiunile noastre sa fie eficiente, ar trebui sa contribuim la dezvoltarea urbana, maximizand potentialul fiecarei locatii in care suntem activi.
Am impartasit viziunea noastra cu toate autoritatile responsabile pentru acest domeniu si ne-am exprimat intentia de a organiza o competitie la standarde inalte. Astfel, am avut sprijinul mai multor institutii importante: „Ministerul Mediului si Energiei”, „Regiunea Macedoniei Centrale”, „ Municipiul Salonic”, „Asociatia Arhitectilor Salonic” si „Camera Tehnica a Macedoniei Centrale”. In afara de sprijinul autoritatilor locale, competitia a fost sub auspiciile „Uniunii Internationale a Arhitectilor” (UIA) si s-a desfasurat in colaborare constanta si stransa cu „Comisia pentru Competitii Internationale” (Consiliul ICC), garantand implementarea standardelor internationale UNESCO.
 
Viitorul
„ArXellence 2”, a fost o initiativa ALUMIL in privinta reluarii discutiilor despre reamenajarea urbana a unei zone semnificative din Salonic. Competitia pune bazele pentru crearea unui district de afaceri format din cladiri cu functionalitate mixta (proprietati rezidentiale si spatii pentru birouri), in conformitate cu standardele internationale din zonele metropolitane din strainatate.
ALUMIL isi urmareste viziunea de a imbunatati calitatea vietii oamenilor si, astfel, conduce calea de a cauta posibilitatile pentru planificarea urbana viitoare a Salonicului. Intr-o perioada de criza generala, compania noastra a finalizat un concurs international de arhitectura la standarde ridicate si a atras interesul comunitatii globale de arhitectura din Salonic.
Cel mai important beneficiu pe care „ArXellence 2” il aduce orasului este crearea unei platforme de propuneri arhitecturale despre reamenajarea falezei vestice folosita necorespunzator. In calitate de companie, ne exprimam dorinta de a sustine orice efort care ajuta orasul Salonic sa devina o metropola moderna si recunoscuta in zona de Sud-Est a Europei.
 
Premii
Premiul 1 - The Lodge
Premiul 2 - The Green Hub
Premiul 3 - Thessaloniki Green Pier
Premiul 4 - Bioclimatic Urban Lighthouse
Premiul 5 - De–fragmenting the Productive City
Premiul 6 - A view of the bay-A glance at the future
 
Mentiuni Onorifice
The Gates of Thessalonica
City’s New Pulse
Ships Forest
T-WAVE
 
Evenimentul poate fi urmarit in direct pe Facebook.
 
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left